Slik bruker du en Nintendo Switch Pro-kontroller for PC-spill

Hjem / Meninger / Hvordan bruke en Nintendo Switch Pro-kontroller til PC-spill

Slik bruker du en Nintendo Switch Pro-kontroller for PC-spill

Av Alyssa Arford 17. juli 2020 4 minutter lest

PC-spill er bedre tjent med å koble en ekstern kontroller til PC-oppsettet for å gi deg et bedre utvalg av praktisk funksjonalitet. Du kan enten kjøpe kontrollere som er spesielt designet for å være koblet til PCen din og brukes til PC-spill, eller du kan resirkulere noen av de tilgjengelige konsollkontrollerne for å tjene samme formål. Hvis du har en Nintendo Switch Pro og ønsker å konfigurere kontrolleren med PC-en din for spill, vil denne guiden lede deg gjennom alle de viktige trinnene for å gjøre dette.

Det er to spillscenarier som du kanskje trenger for å konfigurere Nintendo Switch Pro-kontrolleren til PCen din. Den første er å spille spill gjennom Steam Engine. Det andre er å spille PC-spill som ikke er Steam med sine egne uavhengige kunder. For hvert av de to scenariene er trinnene for konfigurasjon litt forskjellige. Du kan koble kontrolleren via ledningen eller trådløst via Bluetooth. Alt du trenger for å komme i gang er PCen du vil konfigurere med, Nintendo Switch Pro-kontrolleren og en USB C-kabel for å behandle sammenkoblingen.

Konfigurere for damp

 1. Start Steam Engine på PC-enheten.
 2. Gå inn i innstillingene og kontrollerinnstillingene som er tilgjengelige her.
 3. Merk av i avkrysningsruten ved siden av "Switch Pro Configuration Support" for å aktivere støtte for Nintendo Switch Pro-kontrolleren.
 4. I den samme menyen kan du også endre knappelayout for å imøtekomme hvordan du vil bruke kontrolleren din. For spesifikke spill i Steam kan dette gjøres senere ved å høyreklikke på spilltitlene på hovedskjermen og redigere Steam Controller-konfigurasjonene individuelt. Du kan praktisk talt kartlegge hver av kontrollerknappene dine til funksjonaliteten du ønsker, og tilpasse den i henhold til hvert spill. Du kan til og med justere belysningen på kontrolleren din og om du vil innlemme gyro-teknologien eller ikke. Merk at det anbefales å holde seg til standardinnstillingene først (annet enn åpenbare endringer i kontrollkartlegging) og teste kontrolleren ut i spillet før du fortsetter med kontrolleroptimaliseringer i konfigurasjonsinnstillingene.
 5. Nintendo Switch Pro-kontrolleren din skal oppdages og vises nederst på menyskjermen.

Nå som du har satt opp kontrolleren din med Steam-motoren din, må du bare koble den til PC-en din før du spiller et spill. Systemet vil automatisk oppdage kontrolleren din, og kontrollkartlegging og ventetidsprofiler lagres for hvert spill når du har laget dem, klare til bruk.

Konfigurering for individuelle PC-spill

Kablet tilkobling

For å konfigurere Nintendo Switch Pro-kontrolleren for spill som ikke kjører på Steam Engine eller kjører på uavhengige klienter, må du konfigurere kontrolleren generelt med Windows. Steam gjør det mye enklere å konfigurere kontrolleren din. Fremgangsmåten for å konfigurere den med Windows er litt mer utfordrende, men likevel mulig. Hvis du vil ta en trådløs via Bluetooth-konfigurasjonsrute, kan du velge den enklere måten som koster deg USD $ 20. For dette trenger du ytterligere to utstyrsutstyr, nemlig: en Bluetooth-dongle og en 8Bitdo trådløs Bluetooth-adapter (kostnadselementet).

Hvis du ønsker å gjennomgå den vanlige Windows-installasjonen uten disse to utstyrene og uten kostnad, følger du instruksjonene nedenfor:

 1. Bruk USB C-kabelen til å koble Nintendo Switch Pro-kontrolleren til PC-enheten.
 2. Windows vil automatisk gjenkjenne at en ny enhet er koblet til.
 3. Dette virker enkelt nok til at du har koblet til kontrolleren din, Windows har gjenkjent det, og systemet har installert de aktuelle driverne slik at kontrolleren din kan fungere med PCen. Hindringen her er at fordi det ikke er en strømlinjeformet motor som håndterer alle spillaktivitetene dine for PC-spill som ikke er Steam, kan det hende at kontrolleren din ikke fungerer som den skal for alle dine ønskede spill uten noen ekstra konfigurasjon.
 4. Last ned og installer x360ce (en kontrolleremulator) i både 32-biters og 64-biters versjoner. Mens PC-en din enten kan være 32 eller 64 bit, kan noen spill være det, og du må kanskje installere den ene eller den andre av versjonene. Appen x360ce i seg selv lar deg vite hvilken som skal installeres for hvert spill. Formålet med denne programvaren er å forene alle dine spillkontrolltilkoblinger gjennom en strømlinjeformet plattform.
 5. Finn hvor spillets “.exe” -fil er installert. Gå inn i denne mappen og lim inn x360ce “.zip”. Pakk ut dette her. Programmet x360ce vil på dette tidspunktet gi deg beskjed om du trenger å lime inn en 32-biters versjon eller en 64-bitersversjon. Når du har limt inn den riktige og hentet den, kjører du filen, og et vindu dukker opp der du blir bedt om å opprette en .dll-fil. Lag dette.
 6. Deretter blir du bedt om å konfigurere innstillingene for Nintendo Switch Pro-kontrolleren. Sjekk “Søk på Internett” og vent mens systemet finner oppsettet for kontrolleren din. Når dette vises, kan du bare lagre innstillingene og trykke "Fullfør".

Merk at fremgangsmåten ovenfor må utføres i mappen til hvert enkelt kjørbare spill du har installert for å konfigurere Nintendo Switch Pro-kontrolleren for hvert av spillene. Du kan støte på viktige kartleggingsproblemer i noen av spillene der knappene, til tross for at de er konfigurert i henhold til malen systemet ditt lastet ned, kanskje ikke fungerer slik i spillet. For å løse dette kan du gå inn i innstillingene i spillet og kartlegge nøklene dine som er spesifikke for det spillet. Dette vil sikre at de fungerer slik du vil.

Trådløs tilkobling (via Bluetooth)

En standard Windows Bluetooth-konfigurasjon for å tillate trådløs spill krever at du også utfører trinnene ovenfor. Før du gjør det, må du imidlertid sørge for at kontrolleren er koblet fra USB C-ledningen som kobler den til PC-systemet. Slå på datamaskinens Bluetooth-innstillinger og se etter nye enheter. Trykk samtidig på knappen på toppen av kontrollen din for å sette den i paringsmodus og par de to enhetene. Når dette er gjort, utfører du trinn 1 til 6 oppført ovenfor for generell Windows-konfigurasjon med x360ce for hvert spill du ønsker. I denne prosessen kan du velge å bruke den 8bitdo trådløse Bluetooth-adaptermodulen (som disse) som kontakten din i stedet for den innebygde Windows Bluetooth-behandlingen.

Siste tanker

Å koble en Nintendo Switch Pro-kontroller til PC-enheten din for PC-spill er en håndterbar prosess. Den eneste hindringen kommer ut når du ønsker å bruke den til flere spill. PC-spill kan vanligvis deles inn i Steam- og Non-Steam-spill. For begge er det nødvendig med en klient som er i stand til å projisere kontrollerkonfigurasjonene dine til alle spillene dine. Når det gjelder Steam-spill, fungerer Steam-klienten som et one-stop-konfigurasjonsuttak for deg å konfigurere Nintendo Switch Pro-kontrolleren (med innebygd kompatibilitet i Steam), og den projiserer disse innstillingene på tvers av alle Steam-spillene dine. Du kan også tilpasse kontrollerknappene for hvert spill på Steam-motoren. For ikke-Steam-spill konfigurerer x360ce controller-emulatoren kontrolleren din for hvert spill individuelt. Med disse to løsningene,du har dekket alle spillkonfigurasjonene dine.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det