Hvordan fikse Unistack Service Group (unistacksvcgroup) høy CPU eller minnebruk

Det er et verktøy som heter Oppgavebehandling som er forhåndsinstallert i alle versjoner av Windows. Du kan tenke på Task Manager som et verktøy som kan hjelpe deg med å administrere oppgavene som kjører i bakgrunnen på systemet ditt. Så snart du åpner Oppgavebehandling, vil du legge merke til en liste over tjenester og prosesser. Du vil legge merke til en seksjon som heter Bakgrunnsprosesser. Denne delen vil inneholde tjenester og prosesser fra Windows og tredjepartsapplikasjoner. Du vil også se detaljert informasjon om prosesser og applikasjoner også. Informasjonen du vil kunne se, inkluderer bruk av CPU og RAM, nettverksbruk, diskbruk (lese / skrive) og mye mer. Oppgavebehandling kan også brukes til å stoppe (tvinge stopp) eller starte tjenester og / eller prosesser.Evnen til å stoppe tjenester kommer veldig nyttig i situasjoner der en tjeneste eller applikasjon slutter å svare.

Det er mange tjenester som kjører i bakgrunnen på din PC. Noen av disse tjenestene er tredjeparts tjenester, mens andre er Windows egne tjenester. En av disse tjenestene er UnistackSvcGroup (det er faktisk ikke en tjeneste selv, men det er et par tjenester som hører under denne gruppen). Du vil kanskje legge merke til at denne tjenesten kjører i oppgavebehandling og spiser opp mange ressurser. Det er det de fleste brukerne klager på. Den blir der, og du vil ikke finne denne tjenesten tilgjengelig i Windows-tjenestelisten. Så du vil ikke kunne deaktivere det. Det kan også være mistenkelig for mange brukere, siden det bruker mange systemressurser.

Hva er UnistackSvcGroup?

UnistackSvcGroup inneholder en tjeneste som heter UniStore-tjenesten, og den tilhører Windows Store. Årsaken til at du ser denne tjenesten kjøre og bruke ressursene dine, må kanskje gjøre noe med at butikken oppdaterer applikasjonene dine. Så hvis du ser denne tjenesten i oppgavelederens tjenesteliste, så ikke bekymre deg. UniStore er en legitim tjeneste. En annen tjeneste som kan være synderen bak dette problemet, er Userdatasvc-tjenesten. Denne tjenesten er også en del av UnistackSvcGroup. Nå er det noen muligheter for en feil, og mange brukere oppdaterte oss om at systemet deres ble bedre etter en Windows Update. Så hvis du ser unormal bruk, kan det være en egen Windows-feil. Men det er et par ting du kan gjøre for å hindre at denne tjenesten kjører, spesielt hvis den bruker mye av ressursene dine.

Metode 1: Bruk Registerredigering

Du kan endre verdiene til noen av registernøklene for å deaktivere UnistackSvc-tjenesten. Selv om det løser problemet for mange mennesker, vil vi ikke anbefale det, spesielt hvis du ikke er en teknisk person. Å gjøre registerendringer bør gjøres veldig nøye, og det kan ødelegge systemet ditt hvis du gjør en feil. Så vi vil foreslå at du følger trinnene gitt i andre metoder og følger instruksjonene i dette trinnet bare hvis ingen av de andre metodene fungerte for deg.

Følg trinnene nedenfor for å finne og endre registerverdiene

  1. Hold Windows-tasten og trykk på R
  2. Skriv inn regedit og trykk Enter

  1. Gå nå til dette stedet HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ UnistoreSvc . Hvis du ikke er sikker på hvordan du navigerer til dette stedet, følg trinnene nedenfor.
    1. Finn og dobbeltklikk HKEY_LOCAL_MACHINE fra venstre rute
    2. Finn og dobbeltklikk SYSTEM fra venstre rute
    3. Finn og dobbeltklikk CurrentControlSet fra venstre rute
    4. Finn og dobbeltklikk Tjenester fra venstre rute

  1. Finn og klikk UnistoreSvc fra venstre rute
  2. Finn og dobbeltklikk Start oppføring fra høyre rute

  1. Du bør kunne se et nytt vindu, og det skal ha 3 i verdidata-delen. 3 betyr at denne tjenesten er manuell. Hvis du endrer denne verdien til 4, løses problemet fordi 4 betyr at denne tjenesten er deaktivert. Skriv inn 4 i verdidata- delen, og klikk Ok

  1. Finn nå mappen som heter UserDataSvc fra venstre rute og velg den
  2. Finn og dobbeltklikk Start oppføring fra høyre rute

  1. Du bør kunne se et nytt vindu, og det skal ha 3 i verdidata-delen. Vi må også deaktivere denne tjenesten. Så skriv 4 i verdidata- delen og klikk Ok

Lukk registereditoren, og dette skal løse problemet

Metode 2: Slå av automatiske oppdateringer for apper

Siden denne tjenesten brukes av Microsoft Store for appoppdateringsformål, løser du problemet ved å deaktivere muligheten for automatisk oppdatering av apper fra Microsoft Store. Følg trinnene nedenfor for å deaktivere dette alternativet

  1. Trykk Windows-tasten en gang
  2. Velg Windows Store for å åpne den

  1. Klikk på de tre punktene øverst til høyre. Dette åpner Windows Store Settings-skjermen. Merk: Hvis du ikke ser tre prikker, klikker du på profilbildeikonet ditt fra toppen og velger Innstillinger

  1. Slå av alternativet Oppdater apper automatisk

Det er det. Du kan lukke Windows Store.

Metode 3: Oppdater Windows

Dette er mest sannsynlig en feil i Windows. Mange brukere løste problemet ved å bare oppdatere systemene sine. Så hvis du ikke allerede har gjort det, oppdater Windows. Og hvis systemet ditt allerede er oppdatert, vent på neste Windows Update.

Metode 4: Slett innholdet i UnistoreDB-mappen

Denne tjenesten bruker noen filer fra UnistoreDB-mappen, men vi er ikke sikre på hvilken (e) nøyaktig. Så hvis du sletter innholdet i hele mappen etter at den kjørende tjenesten er avsluttet, løser du problemet for deg.

Merk: Hvis du sletter innholdet i UnistoreDB-mappen, brytes People- og Mail-appene dine. Så fortsett bare hvis du er ok med å jobbe uten disse appene.

  1. Åpne Oppgavebehandling ved å trykke CTRL, SKIFT og ESC-tastene ( CTRL + SKIFT + ESC )
  2. Finn tjenesten, høyreklikk og velg Avslutt oppgave
  3. Gjenta forrige trinn for alle Unistore-relaterte tjenester du kan finne
  4. Lukk Oppgavebehandling
  5. Hold Windows-tasten og trykk E.
  6. Skriv C: \ Users \ profile_name \ AppData \ Local \ Comms \ UnistoreDB i adressefeltet til filutforskeren og trykk Enter. Erstatt profilnavn med din faktiske profil / PC-navn. Merk: Hvis du ikke kommer til denne mappen, må du kontrollere at du har merket av for Vis skjulte mapper.

  1. Når du er i UnistoreDB-mappen, holder du nede CTRL-tasten og trykker A for å velge alle filene. Trykk på Slett-tasten og bekreft eventuelle andre meldinger. Dette vil slette innholdet i denne mappen.

Når du er ferdig, må du starte på nytt, og du bør se Unistack Service Group (unistacksvcgroup) synke til normale nivåer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det