Hva er Lavasoft Web Companion, og bør den fjernes?

Lavasoft, som nå er kjent som Adware, er et programvareutviklingsfirma som hevder å utvikle spionprogramvare og programvare for deteksjon av skadelig programvare. Imidlertid er det mange kontroverser rundt både selskapet og programvaren.

Hva er Lavasoft Web Companion?

Lavasoft Web Companion er en programvare som ble utviklet av selskapet som automatisk installeres på datamaskinen og leveres med andre applikasjoner. Selskapet hevder at dette forhindrer brukeren i å bli påvirket av skadelig programvare og spionprogramvare. Denne uttalelsen er imidlertid veldig tvilsom fra et selskap som har assosiert seg med mange kontroverser. Noen av dem vil vi informere deg om.

Kontroverser rundt Lavasoft:

Her er noen av kontroversene som omringet Lavasoft gjennom årene etter utgivelsen.

Mistenkelige eiere

Selskapet Lavasoft ble kjøpt opp av Solaria Fund i januar 2011. Men det ble senere rapportert at fondet var en front for gründere som var involvert i å selgeFree / Åpen - Source ” programvare til brukerne ved å lure dem med et løfte om “ Premium Support “. De ble også beskyldt for å ha solgt den gratis versjonen av Lavasofts sikkerhetsprogram før de til slutt kjøpte selskapet.

Mistenkelige installasjonsmønstre

Hvis du søker etter applikasjonen på nettet, er det stor sjanse for at programmet ble installert på datamaskinen din uten at du vet om det. “ Web Companion ” -programmet installerer seg selv på datamaskinen din uten at du vet det, og det følger med annen programvare som du kanskje har lastet ned bevisst. Da selskapet ble konfrontert med dette problemet, brukte det en teknikk for å komme ut av spørsmålet og sa at programvareinstallasjonen var helt lovlig og uten bivirkninger.

Det hevdes at følgesvenn er et skjold mot spyware og malware, men det er ikke mye som skiller seg fra malware . Programmet har ingen åpenbar fordel for datamaskinens helse og endrer visse nettleserinnstillinger uten kjennskap fra brukeren.

Merk: Du kan fjerne malware ved å bruke Malwarebytes eller annen antivirusprogramvare ganske enkelt i stedet for å stole på mistenkelige krav fra et kontroversielt selskap.

Mistenkelig koding

I 2015 undersøkte et uavhengig programvare for forskning og utvikling en ny “Security” -funksjon i “Web Companion” -programvaren og konkluderte med at den var basert på en av Komodias offentlige SDK-er. Dette er det samme selskapet som var ansvarlig for " Superfish " sikkerhetshendelsen med Lenovos enheter. I utgangspunktet gjorde det enhetene sårbare for cyberangrep og reduserte integriteten til sikkerheten deres.

Bør det være deaktivert?

Det anbefales at du deaktiverer " Web Companion " -programvaren fra Lavasoft så snart som mulig. Som forklart ovenfor har programvaren en dårlig historie, og det er mange svarte skyer rundt omdømmet. Programvaren er installert uten din tillatelse og endrer også nettleserinnstillingene dine. Det kan brukes til å spionere på din online aktivitet eller tilegne deg personlige filer / informasjon.

Hvordan deaktiverer jeg Lavasofts ledsager?

I tillegg til å installere seg selv på datamaskinen uten brukerens tillatelse, tilbyr ikke nettselskapet noen praktisk metode for å avinstallere programvaren. Derfor vil vi i dette trinnet slette programvaren permanent ved hjelp av ukonvensjonelle trinn. For det:

 1. Naviger til følgende adresse
  C: \ Program Files (x86)

  Merk: Adressen kan variere hvis du bruker en annen installasjonskatalog for Windows.

 2. Klikk på “ Lavasoft ” -mappen og trykk “ Skift ” + “Slett” -knappen samtidig.
 3. Klikk på " Ja " i meldingen.
 4. Trykk på " Windows " + " R " og skriv inn " regedit " for å åpne registereditoren.
 5. Trykk "Ctrl" + " F " og skriv inn " Web Companion ".
 6. Sjekk alternativene Taster , Verdier og Data .
 7. Klikk på “ OK ” og søket vil begynne.
 8. Slett alle oppføringene relatert til søket ved å høyreklikke på dem og velge “ Slett ”.
 9. Start datamaskinen på nytt, og programmet vil ha blitt fjernet fra datamaskinen din helt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det