Fix: Steam Games avinstallert tilfeldig

Steam er en spillplattform som nesten utelukkende er rettet mot PC-brukere på tvers av forskjellige operativsystemer som Linux, Mac OS X og Windows. Det er sannsynligvis den enkleste måten å laste ned, installere og spille et videospill i full detaljhandel, og det har gjort programvaren så populær. Imidlertid har den sine feil.

Slik stopper du Steam fra å avinstallere spill tilfeldig

Brukerne har begynt å se at spillene de allerede lastet ned og installerte krever ytterligere nedlastinger. Spill kan vises slettet når Steam ikke lenger kan gjenkjenne installasjonsfilene. Så lenge spillmappene fremdeles er på riktig sted, vil forsøk på å starte et spill be om en nedlasting. Det er flere årsaker til denne feilen, så du bør ikke være lei deg, da du sikkert vil løse problemet på slutten av denne artikkelen!

Løsning 1: Gi filen ClientRegistry.blob nytt navn

Dette er en fil som inneholder informasjon om Steam-installasjonen din, og den inneholder også informasjon om spillinstallasjonene dine. Det som er bra at denne filen blir tilbakestilt etter at Steam har lagt merke til at den er borte, og den tilbakestiller forskjellige innstillinger til standard, inkludert standardplasseringene der spillene dine skal være. Prøv denne metoden nedenfor.

 1. Naviger til Steam-installasjonsmappen. Hvis du ikke har konfigurert noen endringer under installasjonsprosessen angående den nødvendige installasjonsmappen, bør det være Lokal disk >> Programfiler eller Programfiler (x86).
 2. Men hvis du har Steam-programmets snarvei på skrivebordet, kan du bare høyreklikke på den og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.

 1. Når mappen har åpnet, finn du ClientRegistry.blob-filen der inne, høyreklikk på den og velg alternativet Gi nytt navn fra hurtigmenyen.
 2. Gi filen nytt navn til ClientRegistry.old.blob og bekreft endringene. Start Steam-klienten på nytt og sjekk om spillene dine er der de skal være.

Løsning 2: Kjør Game's Executable fra Steam-mappe

Steam-klienten kan "påminnes" om spillet som installeres på datamaskinen din, men du må finne og kjøre det fra Steam-biblioteket på datamaskinen. Prosessen er enkel å utføre, og den har hjulpet mange brukere med å takle problemet.

 1. Åpne Steam-installasjonens rotmappe på samme måte som du gjorde i metoden ovenfor, enten ved å finne den manuelt eller ved å åpne Steam-snarveiens filplassering.
 2. Videre naviger til steamapps >> common og se etter mappen som er den samme som det problematiske spillet du vil feilsøke.

 1. Åpne den og finn spillets viktigste kjørbare. Filen skal ha samme navn som spillet, og ikonet skal være spillets logo. Utvidelsen er .exe, men du kan alltid konsultere Google hvis du tenker nytt.
 2. Dobbeltklikk på dette ikonet og vent til spillet åpnes. Hvis du blir bedt om at spillet bare kan lanseres via Steam, start det via Steam, og det skal være tilgjengelig i biblioteket ditt.

Løsning 3: ødelagte appmanifestfiler

Hvis du eller antivirusprogrammet ditt har slettet eller endret “appmanifest” -filene i Steam >> steamapps-mappen på datamaskinen din, forventes det at spillet ser ut til å bli avinstallert. Denne filen inneholder faktisk informasjon om hvor og hvordan spillet ble installert.

Hvis filen slettes, er det ikke mye du kan gjøre i tillegg til å sjekke ut den siste delen av denne løsningen, under Merk. Men hvis filen fortsatt er der, kan du redigere den riktig og sørge for at du peker på riktig mappe.

 1. Åpne Steams rotmappe på samme måte som i metode 1 i denne artikkelen, enten ved å finne den manuelt eller ved å åpne Steam-snarveiens filplassering.
 2. Videre navigerer du til steamapps og ser etter en fil som heter “appmanifest_ (gameID) .acf der (gameID) står for spill-ID-en til spillet som ser ut som avinstallert.

 1. For å finne ut spill-ID-en til et Steam-spill, klikk på denne lenken, søk etter ditt respektive spill og sjekk tallene under AppID-kolonnen.

 1. Høyreklikk på denne filen, og velg Åpne med ... Notisblokk for å redigere den. Du kan også bruke hvilken som helst annen teksteditor.
 2. Finn "installdir" -linjen i filen og sjekk plassen til høyre. Endre teksten du ser der til riktig navn på mappen i den “vanlige” mappen der spillet ditt er installert.
 3. Sjekk om spillet nå gjenkjennes etter at du har startet Steam på nytt.

Merk : Noen ganger kan denne prosessen mislykkes fordi appmanifest-filen for spillet ditt ikke er å finne. Dette kan løses ved å starte spillets nedlastingsprosess på nytt og stoppe den, slik at appmanifest-filen blir gjenskapt.

 1. Naviger til SteamApps-mappen i Steams rotmappe og åpne "nedlasting" -mappen. Åpne mappen som heter det samme som det problematiske spillets ID, som du burde ha funnet ut nå.
 2. Minimer mappen og åpne Steams brukergrensesnitt. Klikk for å navigere til fanen Bibliotek, finn det problematiske spillet ditt fra listen over spill du eier på venstre side av skjermen, høyreklikk på det og velg Installer.

 1. Så snart en fil vises i mappen du har minimert, velger du alle med musen, høyreklikker og velger Slett-alternativet fra hurtigmenyen. Dette vil føre til at nedlastingen stopper umiddelbart, og Steam vil nå skanne for å se hvilke filer som mangler.
 2. På denne måten vil den bare laste ned de manglende filene på nytt, og det ville være nesten ingenting, og spillet ditt skal nå lastes ned og spilles.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det