Fix: ms-windows-store: purgecaches-appen startet ikke

ms-windows-store: purgecaches er en innstillingsfunksjon som renser og tømmer den lokalt lagrede cachen for Windows Store som bygger seg opp over tid.

Følgende feilkode vises vanligvis når det er et problem med Windows Store som brukerne vanligvis svare ved hjelp av wsreset.exe verktøyet. Dette er feilmeldingen som ofte rapporteres av berørte brukere: “ ms-windows-store: PurgeCaches, Programmet startet ikke.

Imidlertid er det andre sammenhenger der feilen kan vises, og de er alle relatert til feil relatert til Windows Store. Fra det vi samlet, har denne feilen økt i frekvens etter en viss Windows 10-oppdatering, og kan noen ganger være forårsaket av oppgraderingsprosessen til Windows 10.

Hvis du for øyeblikket sliter med den samme “ ms-windows-store: PurgeCaches, vil denne artikkelen levere en serie pålitelige feilsøkingsveiledninger. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse problemet. For å sikre best mulig resultat, følg metodene nedenfor i rekkefølge til du følger en metode som gjør at du kan enten løse eller omgå problemet. La oss komme til det!

Metode 1: Reparere tillatelser via Registerredigering

Siden feilen hovedsakelig oppstår fordi Windows ikke klarer å tilbakestille appbufferen, kan vi omgå problemet med en løsning. Her er et raskt problem med å fikse ms-windows-store: PurgeCaches- feil ved å reparere pakktillatelsene ved hjelp av Registerredigering :

  1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter innregedit ”, trykk Enter og velg Ja ved UAC- ledeteksten for å åpne Registerredigering med administrative rettigheter .

  2. Inne i Registerredigering, bruk venstre rute for å navigere til følgende sted:

    HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ Local Settings \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ AppModel \ Repository \ Packages

  3. Høyreklikk på pakkenøkkelen og velg Tillatelser .

  4. Klikk deretter på Avansert- knappen i det følgende vinduet .

  5. Klikk på Endre- knappen øverst i Avanserte sikkerhetsinnstillinger for pakker og sørg for at eieren er angitt som system. Hvis det ikke er satt til System , skriver du System i neste boks, klikker deretter på Kontroller navn og deretter på OK .

  6. Når eieren er satt til System , blar du helt ned til bunnen av skjermen og merker av for Erstatt alle oppføringer for underordnede tillatelser med arvbare oppføringer fra dette objektet .

  7. Klikk deretter på Bruk og deretter OK . Til slutt, lukk Registerredigering og start maskinen på nytt for å se om problemet løses ved neste oppstart.

Hvis du fremdeles støter på den samme “ ms-windows-store: PurgeCaches- feilen, fortsett ned med metode 2 .

Metode 2: Innebygd feilsøking sammen med en nyttig kommando

Denne løsningen ble foreslått av en Microsoft-profesjonell, og den hjalp mange mennesker, i motsetning til andre generiske svar brukerne vanligvis får. Denne løsningen er ganske nyttig ettersom du først vil kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet for Windows Apps som vil prøve å identifisere og løse feilen. Etter det vil du prøve å kjøre en Powershell-kommando som prøver å registrere Windows Store-appen på nytt. Følg instruksjonene nøye:

  1. Søk etter Innstillinger i Start-menyen og klikk på det første resultatet som dukker opp. Du kan også klikke direkte på tannhjulsknappen nederst til venstre på Start-menyen.

  1. Finn delen Oppdatering og sikkerhet nederst i vinduet Innstillinger, og klikk på den.
  2. Naviger til kategorien Feilsøk, og sjekk under Finn og fikse andre problemer.
  3. Feilsøkingsprogrammet for Windows Store Apps bør være der nederst, så sørg for at du klikker på det og følger instruksjonene på skjermen.

  1. I tillegg kan du gjenta den samme prosessen for feilsøking for Internett-tilkoblinger for å sjekke om det er Internett-tilkoblingen din som forårsaker problemene med Windows Store.

Den neste delen av denne løsningen består av å kjøre denne PowerShell-kommandoen som vil registrere Windows Store på nytt. Forsikre deg om at ingen Windows-appoppdateringer kjører i mellomtiden.

  1. Åpne PowerShell ved å høyreklikke på Start-menyknappen og velge alternativet Windows PowerShell (Admin) for å åpne verktøyet med administratorrettigheter. Hvis du ser ledeteksten på det stedet, kan du også søke etter den manuelt.

  1. Kopier og lim inn følgende kommando, og sørg for at du klikker Enter etterpå.

$ manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore) .InstallLocation + '\ AppxManifest.xml'; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registrer $ manifest

  1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om Windows Store-problemet er løst.

Metode 3: Oppdater Windows helt

Saken er at mange først begynte å oppleve feilen etter at en bestemt versjon av Windows har blitt utgitt. Heldigvis var folk som hadde problemer med den bygningen, lettet over å finne ut at en ny versjon snart ble utgitt som klarte å takle problemet effektivt. Poenget er at du bør installere alle ventende oppdateringer på datamaskinen din og se om problemet er løst.

  1. Åpne PowerShell ved å høyreklikke på Start-menyknappen og velge alternativet Windows PowerShell (Admin) for å åpne verktøyet med administratorrettigheter. Hvis du ser ledeteksten på det stedet, kan du også søke etter den manuelt.

  1. Skriv inn “cmd” i Powershell-konsollen og vent til Powershell bytter til det cmd-lignende miljøet.
  2. I den "cmd" -lignende konsollen skriver du inn kommandoen som vises nedenfor, og sørg for at du klikker Enter deretter:

wuauclt.exe / updatenow

  1. La denne kommandoen kjøre i minst en time, og sjekk tilbake for å se om oppdateringer ble funnet og / eller installert uten problemer.

Alternativ

  1. Søk etter Innstillinger i Start-menyen og klikk på det første resultatet som dukker opp. Du kan også klikke direkte på tannhjulsknappen nederst til venstre på Start-menyen.

  1. Finn delen Oppdatering og sikkerhet nederst i vinduet Innstillinger, og klikk på den.
  2. Hold deg i Windows Update-fanen og klikk på knappen Søk etter oppdateringer under seksjonen Oppdater status for å sjekke om det er en ny versjon av Windows tilgjengelig online.

  1. Hvis det er en, bør Windows starte nedlastingsprosessen automatisk.

Metode 4: Installere Windows Standard Apps på nytt ved hjelp av PowerShell

Denne metoden er noe avansert, da den involverer mange detaljer og implementeringen av den kan være langvarig. Imidlertid, hvis du følger instruksjonene nøye, vil du sannsynligvis ende opp med en fungerende Windows Store-tjeneste bare ved å installere Windows-appene på nytt.

  1. Høyreklikk WindowsApps-mappen i C: \ Program Files, klikk Egenskaper, og klikk deretter kategorien Sikkerhet. Klikk på Avansert-knappen. Vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger" vises. Her må du endre eier av nøkkelen.
  2. Klikk på Endre-lenken ved siden av "Eier:" - etiketten. Vinduet Velg bruker eller gruppe vises.

  1. Velg brukerkontoen via Avansert-knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier 'Angi objektnavnet du vil velge' og klikk OK. Legg til brukerkontoen din.
  2. Hvis du vil endre eier av alle undermapper og filer i mappen, kan du eventuelt merke av for "Erstatt eier på undercontainere og objekter" i vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger". Klikk OK for å endre eierskapet.

  1. I kategorien Sikkerhet i vinduet Egenskaper for WindowsApps-mappen klikker du på Rediger for å endre tillatelser og velge din personlige brukerkonto du setter eierskapet til. Endre tillatelser til Full Control og bruk endringene.

Nå som du har utført disse trinnene, er det på tide å bruke Powershell til å installere disse appene effektivt. Dette er sannsynligvis den enkleste delen av denne metoden, så vurder deg selv nesten der.

  1. Åpne PowerShell ved å høyreklikke på Start-menyknappen og velge alternativet Windows PowerShell (Admin) for å åpne det med administratorrettigheter.

  1. Kopier og lim inn denne kommandoen, og sørg for at du klikker Enter:

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml}

  1. Sjekk om problemet er løst.

Metode 5: Bruk en ny konto for å fikse ting

Dette uvanlige trikset har reddet flere brukere fra å miste hodet på grunn av denne problematiske feilen. Det ser ut til at selv om Windows Store og wsreset ikke virker på kontoen din, fungerer de noen ganger på en ny konto og kjører wsreset løser Windows Store for begge brukere! Dette er enkelt å gjøre, så sørg for at du ikke hopper over denne løsningen!

  1. Åpne Innstillinger enten ved å klikke på tannhjulikonet som ligger rett over av / på-knappen i Start-menyen eller ved å søke etter det i søkefeltet ved siden av Start-menyen.
  1. Åpne Kontoseksjonen i Innstillinger og velg alternativet Familie og andre brukere. Velg alternativet Legg til noen andre til denne PCen, og klikk deretter på Logg på uten et Microsoft-kontoalternativ som vanligvis ikke anbefales, men det er tilstrekkelig for dine nåværende formål.

  1. Opprett en lokal konto og fortsett med instruksjonene på skjermen. Skriv inn et brukernavn for denne nye kontoen.
  2. Hvis du vil at denne kontoen skal være passordbeskyttet, kan du legge til et tegnpassord, et passordhint og fortsette ved å klikke på Neste. Du har det bedre uten passord i dette scenariet.

  1. Klikk på Fullfør-knappen for å fullføre opprettelsen av en ny konto. Logg inn via denne kontoen ved å starte datamaskinen på nytt, og prøv å kjøre kommandoen “wsreset” ved å skrive dette arbeidet i Start-menyknappen og klikke på det første resultatet. Sjekk om problemet er løst.

Metode 6: Tilbakestille tillatelser

I noen tilfeller kan det hende at visse tillatelser må tilbakestilles til Windows-mappene for å bli kvitt dette problemet. Å gjøre det:

  1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør ledeteksten.
  2. Skriv inn “cmd” og trykk “Ctrl” + “Skift” + “Enter” for å gi administrative rettigheter.
  3. Skriv inn følgende kommando og trykk “Enter” for å utføre den.
    icacls "C: \ Program Files \ WindowsApps" / reset / t / c / q
  4. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det