Cherry MX-brytere: Blå mot brun

Hjem / Anmeldelser / Periferiutstyr / Cherry MX-brytere: Blå mot brun

Cherry MX-brytere: Blå mot brun

Av Bill Wilson 6. mai 2019 2 minutter lest

Mekaniske tastaturer er veldig populære blant PC-entusiaster. De siste årene har de også funnet veien inn i det vanlige markedet. Når du først har følelsen av en flott mekanisk bryter, er det vanskelig å gå tilbake til membrantastaturer. De er morsomme i nesten alle scenarier, enten det er spill eller bare å skrive. Imidlertid er det en mengde forskjellige nøkkelbrytere.

Cherry MX skaper de mest populære bryterne som finnes i mekaniske tastaturer. De er noe av en gullstandard nå. Årsaken til populariteten er ganske enkelt den generelle kvaliteten. En annen faktor er allsidighet. De har mange forskjellige alternativer spredt over forskjellige tastaturer.

Å bestemme seg for en nøkkelbryter er imidlertid ikke så enkelt som du kanskje tror. Personlige preferanser spiller en stor rolle i å bestemme bryteren best for deg. For å gjøre denne beslutningen enklere for deg, sammenligner vi to av de mer populære bryterne. Cherry MX Blue og Cherry MX Brown.

Før vi kommer i gang med denne raske sammenligningen, vil du sjekke ut vår oversikt over de beste RGB-tastaturene. Hvis du har det vanskelig å bestemme deg for et tastatur, bør listen vår hjelpe deg litt.

Cherry MX Blue

Cherry MX Blue-brytere er litt splittende blant mennesker. Noen vil absolutt elske denne bryteren, og andre foretrekker kanskje noe lettere. Av alle tilgjengelige nøkkelbrytere er Cherry MX Blues de høyest tilgjengelige.

Bilderesultat for cherry mx blue

De har en veldig tung følelse for dem på grunn av aktiveringskraften. Blå brytere har en aktiveringskraft på 60g bare for å komme over den taktile bumpen (varierer fra tastatur til tastatur). Den totale reiseavstanden er 4 mm. De har rikelig med motstand som gir en hyggelig skriveopplevelse. Det er vanskelig å anbefale disse på et arbeidsmiljø på grunn av lydstyrken.

Hvem er det for: Cherry MX Blue-bryterne er utvilsomt det beste alternativet for skriveentusiaster. Deres unike glidekonstruksjon gir mye tilbakemelding i forhold til andre brytere. Husk at dette definitivt ikke er lineære brytere. Så for spill er de ikke de raskeste til å svare der ute. Derfor må du vite at disse ikke passer perfekt for konkurransedyktig spill.

Kirsebær MX Brun:

Cherry MX Brown-brytere er en fin mellomvei for mange mennesker. Noen få mennesker kan ikke bestemme mellom en lineær bryter eller en taktil, så Browns er et godt alternativ for dem. De har fremdeles en merkbar taktil støt. Selv om det definitivt er mindre fremtredende enn en blå bryter. Når det gjelder følelse, ligger de et sted mellom klikkende og lineære.

De har en aktiveringsavstand på 2 mm, og selve aktiveringskraften er 45 g. Det i seg selv gjør dette litt lettere enn de blå bryterne. Denne bryteren er definitivt veldig allsidig. Den kommer tett når det gjelder oppførsel til den blå bryteren, men Cherry MX Brown-tastene er litt raskere som svar.

Når det gjelder lyd, er de ganske nesten stille. Avslutningsvis føles Cherry MX Brown-brytere som en kombinasjon av MX Blue og Red. For folk som fremdeles ønsker en merkbar følelse, men uten støy, er Cherry MX Brown veien å gå.

Hvem er det for: De er en flott blanding av spill og skriving. Bryteren er veldig allsidig, så den gir en flott opplevelse uansett oppgave. Selv om du husker at Reds fortsatt er mer responsive og foretrekkes for konkurransedyktig spill. Du kan gå for blå brytere hvis du bare skal skrive. Men hvis du skal spille litt, vil du like den svake mediumfølelsen Brown-brytere gir.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det