Hvordan fikse automatisk reparasjon kunne ikke reparere PC-en din på Windows 10

Windows-operativsystemet er faktisk et komplekst, men det er fortsatt mange uløste problemer som kan gjøre uerfarne brukere gal. Det er akkurat en av grunnene til at flere og flere PC-brukere bytter til Mac OS X, som kanskje ikke tilbyr de samme tilpasnings- og kompatibilitetsalternativene som Windows, men det er definitivt mer brukervennlig.

Windows kommer med flere innebygde feilsøkingsprogrammer som skal hjelpe deg med å bli kvitt problemene dine automatisk, men de er noen ganger rett og slett ikke gode nok til å hjelpe deg med å takle problemet ditt. Se nedenfor for å finne ut hva du skal gjøre når PCen ikke klarer å reparere seg selv.

“Automatisk reparasjon kunne ikke reparere PCen din” Feil på Windows 10

Automatisk reparasjon er en innebygd feilsøking som skal hjelpe deg med å fikse noen av de vanligste problemene angående PC-en. Imidlertid har mange brukere rapportert hvordan de mottar meldingen "Automatisk reparasjon kunne ikke reparere PCen" etter å ha kjørt for å løse noen av problemene.

Dette er noe uheldig, spesielt på grunn av det faktum at de fleste Windows-brukere ikke kan tenke seg en annen måte å løse lignende problemer på, og de prøver å stole på automatiske feilsøkere som denne. Heldigvis har dette problemet sin løsning, så sjekk nedenfor for å finne ut mer.

Løsning 1: Feilsøking med ledetekst

Siden Automatic Repair er et verktøy som vanligvis håndterer oppstartsproblemer, kan det brukes til å håndtere oppstarten din for å løse dette problemet. Det er flere ganske nyttige kommandoer som kan hjelpe deg med å bli kvitt denne feilmeldingen og muligens til og med eliminere muligheten for å fikse PCen i det hele tatt.

 1. Naviger til Windows-påloggingsskjermen og klikk på av / på-knappen. Hold shift-tasten mens du klikker på Start på nytt for å gå inn i Boot Options.
 2. Velg Feilsøk >> Avanserte alternativer og klikk på Kommandoprompt.
 3. Når ledeteksten åpnes, kopier og lim inn følgende linjer og sørg for at du klikker Enter etter hver kommando hvis du vil kjøre den.
bootrec.exe / rebuildbcd bootrec.exe / fixmbr bootrec.exe / fixboot
 1. Mange brukere har rapportert at kommandoene ovenfor var i stand til å fikse oppstart av systemet, og de ble kvitt meldingen "Automatisk reparasjon kunne ikke reparere PCen" en gang for alle. Mens du fremdeles er i ledeteksten, kjør kommandoene nedenfor for å sjekke disken for feil.
chkdsk / rc: chkdsk / rd:
 1. Merk at du må vite akkurat hva som er bokstavene som tilsvarer harddiskpartisjonene dine, og bokstavene c: og d: er de vanlige for hver datamaskin. Hvis du ikke er sikker på stasjonens bokstaver, kan du sjekke dem mens du fremdeles er i ledeteksten ved å kopiere kommandoene nedenfor og klikke Enter etter hver av dem:
diskpart DISKPART> listevolum
 1. Kommandoene ovenfor skal vise en liste over alle harddiskpartisjoner på datamaskinen din, så bruk bokstavene som tilsvarer dem i chkdsk

Løsning 2: Feilsøking i sikker modus

Det er fortsatt et par ganske nyttige kommandoer i ledeteksten som du bør prøve, men det er best hvis du bruker disse kommandoene mens du er i sikkermodus, fordi feilmeldingen vi har å gjøre er noen ganger forårsaket av en feil driver eller en systemfil som kan ikke dukke opp hvis vi gjorde skanningen i normal oppstart.

 1. Start datamaskinen på nytt og vent til oppstartsskjermen vises. Det er vanligvis skjermen hos produsenten av PCen din med alternativene som “Trykk _ for å kjøre oppsett” osv.
 2. Så snart skjermen vises, begynn å trykke på F8-tasten på tastaturet. Hvis F8-tasten ikke virker, start datamaskinen på nytt og begynn å trykke på F5-tasten.
 3. Windows Advanced Options-menyen skal åpne, slik at du kan velge flere alternativer for å starte datamaskinen.
 4. Start opp i sikkermodus med ledetekst.
 5. Så snart ledeteksten åpnes, kan du prøve å kopiere og lime inn kommandoene nedenfor for å sjekke Windows-bildet ditt for feil (DISM) og for å sjekke systemet ditt for manglende eller ødelagte filer (SFC).
DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth sfc / scannow
 1. Gi disse kommandoene nok tid til å fullføre, og ikke start datamaskinen på nytt eller slå den av før de er ferdig.

Løsning 3: Deaktivere Early Launch Anti-Malware Protection

Denne løsningen er ganske enkel, men dette bugget mange brukere før de deaktiverte dette alternativet. Følg instruksjonene nedenfor for å fikse dette.

 1. Naviger til Windows-påloggingsskjermen og klikk på av / på-knappen. Hold shift-tasten mens du klikker på Start på nytt for å gå inn i Boot Options.
 2. Når oppstartsmenyen åpnes, naviger til Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Oppstartsinnstillinger.
 3. PCen din må starte på nytt og starte opp til en liste over alternativer du kan velge.
 4. Velg nummeret ved siden av alternativet Deaktiver beskyttelse mot skadelig programvare før start og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4: Slett filen som forårsaker disse problemene

Det er ganske mulig enn at en av filene på datamaskinen din ikke fungerer som den skal, og nå forårsaker det problemer med PCen som automatisk reparasjon ikke kan håndtere. Hvis filen for hånden ikke er en systemfil, kan du finne den og slette den enkelt.

 1. Naviger til Windows-påloggingsskjermen og klikk på av / på-knappen. Hold shift-tasten mens du klikker på Start på nytt for å gå inn i Boot Options.
 2. Når oppstartsmenyen åpnes, naviger til Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Kommandoprompt.
 3. Kopier og lim inn følgende kommandoer i ledetekstvinduet:
C: cd WindowsSystem32LogFilesSrt SrtTrail.txt
 1. Filen skal åpne umiddelbart og prøve å se etter en melding som ser slik ut:

"Boot-kritisk fil ___________ er skadet."

 1. Enhver fil kan vises i meldingen, og at det absolutt er filen som forårsaker dette problemet, og du må slette den hvis det ikke er en systemfil. Et enkelt Google-søk bør fjerne enhver tvil.
 2. For å slette filen, må du navigere til plasseringen ved hjelp av ledeteksten. For eksempel, hvis filen finner i "drivere" -mappen i System32 (disse filene er vanligvis årsaken til problemet), kan du finne den via denne kommandoen:
cd c: \ windows \ system32 \ drivere
 1. Slett filen ved å bruke "del" -kommandoen og navnet på filen ved siden av den, delt på et enkelt mellomrom.
del errorfile.sys
 1. Start datamaskinen på nytt, avinstaller programmet som filen tilhørte, og sjekk om problemet ditt er løst.

Løsning 5: Deaktiver automatisk oppstartreparasjon

Den automatiske reparasjonsfunksjonen kan ha blitt slått på uten grunn, og den lar deg ikke bruke datamaskinen riktig. Det kan ha noe å gjøre med et feilaktig verktøy for automatisk startreparasjon, så det er best å deaktivere det fra å starte automatisk.

 1. Naviger til Windows-påloggingsskjermen og klikk på av / på-knappen. Hold shift-tasten mens du klikker på Start på nytt for å gå inn i Boot Options.
 2. Når oppstartsmenyen åpnes, naviger til Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Kommandoprompt.
 3. Når ledeteksten starter, kopier og lim inn følgende kommando og klikk etter for å kjøre den.
bcdedit / set {default} recoveryenabled No
 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om det er noen endringer.

Løsning 6: Å fikse registerproblemene dine

Registerproblemer er alltid vanskelige å håndtere, spesielt når de forårsaker feilmeldinger som denne. Windows-registret er et skjørt sted, og å endre noe uten tilsyn kan føre til irreversible endringer på datamaskinen din. Heldigvis kan du gjenopprette registret til en tidligere tilstand ved å bruke en kopi av registret Windows genererer selv.

 1. Naviger til Windows-påloggingsskjermen og klikk på av / på-knappen. Hold shift-tasten mens du klikker på Start på nytt for å gå inn i Boot Options.
 2. Når oppstartsmenyen åpnes, naviger til Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Kommandoprompt.
 3. Kopier og lim inn følgende kommando i ledeteksten og sørg for at du klikker Enter for å kjøre den:
kopier c: \ windows \ system32 \ config \ RegBack * c: \ windows \ system32 \ config
 1. Hvis det vises en melding som spør deg om du vil overskrive eksisterende filer, velger du å overskrive alle og trykker Enter.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ditt er løst.

Løsning 7: Fikse verktøyet for automatisk reparasjon

Hvis det virkelig er noe galt med det automatiske reparasjonsverktøyet ditt, kan du kanskje løse dette problemet ved å bruke en Windows 10 ISO-fil som du kan bruke til å starte opp i gjenopprettingsmodus og starte automatisk reparasjon derfra.

 1. Last ned Windows 10 ISO og lag et Media Creation Tool for å åpne automatisk reparasjon. Last ned og brenn Windows ISO ved å følge instruksjonene på denne Microsofts side.
 2. Sett oppstartbare medier i datamaskinen (DVD eller USB-stasjon) og start PCen på nytt.
 3. Hvis det dukker opp en melding som sier "Trykk på hvilken som helst tast for å starte fra DVD / USB", vennligst gjør det.
 4. Når siden Installer Windows åpnes, klikker du på alternativet Reparer datamaskinen som skal åpne Windows Recovery Environment.
 5. Når Windows Recovery-miljøet er klart, klikker du på Feilsøk-alternativet.
 6. Naviger til avanserte alternativer og klikk på Automatisk reparasjon.
 7. Dette skal være i stand til å åpne automatisk reparasjon fra din oppstartbare stasjon og fikse problemet angående feilmeldingen du stadig mottok.

Løsning 8: Maskinvareproblemer

Hvis du nylig har installert eller lagt til ny maskinvare på datamaskinen din, kan det forårsake ustabilitet i systemet og feilmeldinger som den som er relatert til automatisk reparasjon. På den annen side kan til og med gamle enheter som harddisk, RAM osv. Forårsake disse problemene. La oss begynne å diagnostisere akkurat hva som kan forårsake disse problemene.

 1. Start med å fjerne alle eksterne enheter fra datamaskinen din, bortsett fra musen og tastaturet. Hvis dette løser problemet ditt, kobler du til enhetene en etter en og sjekker for å se hvilken som kan være problematisk.
 2. Hvis du eier mer enn en RAM-pinne, kan du prøve å fjerne en av dem og starte datamaskinen. Hvis dette løser problemet ditt, bør du vurdere å bytte ut den defekte minnepinnen.
 3. Fjern eksterne lagringsenheter som Solid State Drive eller ekstern harddisk og sjekk om problemet ditt er løst.
 4. Vurder å erstatte eller reparere noen av enhetene som var feil, til å begynne med, siden ting bare kan bli verre hvis du holder dem koblet til datamaskinen.

Løsning 9: Systemoppdatering eller tilbakestilling

Dessverre har det kommet til dette. Hvis alle metodene ovenfor ikke klarte å løse problemet du hadde å gjøre med, kan din siste utvei være å oppdatere Windows 10-installasjonen eller å utføre en fullstendig tilbakestilling av systemet ditt. Windows 10 har gjort ting enklere for deg siden du nå kan utføre en oppdatering av systemet ditt uten å miste dine personlige filer.

 1. Åpne Innstillinger-appen ved å klikke på Start-menyen og velge tannhjulikonet eller ved å søke etter det.
 2. Åpne oppdaterings- og sikkerhetsdelen og naviger til undermenyen Recovery.
 3. Under Tilbakestill dette PC-alternativet, klikk på Kom i gang-knappen.
 4. Når du blir bedt om det, velger du å beholde dine personlige filer og følger instruksjonene på skjermen.
 5. Merk at appene og programmene dine blir avinstallert, så sørg for å sikkerhetskopiere viktige data før du fortsetter med dette.
 6. Du kan også bruke oppstartbare Windows 10 ISO-medier for å starte med en ren versjon av Windows 10, men dette vil fjerne alle dine personlige filer og programmer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det