Fix: Kunne ikke starte spillet (manglende kjørbar)

Steam viser feilmeldingen ' Kunne ikke starte spillet (mangler kjørbar) ' primært fordi den ikke finner den kjørbare filen som er knyttet til selve spillet. Hvert spill du installerer på Steam får en ny mappe i den overordnede Steam-katalogen, og en kjørbar fil blir laget. Når du starter spillet via Steam, blir den kjørbare filen lansert.

Hvis Steam ikke får tilgang til denne kjørbare filen, vil du oppleve feilmeldingen.

Løsning 1: Verifisere integriteten til spillfiler og reparere biblioteket

Manglende kjørbar betyr at det mangler en fil i spillets katalog. Uten den manglende filen kan ikke spillet starte riktig.

De fleste av spillene som er tilgjengelige i Steam er veldig store filer som består av flere GB-er. Det er mulig at noen av dataene kan ha blitt ødelagt under nedlastingen / oppdateringen. Steam har en funksjon i klienten selv hvor du ganske enkelt kan verifisere integriteten til spillfiler.

Denne funksjonen sammenligner det nedlastede spillet ditt med den siste versjonen som finnes på Steam-serverne. Når det er kryssjekket, fjerner det uønskede filer eller oppdaterer dem om nødvendig. Det er manifestasjoner til stede i hver datamaskin der et spill er installert. I stedet for å sjekke filene en etter en (som tar timer), sammenligner Steam manifestet som er til stede på PC-en med den på serverne. På denne måten foregår prosessen mye raskere og mer effektivt.

Vi kan også prøve å reparere Steam Library-filer. Steam Library er stedet der alle spillene dine er til stede, og du kan bare få tilgang til dem gjennom det. Det er mulig at Steam-biblioteket ikke er i riktig konfigurasjon. Det kan også være et tilfelle der du har installert Steam på en stasjon og spillene dine er på en annen. I så fall må du reparere begge bibliotekene før du starter spillet ditt igjen.

Vær oppmerksom på at denne prosessen tar noen ganger ettersom mye beregning pågår. Ikke avbryt prosessen i mellom for å unngå ytterligere feil. Videre kan Steam be deg om å oppgi legitimasjonen din når det er gjort med prosessen. Ikke følg denne løsningen hvis du ikke har kontoinformasjonen din tilgjengelig.

Du kan sjekke vår detaljerte guide om hvordan du verifiserer integriteten til spill og reparerer Steam-biblioteket ditt

Løsning 2: Gi administratortilgang

Det kan være et annet tilfelle der du kan oppleve feilen fordi Steam ikke har nok administratoradgang til å gjøre endringer.

Steam krever full tilgang for å gi deg den optimale spillopplevelsen. Dette betyr å endre systemkonfigurasjonsfiler og ha mye ressurser og minne til rådighet. Som standard har ikke Steam full administratoradgang.

Vi kan gi Steam fullstendige administrative rettigheter og sjekke om problemet blir løst. Først bør vi gjøre endringene i Steam.exe-filen og senere gi hele Steam-katalogtilgang ettersom det er forskjellige konfigurasjonsfiler til stede i hovedkatalogen.

Les guiden vår om hvordan du gir Steam administrativ tilgang.

Løsning 3: Åpne spillet fra hovedfilen

Et annet middel er å åpne spillet du spiller direkte fra installasjonsmappen. Vi kan prøve å omgå Steam-klienten. Alle spillene du installerer, er uavhengige applikasjoner som er til stede med den kjørbare filen i de lokale filene. Vi kan prøve å kjøre dem derfra. Hvis det fortsatt er en feil, kan du fortsette med de andre løsningene som er oppført nedenfor.

  1. Åpne Steam-katalogen din. Standardplasseringen for den er C: \ Program Files (x86) \ Steam. Eller hvis du installerte Steam i en annen katalog, kan du bla til den katalogen, og du vil være god å gå.
  2. Naviger til følgende mapper

Steamapps

  1. Nå vil du se forskjellige spill som er installert på PCen. Velg spillet som forårsaker bekreftelsesfeilen.
  2. Når du er inne i spillmappen, åpner du mappen " spill ". Når du er inne i mappen, åpner du en annen mappe som heter “ bin ”. Nå ser du to mapper som heter win32 og win64. Åpne win32 hvis datamaskinen har en 32-biters konfigurasjon eller win64 hvis den har en 64-biters konfigurasjon .

Den endelige adressen til vil se ut som dette.

Her finner du spillets hovedstarter for eksempel som “dota2.exe”. Høyreklikk på den og velg alternativet Kjør som administrator . Sjekk om feilen fortsatt vedvarer

Løsning 4: Deaktivere brannmuren og legge til unntak for Antivirus

Det er et kjent faktum at Steam kommer i konflikt med Windows-brannmuren. Som vi alle vet, har Steam en tendens til å laste ned oppdateringer og spill i bakgrunnen mens du bruker Windows til noe annet. Det pleier å gjøre slik at du ikke trenger å vente på at nedlastingen er ferdig når du vil spille spillet ditt eller bruke Steam-klienten. Steam har også tilgang til en rekke systemkonfigurasjoner, og det endrer det slik at du kan få den beste opplevelsen tilgjengelig for ditt spill. Windows-brannmur markerer noen ganger noen av disse prosessene som ondsinnede og har en tendens til å blokkere Steam. Det kan til og med være en konflikt der brannmuren blokkerer Steams handlinger i bakgrunnen. På denne måten vet du ikke at det engang skjer, så det vil være vanskelig å finne ut av det. Vi kan prøve å deaktivere brannmuren din midlertidig og sjekke om feildialogen forsvinner eller ikke.

Du kan sjekke guiden vår om hvordan du deaktiverer brannmuren.

Som i tilfelle brannmur, kan antivirusprogrammet noen ganger også karantene noen av Steams handlinger som potensielle trusler. Den åpenbare løsningen ville være å avinstallere antivirusprogrammet ditt, men det er ikke lurt å gjøre det. Hvis du avinstallerer antivirusprogrammet ditt, utsetter du datamaskinen for en rekke forskjellige trusler. Den beste måten er å legge til damp i listen over applikasjoner som er unntatt skanning. Antivirusprogrammet vil behandle Steam som om det ikke engang var der.

Du kan lese guiden vår om hvordan du legger til Steam som et unntak for antivirusprogrammet ditt.

Løsning 5: Slette lokalt innhold

Vi kan prøve å slette de lokale innholdsfilene i spillet. Så kan vi laste dem ned på nytt via Steam-butikken. Det er mulig at konfigurasjonsfilene kan være korrupte, eller hvis du endret spillets plassering uten å endre banen riktig, blir filene ubrukelige.

  1. Åpne Steam-klienten din. Klikk på Bibliotek-fanen øverst på skjermen. Alle spillene dine blir oppført her.
  2. Høyreklikk på spillet og velg Egenskaper .
  3. Klikk på fanen Lokale filer . Her vil du se en knapp for å " Bla gjennom lokale filer" . Klikk på den, så blir du omdirigert til harddisken.

  1. Slett nå alt innholdet i mappen som Steam nettopp viderekoblet deg til. Avslutt alle Steam-prosesser ved hjelp av oppgavebehandling og start den på nytt. Du vil enten se en installasjonsknapp eller en avspillingsknapp på spillet. I begge tilfeller vil Steam laste ned alle spillfilene fra bunnen av, og forhåpentligvis vil problemet ditt bli løst.

Endelig løsning: Oppfriskende Steam-filer

Nå er det ingenting igjen bortsett fra å installere Steam på nytt og se om det gjør susen. Når vi oppdaterer Steam-filene dine, vil vi bevare de nedlastede spillene dine, slik at du ikke trenger å laste dem ned igjen. Videre vil brukerdataene dine også bli bevart. Hva forfriskende Steam-filer faktisk gjør er å slette alle konfigurasjonsfilene til Steam-klienten og deretter tvinge den til å installere dem igjen. Så hvis det var noen dårlige filer / korrupte filer, blir de erstattet tilsvarende. Vær oppmerksom på at etter denne metoden, må du logge på igjen ved hjelp av legitimasjonen din. Ikke følg denne løsningen hvis du ikke har den informasjonen tilgjengelig. Prosessen kan ta en stund, så unngå å avbryte når du starter installasjonsprosessen.

Du kan lese artikkelen vår om hvordan du oppdaterer Steam-filene dine. Oppdater også alle Microsoft-omfordelbare produkter ved hjelp av det offisielle Microsoft-nettstedet (C ++ og .NET framework).

Merk: Du kan lese vår guide hvis du har en tilkoblingsfeil der hele Steam-klienten nekter å koble til internett.

Original text


Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det