Fix: World of Warcraft klarte ikke å starte 3D-akselerasjon

World of Warcraft er et massivt multiplayer online (MMO) videospill, og det er et av de mest berømte videospillene gjennom tidene. “World of Warcraft kunne ikke starte 3D-akselerasjon” er en feil som vises når brukere prøver å starte dette spillet, og det forhindrer dem i å spille.

Det er vanligvis relatert til grafiske innstillinger eller drivere på datamaskinen din, men det er også andre skyldige. Følg trinnene nedenfor for å bli kvitt dette problemet på din Windows-PC. Lykke til!

Løsning 1: Deaktiver optimalisering av fullskjerm

Deaktivering av visse grafiske innstillinger er den rette måten å håndtere dette problemet på, og det er noe som kan trekkes fra feilmeldingen. Denne metoden har løst problemet for utallige brukere på World of Warcraft-forumet, og vi håper at du også får utbytte av det.

 1. Naviger til World of Warcraft installasjonsmappe. Hvis du ikke har gjort noen endringer under installasjonsprosessen angående installasjonsmappen, bør det være Lokal disk >> Programfiler eller Programfiler (x86).
 2. Imidlertid, hvis du har WoW-snarveien på skrivebordet, kan du bare høyreklikke på den og velge Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises. Det samme alternativet er tilgjengelig i kategorien Snarvei under Egenskaper.

 1. Velg WoW.exe eller Wow-64.exe-filen i mappen (avhengig av arkitekturen til Windows-operativsystemet du har installert), høyreklikk på den og velg Egenskaper-alternativet fra menyen.
 2. Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper ved å klikke på den og fjerne merket i ruten ved siden av alternativet "Deaktiver fullskjermoptimaliseringer".

 1. Bruk endringene du har gjort akkurat nå, start datamaskinen på nytt og sjekk om du kan starte World of Warcraft nå.

Løsning 2: Kjør reparasjonsverktøyet fra Blizzard Battle.net Desktop-appen

Heldigvis har Blizzard laget en reparasjonstjeneste som kan brukes til å automatisk løse mindre feil som denne, og dette verktøyet var i stand til å løse problemet for mange brukere. Den kan kjøres enkelt og viser resultater. Noen ganger kan det virke tregt, men tålmodigheten lønner seg.

 1. Start Battle.net-appen der du vanligvis åpner den på PCen din (et skrivebordsikon eller søker etter det i Start-menyen) og naviger til World of Warcraft-ruten.
 2. Klikk på Alternativer og finn Skann og reparer-knappen for å begynne med prosessen.

 1. Klikk på den og bekreft valget ditt ved å klikke Start alternativet Skann.
 2. Det er ganske mulig at noen filer må lastes ned igjen og installeres under denne prosessen, som vil skje og på slutten av skanne- og reparasjonsoppgaven.
 3. Etter at prosessen er over, bør du åpne World of Warcraft på nytt og prøve igjen for å se om feilkoden fremdeles vises.

Løsning 3: Oppdater eller tilbakestill grafikkortdriveren

En av de mest populære feilsøkingsmetodene kan også brukes i dette scenariet, siden det er mange World of Warcraft-spillere som var desperate etter en løsning, men de tenkte ikke på å oppdatere skjermkortdriveren. Følg trinnene nedenfor for å installere den nyeste fra produsentens nettsted eller for å gå tilbake til den forrige hvis en nylig oppdatering forårsaker problemet.

 1. Klikk på Start-menyen, skriv inn "Enhetsbehandling" med Start-menyen åpen, og velg den fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på det første resultatet. Du kan også bruke kombinasjonen Windows Key + R-tasten for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv inn “devmgmt.msc” i boksen og klikk OK for å kjøre den.

 1. Siden det er skjermkortdriveren vi vil oppdatere på datamaskinen din, utvider du kategorien Skjermkort, høyreklikker du på skjermkortet og velger alternativet Avinstaller enhet.

 1. Bekreft eventuelle dialoger som kan be deg om å bekrefte avinstalleringen av den nåværende enhetsdriveren, og vent til prosessen er ferdig.
 2. Se etter driveren til grafikkortet på produsentens nettsted og følg instruksjonene som skal være tilgjengelige på nettstedet. Lagre installasjonsfilen på datamaskinen din og kjør den derfra. Datamaskinen din kan starte på nytt flere ganger under installasjonen. Du bør også samle litt grunnleggende informasjon om datamaskinen din for å laste ned riktig driver. Prøv å kjøre World of Warcraft og sjekk om feilen fremdeles vises.

Nvidia Drivers - Klikk her !

AMD-drivere - Klikk her !

Rulling av sjåføren:

Hvis du nylig har oppdatert grafikkortdriveren, og hvis det forårsaker problemet på datamaskinen din, bør du kunne gå tilbake til den du hadde installert før. På denne måten kan du bruke den gamle driveren til kortprodusenten gir ut en bedre oppdatering.

 1. Høyreklikk på grafikkortdriveren du vil rulle tilbake, og velg Egenskaper. Etter at Egenskaper-vinduet åpnes, naviger til Driver-fanen og finn Roll Back Driver-knappen nederst.

 1. Hvis alternativet er nedtonet, betyr det at enheten ikke ble oppdatert i nær fremtid, da den ikke har noen sikkerhetskopifiler som husker den gamle driveren. Dette betyr også at den siste driveroppdateringen sannsynligvis ikke er årsaken til problemet ditt.
 2. Hvis alternativet er tilgjengelig for å klikke på, klikker du på det og følger instruksjonene på skjermen for å fortsette prosessen. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet fortsatt oppstår når du kjører World of Warcraft.

Løsning 4: Deaktiver SLI på NVIDIA-grafikkortet

Scalable Link Interface (SLI) er et navn på GPU-teknologien laget av Nvidia for å kombinere to eller flere skjermkort sammen for å produsere en enkelt utgang. SLI er en parallell prosesseringsalgoritme for video, ment å øke den tilgjengelige prosessorkraften.

Imidlertid ser ikke World of Warcraft-spillet ut til å støtte denne funksjonen, og du bør slå den av mens du spiller spillet. Enkelte brukere har rapportert at deaktivering av dette alternativet for spillet har forhindret feilen "World of Warcraft kunne ikke starte 3D-akselerasjon".

 1. Høyreklikk på skrivebordet og velg NVIDIA-kontrollpaneloppføringen fra hurtigmenyen eller dobbeltklikk på NVIDIA-ikonet i systemstatusfeltet. NVIDIA Control Panel kan også være plassert i det vanlige Control Panel.
 2. Når du har åpnet NVIDIA-kontrollpanelet, navigerer du til 3D-innstillingsmenyen til venstre i navigasjonsruten og klikker på Angi alternativet SLI-konfigurasjon.

 1. Til slutt velger du Ikke bruk SLI-teknologi og klikker på Bruk for å bekrefte endringene. Åpne World of Warcraft og sjekk om den samme feilen fremdeles vises.

Løsning 5: Sett opp World of Warcraft i NVIDIA Kontrollpanel

Noen ganger kan en Windows Update eller annen større prosess på datamaskinen ødelegge visse innstillinger, og du må kanskje sette dem opp manuelt for å løse problemet og fortsette å spille World of Warcraft ordentlig. Denne er relatert til å tildele NVIDIA-grafikkort (hvis du bruker et) til den foretrukne prosessoren for å kjøre for World of Warcraft.

 1. Høyreklikk på skrivebordet og velg NVIDIA-kontrollpaneloppføringen fra rullegardinmenyen, eller dobbeltklikk NVIDIA-ikonet i skuffen. NVIDIA Kontrollpanel er også tilgjengelig i Kontrollpanel på Windows.

 1. Under delen 3D-innstillinger i venstre navigasjonsrute klikker du på Juster bildeinnstillinger med forhåndsvisning. På det nye skjermbildet, sjekk alternativknappen relatert til alternativet "Bruk de avanserte 3D-bildeinnstillingene" og klikk på Bruk.
 2. Deretter klikker du på Administrer 3D-innstillinger i venstre rute og naviger til kategorien Programinnstillinger.

 1. Klikk på Legg til og sørg for at du blar gjennom datamaskinen din for kjørbar Wow.exe, som du finner i installasjonsmappen til World of Warcraft. Den enkleste måten ville være å høyreklikke på en snarvei til World of Warcraft og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen.
 2. Du kan også bla manuelt hvis du vet hvor du installerer spillet. Den er installert på C >> Programfiler som standard. Etter at du har valgt spillet, velger du “Høy ytelse NVIDIA-prosessor” fra rullegardinmenyen under “Velg ønsket grafikkprosessor for dette programmet” og klikker på Bruk.

 1. Sjekk om WoW-problemet har forsvunnet etter at du starter datamaskinen på nytt.

Løsning 6: Begynn å bruke en annen versjon av DirectX

De siste delene av spillet bruker DirectX 12, men det ser ut til at selv brukere som burde være i stand til å støtte denne teknologien, sliter med å gå gjennom den. Det beste alternativet er å enten bruke DirectX 11 eller DirectX 9. Du kan gjøre det enkelt og uten å åpne spillet ved å følge trinnene nedenfor.

 1. Naviger til World of Warcraft installasjonsmappe. Hvis du ikke har gjort noen endringer under installasjonsprosessen angående installasjonsmappen, bør det være Lokal disk >> Programfiler eller Programfiler (x86).
 2. Imidlertid, hvis du har WoW-snarveien på skrivebordet, kan du bare høyreklikke på den og velge Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises. Det samme alternativet er tilgjengelig i kategorien Snarvei under Egenskaper.
 1. Åpne WTF-mappen, finn filen "config", høyreklikk på den og velg å åpne den med Notisblokk.
 2. Finn linjen "Set gxapi d3d12" og slett den hvis du ikke vil at spillet skal bruke DirectX 12-teknologi. Hvis du vil bruke DirectX 9, bør du også slette linjen “Set gxapi d3d11” i konfigurasjonsmappen. Bruk tastekombinasjonen Ctrl + S for å lagre endringene og avslutte.

 1. Kontroller om feilen fremdeles vises når du åpner WoW.

Løsning 7: Oppdater Windows helt

Blizzard-tjenestemenn har en gang nevnt at de alltid trenger fullstendig oppdaterte operativsystemer hvis du vil kjøre spillet ordentlig, og det ser ut til at de ikke tullet da mange brukere klarte å løse problemet ved å installere de siste oppdateringene på Windows-datamaskinene sine. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det uansett hvilket operativsystem du bruker.

Windows 10-brukere kan legge merke til at oppdateringene utføres nesten automatisk ettersom Windows alltid sjekker for dem. Likevel, hvis du tror prosessen er ødelagt, kan du se etter oppdateringer manuelt.

 1. Bruk Windows Key + I-kombinasjonen for å åpne Innstillinger på Windows 10-PCen din. Alternativt kan du søke etter “Innstillinger” i Start-menyen eller søkefeltet eller bare klikke på det tannhjullignende ikonet i Start-menyen.

 1. Finn og trykk på "Oppdatering og sikkerhet" -underseksjonen i Innstillingsverktøyet.
 2. Hold deg i Windows Update-fanen og klikk på Kontroller etter oppdateringer-knappen under Oppdater status-delen for å sjekke om det er en ny versjon av Windows tilgjengelig.

 1. Hvis en er tilgjengelig, bør Windows starte med nedlastingsprosessen umiddelbart, og oppdateringen skal installeres så snart du er tilgjengelig for å starte på nytt.

Hvis du bruker en eldre versjon av Windows, bør det være viktig å si at den automatiske oppdateringsprosessen lett kan deaktiveres sammenlignet med Windows 10 .. Uansett kan en enkel kommando kanskje installere de siste oppdateringene på hvilken som helst versjon av Windows.

 1. Åpne PowerShell-verktøyet ved å høyreklikke på Start-menyknappen og klikke på Windows PowerShell (Admin) -alternativet i hurtigmenyen.

 1. Hvis du ser ledeteksten i stedet for PowerShell på det stedet, kan du også søke etter den i Start-menyen eller søkefeltet ved siden av den. Denne gangen må du sørge for at du høyreklikker på det første resultatet og velger Kjør som administrator.
 2. I Powershell-konsollen skriver du inn “cmd” og holder deg tålmodig for Powershell å bytte til det cmd-lignende vinduet som kan virke mer naturlig for kommandoprompt-brukere.
 3. I den "cmd" -lignende konsollen skriver du inn kommandoen som vises nedenfor, og sørg for at du klikker Enter etterpå:

wuauclt.exe / updatenow

 1. La denne kommandoen gjøre sine ting i minst en time, og sjekk tilbake for å se om noen oppdateringer ble funnet og installert uten problemer. Denne metoden kan brukes på alle Windows-operativsystemer, inkludert Windows 10.

Løsning 8: Deaktiver Nvidia Overlay

I noen tilfeller kan problemet utløses på grunn av en konflikt med Nvidia Overlay som forhindrer at enkelte komponenter i spillet lastes riktig. Derfor, i dette trinnet, deaktiverer vi Nvidia Overlay. For det:

 1. Klikk på "System Tray" og høyreklikk deretter på "Nvidia" -ikonet.
 2. Velg “Geforce Experience” og klikk deretter på “Settings” tannhjulet.
 3. Klikk på bryteren foran "In-Game Overlay" for å slå den av.
 4. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det