Fix: Oblivion Crashes ved oppstart

The Elder Scrolls IV: Oblivion var en stor hit da den ble gitt ut, og den la grunnlaget for Skyrim, som er en oppfølger som ble det mest populære spillet i sin tid. Oblivion føles som sin eldre bror, og det er folk som faktisk foretrekker det fremfor Skyrim.

Noen mennesker opplever ekstreme problemer når de prøver å starte spillet ettersom det krasjer umiddelbart ved oppstart og forhindrer brukere i det hele tatt å spille det ordentlig. Problemet oppstår vanligvis umiddelbart etter lanseringen av spillet, og det er vanligvis ingen feilkode eller et vindu som kan forklare hva som faktisk skjedde.

Hva forårsaker glemsel ved oppstart?

For det meste er problemet forårsaket av spillmusikken som igjen er forårsaket av manglende kodepakker på brukernes datamaskiner. Spillet kan også begynne å krasje etter at du har endret for mange innstillinger i spillet eller .ini-filene.

Brukere som har flere skjermer i spilloppsettet, bør også vurdere å deaktivere noen av dem eller tilpasse bestemte innstillinger i spillets egenskaper, ettersom spillet er noe for gammelt for multi-monitor-oppsett.

Løsning 1: Slett Oblivion-mappen i MyGames

Sletting av denne mappen skal overskrive og tilbakestille eventuelle feil konfigurasjoner du har gjort eller de som var buggy siden spillet ble installert, og du burde kunne kjøre den riktig bare etter å ha slettet Oblivion-mappen som ligger i Dokumenter >> Mine spill.

Merk at det er en Lagret-mappe i Oblivion-mappen, og du bør definitivt la den være når du sletter alt i Oblivion-mappen hvis du vil fortsette der du slapp før feilen begynte å skje.

 1. Naviger til ønsket plassering i File Explorer ved å åpne en mappe og klikke Denne PCen eller Min datamaskin fra venstre navigasjonsrute eller ved å søke etter denne oppføringen i Start-menyen.

 1. Uansett, dobbeltklikk på denne PC-en eller denne datamaskinen for å åpne den lokale disken og navigere til brukere >> Kontonavnet >> Dokumenter >> Mine spill >> Oblivion.
 2. Gå inn i Oblivion-mappen og sørg for at du velger alt i tillegg til mappen Lagrer, høyreklikker og velger Slett-alternativet fra hurtigmenyen.
 3. Start spillet på nytt etterpå ved å starte Steam på nytt og dobbeltklikke på spillet fra Steam-bibliotek-fanen for å se om Oblivion fortsatt krasjer ved oppstart.

Løsning 2: Installer en Codec-pakke

Å ha en kodekpakke av høy kvalitet installert på datamaskinen din er en ting mange mennesker hopper over når de laster ned alt som er nødvendig for datamaskinen. Dette er imidlertid en feil, og at Oblivion krasjer ved oppstart hver gang du starter det er et av problemene som kan være forårsaket av at ikke en kodekpakke er installert på datamaskinen. Følg trinnene nedenfor for å installere det nå!

 1. Gå til denne lenken for å se en liste over tilgjengelige K-Lite Codec-pakker du kan laste ned på datamaskinen din. Du kan ganske enkelt velge grunnpakken og laste den ned ved å klikke på Last ned-knappen ved siden av oppføringen.

 1. Klikk på Speil 1 eller Speil 2 fra neste vindu og vent til den kjørbare filen lastes ned. Finn den i nedlastingsmappen, og dobbeltklikk for å åpne den. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å følge installasjonsprosessen på datamaskinen.
 2. Start datamaskinen på nytt for å bruke endringene, og prøv å kjøre Oblivion nå for å se om den krasjer ved oppstart.

Merk : Et alternativ for deg hvis du ikke er i stand til eller ikke er villig til å laste ned noen kodepakker på datamaskinen din, er å deaktivere musikk fra spillet ved hjelp av Oblivion.ini-konfigurasjonsfilen, som er lett tilgjengelig. Følg trinnene nedenfor for å redigere denne filen riktig og forhåpentligvis få slutt på de konstante krasjene.

 1. Naviger til ønsket plassering i File Explorer ved å åpne en mappe og klikke Denne PCen eller Min datamaskin fra venstre navigasjonsrute eller ved å søke etter denne oppføringen i Start-menyen.
 2. Uansett, dobbeltklikk på denne PC-en eller denne datamaskinen for å åpne den lokale disken og navigere til brukere >> Kontonavnet >> Dokumenter >> Mine spill >> Oblivion.
 3. Gå inn i Oblivion-mappen og finn en fil som heter Oblivion.ini. Høyreklikk på filen og velg Åpne. Hvis vinduet Velg et program åpnes, velger du Notisblokk og klikker OK.

 1. Bruk Ctrl + F-tastekombinasjonen, eller klikk på Rediger i toppmenyen og velg Finn-alternativet fra rullegardinmenyen for å åpne søkeboksen.
 2. Skriv inn MusicEnabled i boksen og endre verdien ved siden av den fra 1 til 0. Gjør det samme for “bDSoundHWAcceleration = 1” og “bSoundEnabled = 1”. Når du har endret verdiene, lagrer du endringene ved å klikke på "Fil> Lagre".

 1. Prøv å kjøre spillet igjen for å sjekke om Oblivion krasjer ved oppstart etter å ha utført disse trinnene.
 2. Du kan begynne å snu hver av verdiene sine en etter en fordi bare en av disse innstillingene kan forårsake krasj.

Løsning 3: Løsninger for brukere med flere skjermer

Hvis du har to eller flere skjermer på oppsettet ditt, kan du få problemer med at spill krasjer oftere enn andre brukere, og du vil kanskje vurdere å deaktivere sekundære skjermer og bare bruke den primære PC-skjermen for å vise spillet. Dette kan gjøres enkelt ved å bruke Windows Key + P-tastekombinasjonen og velge alternativet PC-skjerm bare øverst.

Hvis dette ikke fungerer, kan du deaktivere disse skjermene helt, men disse trinnene varierer avhengig av hvilket grafikkort du har installert: Intel, NVIDIA eller AMD.

 • NVIDIA- brukere : Høyreklikk på skrivebordet >> NVIDIA-kontrollpanel >> Skjerm-fanen >> Konfigurer flere skjermer >> Deaktiver alle skjermer unntatt PC-skjermen.
 • AMD / ATI-brukere : Åpne AMD Catalyst Control Center >> Skjermadministrasjon >> Deaktiver alle skjermer unntatt PC-skjermen.

Imidlertid har brukere rapportert at det finnes metoder der du kan bruke flere skjermer og fikse de konstante krasjene ved å følge trinnene nedenfor for kjørbar Oblivion.exe.

 1. Hvis du har kjøpt spillet på Steam, åpner du Steam PC-klienten din ved å dobbeltklikke på snarveien på skrivebordet eller ved å søke etter det i Start-menyen, ganske enkelt ved å skrive "Steam" etter å ha trykket Start-menyen eller Søk (Cortana). knapp.

 1. Etter at Steam-klienten åpnes, klikker du for å åpne Bibliotek-fanen i Steam-vinduet på menyen øverst i vinduet, og finn Oblivion-oppføringen i listen.
 2. Høyreklikk spillets ikon i biblioteket og velg Egenskaper-alternativet fra hurtigmenyen som åpnes, og sørg for at du navigerer til kategorien Lokale filer i vinduet Egenskaper med en gang og klikker på Bla gjennom lokale filer-knappen.

 1. Du kan også søke etter spillets viktigste kjørbare fil ved å klikke Start-menyknappen eller søkeknappen ved siden av den og skrive Oblivion. Uansett høyreklikker du på den kjørbare filen og velger alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.
 2. Finn Oblivion.exe-filen, høyreklikk på den og velg Egenskaper-alternativet fra rullegardinmenyen. Naviger til kategorien Kompatibilitet og fjern avmerkingen i boksene netto til de visuelle temaene og oppføringene på skrivebordet hvis du finner dem.

 1. Bekreft endringene, og prøv å starte spillet på nytt for å se om det fortsatt krasjer ved oppstart.

Løsning 4: Avinstaller Cyberlink Power DVD 5

Etter å ha sjekket feillogger som dukket opp på datamaskinen hans, la en bruker merke til at Cyberlink Power DVD 5-verktøyet forårsaket problemet for ham og fikk ham til å gå gjennom alt arbeidet når problemet faktisk kan løses ved å avinstallere programmet.

Programmet er ikke skadelig programvare, og det er heller ikke spam. Det er en legit programvare som kan brukes til å administrere disker og ISO-filer, men det forårsaker ganske enkelt visse problemer som ser slik ut i feilloggen:

Feil på modulbane: C: \ Program Files (x86) \ CyberLink \ Shared Files \ AudioFilter \ claud.ax

Prøv å avinstallere dette verktøyet og sjekk om krasj fortsatt oppstår ved oppstart:

 1. Først og fremst må du sørge for at du har logget på med en administratorkonto, da du ikke kan avinstallere programmer ved hjelp av andre kontoprivilegier.
 2. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne innstillingene hvis du bruker Windows 10.
 3. I Kontrollpanel velger du "Vis som:" Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.

 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen, klikker du på Apper umiddelbart for å åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 2. Finn oppføringen Cyberlink Power DVD 5 på listen, og klikk på den en gang. Klikk på Avinstaller-knappen over listen og bekreft eventuelle dialogbokser som kan vises. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere Cyberlink Power DVD 5 og starte datamaskinen på nytt etterpå.

Løsning 5: Endring av kjørbare navn

I noen tilfeller ble det sett på som en merkelig løsning at spillet fungerte hvis dets kjørbare navn ble byttet litt. Derfor vil vi i dette trinnet endre kjørbare navn for Oblivion. For å gjøre det:

 1. Naviger til hovedinstallasjonskatalogen for spillet.
 2. Høyreklikk på “OblivionLauncher.exe” og velg “Gi nytt navn”.
 3. Endre navnet til noe annet.
 4. Høyreklikk nå på “Oblivion.exe” og endre navnet til “OblivionLauncher.exe”.
 5. Sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 6: Endre installasjonssted

I noen tilfeller utløses feilen hvis brukeren installerer spillet i programfiler, og merkelig nok blir denne feilen løst for noen brukere ved å installere den i " C> Bethesda Softworks> Oblivion ". Installer derfor spillet på den nevnte plasseringen, og før du gjør det, gå gjennom den andre løsningen for å fjerne Oblivion Configuration-filene helt i Dokumenter fordi de ikke blir avinstallert som standard.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det