Fix: Kan ikke få tilgang til Jarfile

En JAR er et pakkefilformat som brukes av mange Java-klassefiler med tilhørende metadata og ressurser for å bli pakket i en enkelt pakke for distribusjon. De er bygget på ZIP-arkitekturen og har en .jar-utvidelse.

Kan ikke få tilgang til Jarfile

Brukere opplever feilen " Kan ikke få tilgang til Jarfile " når de enten prøver å åpne en .JAR-pakke eller et program ber om det når det ikke starter. Denne feilmeldingen er veldig vanlig og betyr at du ikke har håndterere for .JAR satt riktig.

Hva forårsaker feilen 'Kan ikke få tilgang til Jarfile'?

Det er flere forskjellige grunner til at du kan oppleve denne feilmeldingen, men de fleste av dem er relatert til håndtering av .JAR-filer på datamaskinen din. Årsakene til denne feilen er, men ikke begrenset til:

 • Du har ikke den nyeste JAVA- versjonen installert på datamaskinen din. For effektiv kjøring av JAR-filer er det nødvendig at du har det nyeste nødvendige rammeverket installert på datamaskinen din.
 • Den standardprogram for å åpne JAR-filer er ikke satt.
 • Det finnes skadelig programvare på datamaskinen din, som kan forstyrre hele prosessen.
 • Den filbanen satt for Java kjør er ikke riktig, og peker på en feil sted. Dette kan føre til feilmeldingen hver gang du starter datamaskinen.

Før du går videre med løsningene, må du sørge for at du har en aktiv internettforbindelse og administratorrettigheter.

Løsning 1: Installere siste Java-oppdatering

Som nevnt før, for at programmer skal kjøre JAR-filer, må riktig arkitektur, dvs. Java, installeres på datamaskinen din. Videre bør det være den siste versjonen som ble utgitt for brukerne. Hvis du ikke har Java installert, kan du laste ned og installere den direkte. Hvis du har en eldre versjon, vil vi først avinstallere den og deretter installere den siste fra det offisielle nettstedet.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ appwiz. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i applikasjonsbehandling, søk etter oppføringen av Java. Høyreklikk på den og velg Avinstaller .
Avinstallerer gammel Java
 1. Når applikasjonen er avinstallert, navigerer du til det offisielle Java-nettstedet og laster ned det siste. Etter at du har lastet ned den kjørbare filen, kjører du den for å installere den nyeste versjonen av Java.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 2: Angi standard filtilknytning

Du kan også oppleve at feilmeldingen er at Java ikke er angitt som standardbehandler for JAR-filer på datamaskinen din. Et arkiveringsprogram kan velges som standardåpner for JAR-filer som kanskje ikke gir det resultatet du forventet. Vi kan prøve å endre filtilknytningen og sjekke om dette løser problemet.

 1. Naviger til katalogen der JAR-filen ligger. Høyreklikk på den og velg Åpne med og velg Java-programmet.
Åpne JAR-filer med Java
 1. Hvis du ikke får muligheten med en gang å åpne som Java, kan du klikke Velg en annen app og velge Java fra listen.
 2. Hvis du vil stille standardtilknytningen permanent på datamaskinen din for at JAR-filer skal åpnes av Java, kan vi gjøre det i innstillingene.

Trykk på Windows + I for å starte innstillingene. Gå nå til Apper og velg Standardapper fra venstre navigasjonslinje.

 1. Klikk nå Velg standardapper etter filtype til stede nederst. Finn nå oppføringen .jar-filer og sørg for at den er valgt for å bli åpnet av Java.
Endrer standard filtilknytning
 1. Lagre endringer og avslutt. Start datamaskinen på nytt og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 3: Ser etter skadelig programvare

Hvis du fremdeles får feilen når du starter operativsystemet eller et hvilket som helst program, bør du sjekke om datamaskinen inneholder virus eller skadelig programvare. Disse enhetene utnytter registeret ditt, og etter endring av flere nøkler gjør jar-filen ubrukelig.

Skanning ved hjelp av MalwareBytes

Du bør utføre en grundig sjekk på datamaskinen din og deretter følge Løsning 1 for å sikre at alle oppføringene og filtilknytningene blir slettet, og deretter omgjort når vi installerer Java på nytt. Du sjekker artikkelen vår om hvordan du fjerner skadelig programvare ved hjelp av Malwarebytes.

Løsning 4: Søke etter dokumentasjon (for utviklere)

Utviklere opplever også denne feilmeldingen når de prøver å starte JAR-filer når de kodes med Java eller et annet språk. Dette kan være veldig plagsomt og vil sannsynligvis stoppe oppgaven din.

Java-kodingsfeil

For å diagnostisere og løse feilen, anbefales det at du leser dokumentasjonen for funksjonen eller verktøyet du bruker til å åpne eller kjøre JAR-filer. Du har kanskje fått feil filbane eller kanskje gitt feil parametere til funksjonen. Du kan enkelt få demoer av funksjonaliteten du prøver å implementere på populære kodingsnettsteder som Stack Overflow. Identifiser feilen din og rett den før du kjører programmet / funksjonen igjen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det