Fix: Kan ikke koble til Synaptics-pekeenhetsdriveren

Brukerne opplever feilmeldingen " Kan ikke koble til Synaptics pekeenhetsdriver " når de prøver å få tilgang til eller velge Symantics musegenskaper. Denne feilen oppstår også når du prøver å få tilgang til musinnstillinger fra Windows.

Denne feilen oppstår hovedsakelig når Synaptics-enhetsdriverne ikke er riktig installert og forårsaker at noen av funksjonene ikke fungerer. For eksempel kan du oppleve at tofingerscrollen ikke fungerer eller valg av elementer ved hjelp av håndbevegelsen. Denne feilen løses enkelt ved å installere de riktige driverne eller følge de andre løsningene som er oppført nedenfor.

Hva forårsaker feilen "Kan ikke koble til Synaptics pekeenhetsdriver"?

Som nevnt før, er denne feilmeldingen vanligvis forårsaket av de riktige driverne som ikke er installert. Det kan imidlertid også være andre grunner. Årsakene til denne feilmeldingen er, men er ikke begrenset til:

 • Administratorrettigheter: Synaptics, som andre applikasjoner, krever også administratorrettigheter for å kunne fungere ordentlig uten å bli hindret med brukertillatelser hver gang.
 • Korrupt driverprogramvare: Det er også flere tilfeller der driverprogramvaren til musematten er skadet og er ubrukelig av systemet.
 • Korrupt programvarepakke: Synaptics krever også at et program er installert for at det skal fungere skikkelig. Dette kan også bli ødelagt.

Før du går videre med løsningene, må du sørge for at du har en aktiv internettforbindelse og er logget på som administrator på datamaskinen din.

Merk: Du bør prøve å få tilgang til musinnstillingene fra Windows før du fortsetter.

Trykk på Windows + S, skriv "musinnstillinger" i dialogboksen og åpne applikasjonen. Når innstillingene er åpnet, klikker du på Ekstra musealternativer øverst til høyre på skjermen. Herfra vil du kunne kontrollere Synaptics- innstillingene etter at du har valgt Synaptics-fanen .

Løsning 1: Innvilge administratorrettigheter

Noen verktøy som Synaptics krever administratorrettigheter for å kunne fungere riktig og effektivt. Siden det tar kontroll over kontrollen / musematten på ubestemt tid, begrenser Windows noen ganger tilgangen, og dermed kan ikke driverne kjøre ordentlig. Vi vil sørge for at administratorrettigheter gis, slik at dette problemet aldri oppstår.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i oppgavebehandling, velger du oppstartsfanen og finner Synaptics- tjenesten fra listen. Høyreklikk på den og velg Egenskaper .
 1. Klikk nå på Kompatibilitet og sjekk alternativet “ Kjør dette programmet som administrator ”.
 1. Start datamaskinen på nytt og kjør den installerte Synaptics. Sjekk nå om feilmeldingen er løst.

Løsning 2: Slette driver og installere på nytt

Løsningen som fungerer for et flertall av folket er å slette den eksisterende driverprogramvaren og installere den nyeste fra produsentens nettsted. Du må utføre det andre trinnet på egenhånd, ettersom hver produsent er forskjellig, så det er vanskelig å liste dem alle her.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ devmgmt.msc ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, utvider du kategorien Mus og andre pekeenheter .
 3. Velg Synaptics touchpad-driver , høyreklikk på den og velg Avinstaller enhet . Når du blir spurt, merker du av i boksen som sier “Slett driverprogramvare”.
 1. Start datamaskinen på nytt riktig. Standarddriverne installeres automatisk.
 2. Naviger til produsentens nettsted og last ned de nyeste driverne derfra. Start datamaskinen på nytt og sjekk om alt fungerer som det skal.

Løsning 3: Installere Synaptics-programvaren på nytt

Hvis du allerede har de nyeste driverne installert, og fortsatt står overfor problemet, er sjansen stor for at Synaptics-programvaren på datamaskinen din ikke fungerer som den skal og fungerer. Dette kan skje ganske ofte, og det var mange brukere som rapporterte at det å fikse feilmeldingen som ble diskutert, ble løst.

Først bør du bare prøve å avinstallere programvaren. Hvis feilmeldingen er løst etter det, vil du kanskje hoppe over installasjonen av programvaren. Ellers fortsett installasjonen.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter. En gang i applikasjonsbehandling, søk etter Synaptics- programvare, høyreklikk på den og velg Avinstaller .
 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om feilen er løst. Hvis det fortsatt ikke er det, kan du installere programvaren på nytt. Selv om det var flere rapporter om at avinstallering av programvaren gjorde susen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det