Hvordan fikse feil 0x80070005 i Windows 10 Feature Update 1903?

Feature Update 1903 var en etterlengtet oppdatering for Windows-operativsystemet. Oppdateringen ga flere kule funksjoner, inkludert Windows Sandbox, utvidet søkemodus og mange andre forbedringer. Det rapporteres også å fikse flere forskjellige feil og problemer.

Til tross for populariteten og betydningen opplevde mange brukere imidlertid flere forskjellige problemer med oppdateringsprosessen. Dette skyldtes hovedsakelig flere problemer med komponentene i operativsystemet, samt på grunn av brukerens oppsett. I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle årsakene til hvorfor feilkoden 0x80070005 oppstår når du oppdaterer.

Hva forårsaker feilen 0x80070005 når du oppdaterer til 1903?

Etter vår første grundige undersøkelse om problemet og komponentene som var involvert i oppdateringsprosessen, kombinerte vi resultatene med brukerrapporter og drog ut at problemet skjedde på grunn av flere forskjellige faktorer som er oppført nedenfor:

 • Oppdateringstjeneste: Windows Update-tjenesten er hovedprosessen som laster ned og installerer oppdateringer på datamaskinen din. Denne oppdateringstjenesten kan hindre oppdateringsprosessen hvis den ikke er i gang.
 • Administratorrettigheter: Som med alle andre store Windows-oppdateringer, krever datamaskinen at du gir administratortilgang til hele hendelsen. Hvis du ikke har denne tilgangen, kan du oppleve feilmeldingen.
 • Oppdater komponenter: I noen tilfeller observerte vi at noen brukere hadde dårlige oppdateringskomponenter som fikk oppdateringsprosessen til å stoppe. Her kan vi bruke Windows Update feilsøkingsprogram for å diagnostisere hva problemet er.
 • Gamle oppdateringsfiler: Hvis det er gamle overflødige oppdateringsfiler på datamaskinen din, kan de komme i konflikt med den nye Windows prøver å laste ned og installere. Slette disse løser vanligvis problemet.
 • Antivirusprogramvare: I mange tilfeller kan du oppleve feilmeldingen hvis det kjører antivirusprogramvare på datamaskinen din, noe som kan hindre oppdateringsprosessen når du gir den tillatelsene, og du vil ikke kunne installere oppdateringen på noen måte.
 • PC i feiltilstand: Selv om denne årsaken ofte blir oversett, viste det seg også å være årsaken til at brukerne ikke kunne oppdatere til 1903. Power cycling hjelper her.
 • Ekstra harddisker / enheter: Hvis det er flere harddisker koblet til datamaskinen din, kan de vise seg å være et problem. Selv om det ikke burde være et problem, ettersom de er atskilt fra hovedstasjonen, er den eksakte årsaken fortsatt ukjent.
 • Manglende kjørbar: Hvis systemet ditt mangler viktige kjørbare filer som kreves for å kjøre oppdateringsprosessen, kan du bli sittende fast. Bytte av disse komponentene kan hjelpe deg med å løse problemet.
 • Tredjepartsprogrammer: Det kan også være tredjepartsapplikasjoner som kan være i konflikt med oppdateringsprosessen. Å stoppe hver enkelt av dem og oppdatere ser ut til å løse problemet.
 • Dårlig Windows-installasjon: Hvis alle de ovennevnte årsakene ikke passer til saken din, er det sannsynligvis fordi Windows-installasjonen din er skadet. Her kan du utføre en ren versjon etter å ha sikkerhetskopiert dataene dine og oppdatere til den nyeste versjonen 1903.

Før du begynner med løsningene, må du sørge for at du har en aktiv internettforbindelse. Ta også sikkerhetskopi av alt arbeidet ditt på forhånd.

Løsning 1: Kjører feilsøkingsprogrammet for Windows Update

Operativsystemet ditt har et innebygd verktøy for å oppdage problemer i operativsystemet og fikse dem automatisk. Hvis det er en korrupt fil, vil feilsøkingsprogrammet også laste ned en fersk kopi. Som vårt første trinn vil vi prøve å kjøre feilsøkingsprogrammet for oppdatering og sjekke om verktøyet kan oppdage og løse eventuelle problemer med oppdateringsprosessen.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv “ feilsøk ” i dialogboksen og klikk på det første resultatet som kommer frem.
 2. En gang i feilsøkingsmenyen, velg “ Windows Update ” og klikk på knappen “ Kjør feilsøkingsprogrammet ”.
 1. Nå starter Windows feilsøkingsprosessen og ser etter eventuelle avvik. Du kan bli bedt om at feilsøkingsprogrammet krever administratoradgang for å se etter problemer med systemet ditt. Klikk på alternativet “ Prøv feilsøking som administrator ”.
 1. Etter at løsningene er implementert, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Denne løsningen krever en aktiv internettforbindelse for optimale resultater. Prøv også å kjøre feilsøkingsprogrammet flere ganger i stedet for bare å prøve en gang.

Løsning 2: Sykle datamaskinen din

Før vi går videre til mer tekniske løsninger, bør vi ikke se bort fra muligheten for datamaskinen i en feiltilstand. Hvis noen av datamaskinens moduler ikke fungerer og krever en start, kan vi fikse dem ved å sykle. Motorsykling refererer til handlingen om å starte datamaskinen på nytt helt, slik at alle midlertidige konfigurasjoner blir slettet. Når vi starter datamaskinen igjen, blir de automatisk initialisert som standardverdier.

 1. Slå av datamaskinen og ruteren. Ta nå ut hovedstrømforsyningen og trykk og hold inne strømknappen i rundt 2-3 minutter.
 2. Vent nå i rundt 5-8 minutter før du kobler strømforsyningen til igjen og slår på enhetene dine. Prøv å koble til nettverket etter at det har begynt å overføre, og sjekk om problemet er løst, og du kan koble til Outlook uten problemer.

Hvis motorsyklingen ikke fungerer, og du fremdeles ikke klarer å koble til riktig, bør du gå videre til neste trinn for å sjekke internett.

Løsning 3: Fjerne ekstra enheter

Et annet problem som vi anså var at ekstra enheter (hvis de er koblet til) ville forårsake flere problemer med oppdateringsmekanismen. Dette er et veldig vanlig scenario sett med forskjellige Windows-iterasjoner. Derfor anbefales det at du fjerner alle de ekstra enhetene som er koblet til datamaskinen din, for eksempel webkameraer, konsoller.

Det er også noen sjeldne tilfeller der det kan hjelpe mye å fjerne (koble fra) ikke-primære harddisker fra datamaskinen. Det ser ut til at oppdateringsmekanismen har problemer med å bestemme hvilken stasjon som skal installeres. Forsikre deg om at du slår av datamaskinen før du fortsetter å fjerne stasjonene. Hvis dette ikke fungerer, kan du alltid koble dem til igjen.

Løsning 4: Deaktivering av antivirusprogrammet

Antivirusprogramvare overvåker alltid tjenester, prosesser og nedlastinger som skjer på datamaskinen din. Når oppdateringsmekanismen begynner å fungere, er det en sjanse for at antivirusprogramvaren din vil blokkere den, selv om det ikke er noe tegn på skadelig programvare.

I denne løsningen bør du ty til å avinstallere antivirusprogramvaren din i stedet for å bare deaktivere den, for selv om du deaktiverer programvaren, er det fortsatt noen avhengigheter i registret som kan vedvare.

Her er metoden for hvordan du avinstallerer programvaren fra datamaskinen din.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i applikasjonsbehandling, søk etter Antivirus-programvaren. Høyreklikk på den og velg Avinstaller .
 3. Start datamaskinen på nytt og start oppdateringen etter avinstalleringen. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 5: Start oppdateringstjenesten på nytt etter at du har slettet nedlastet innhold

Det kan også være tilfelle oppdateringen 1903-filer som er lastet ned på datamaskinen din, er enten ufullstendige eller er korrupte. Dette kan skyldes flere forskjellige årsaker, alt fra dårlig internett til korrupsjon i selve modulene.

Løsningen vi vil ty til, vil deaktivere oppdateringstjenesten, slette alt innholdet som allerede er lastet ned, og deretter slå det på igjen. Dette vil initialisere oppdateringsprosessen på nytt, og nye komponenter blir lastet ned fra bunnen av. Forsikre deg om at du er logget på som administrator før du fortsetter.

Deaktivering av oppdateringstjeneste

 1. Trykk på Windows + R for å hente Kjør-applikasjonen. Skriv “ msc ” i dialogboksen . Dette vil hente opp alle tjenestene som kjører på datamaskinen din.
 2. Bla gjennom listen til du finner en tjeneste som heter " Windows Update ". Høyreklikk på tjenesten og velg Egenskaper .
 1. Klikk på Stopp til stede under underoverskriften Tjenestestatus. Nå er Windows Update-tjenesten stoppet, og vi kan fortsette.

Slette nedlastede filer

Nå vil vi navigere til Windows Update-katalogen og slette alle de oppdaterte filene som allerede er til stede. Åpne filutforskeren eller Min datamaskin og følg trinnene.

 1. Naviger til adressen som er skrevet nedenfor. Du kan også starte Kjør-applikasjonen og kopiere og lime inn adressen for å nå direkte.
C: \ Windows \ SoftwareDistribution
 1. Slett alt i mappen Software Distribution (du kan også klippe og lime dem inn til et annet sted i tilfelle du vil plassere dem igjen).

Slår Update Service på igjen

Nå må vi slå på Windows Update-tjenesten og starte den igjen. Opprinnelig kan det ta noen minutter å oppdatere Manager og utarbeide et manifest for nedlastingen. Vær tålmodig og la prosessen fullføre av seg selv.

 1. Åpne fanen Tjenester som vi gjorde tidligere i guiden. Naviger til Windows Update og åpne Egenskaper.
 2. starter tjenesten igjen og starte oppdatering manager.

Løsning 6: Angi tjenester som automatiske

Hvis metoden ovenfor ikke fungerer, vil vi prøve å utføre noen kommandoer og starte oppdateringsmodulen på nytt manuelt. Forsikre deg om at du er logget på som administrator før du fortsetter.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet i startmenyen. Skriv ledeteksten , høyreklikk på det første resultatet som kommer og velg “ Kjør som administrator ”.
 1. En gang i ledeteksten, utfør følgende kommandoer en etter en og sørg for at hver kommando utføres før du følger opp den neste.
SC config wuauserv start = auto config bits start = auto SC config cryptsvc start = auto SC config klarertinstaller start = auto

Ved å bruke disse kommandoene setter vi alle tjenestene til automatiske. Hvis de var på en manuell melding, vil innstillingen endres.

 1. Avslutt ledeteksten og start datamaskinen på nytt. Sjekk nå om oppdateringen kan installeres på nytt.

Løsning 7: Rengjør installering av Windows

Hvis alle ovennevnte metoder ikke fungerer, og du fremdeles ikke kan løse problemet, kan vi prøve å installere en ny versjon av Windows på datamaskinen din. Dette løser eventuelle problemer med installasjonsfilene (hvis noen) og løser problemet umiddelbart. Forsikre deg om at du sikkerhetskopierer alle dataene dine før du fortsetter, da all informasjonen din samt installerte applikasjoner blir fjernet.

Du sjekker ut artikkelen vår om hvordan du installerer Windows 10 på datamaskinen din. Du kan enkelt lage en Windows-oppstartbar av enten Rufus eller av Windows Media Creation Tool. Vær oppmerksom på at du må installere oppdateringen manuelt ved å oppdatere versjonen av Windows som er installert (eller hvis du rengjør Windows direkte i oppdatering 1903, vil problemet forsvinne automatisk).

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det