Hvordan fikse marginer i Google Docs

Chromebook er billige, bærbare og har utmerket batterilevetid, noe som setter dem rett i radaren til studenter. Imidlertid kjører Chromebook ikke MS Word, så alle dokumentbehovene våre må oppfylles av Google Docs. Docs er nesten like kraftig som MS Word og er utstyrt med de fleste Word-funksjoner som den gjennomsnittlige studenten trenger. Imidlertid er det et par feil her og der i Google Docs som må løses.

En av disse feilene er at dokumentmarginer ser ut til å komme feil ut mens du skriver ut et dokument via Google Docs. Med de fleste høyskoler som har ekstremt strenge retningslinjer for formatering av essays med spesifikke marginkrav, blir dette et stort problem for studenter som bruker Chromebook. I denne veiledningen vil vi vise deg hvordan du kan bli kvitt marginavviket i Google Dokumenter, og skrive ut dokumentene dine med de nøyaktige margene du trenger.

Hvorfor skjer dette?

På Google Docs er standard papirstørrelse satt til "Letter", som er litt kortere enn det klassiske A4-utskriftsarket som brukes i de fleste skrivere. Derfor bruker ikke trykte Google-dokumenter hele lengden på A4-arkene, og topp- og bunnmargen ser større ut enn du faktisk satte dem til å være. Det er også kjent at utskrift direkte via Google Docs er full av problemer som feil skrifttyper og marginer.

Alt vi trenger å gjøre er å endre sidestørrelsen på Google Docs fra 'Letter' til 'A4', og laste ned dokumentet som PDF for å skrive det ut. Følg veiledningen nedenfor for å få marginene riktige på Google-dokumentet ditt.

Hvordan fikse marginfeilen

Endre papirstørrelse

Først åpner du dokumentet du vil skrive ut i Google Dokumenter. Gå deretter til 'Filer' i venstre hjørne av alternativmenyen øverst. I rullegardinmenyen Filer klikker du på 'Sideoppsett'.

I vinduet Utskriftsformat ser du en rullegardinmeny for 'Papirstørrelse', med størrelsen satt som 'Letter'. Endre størrelsen til 'A4' gjennom rullegardinmenyen. (Til høyre vil du se marginmålene i tommer, og du kan også endre dem i henhold til dine krav herfra.)

Når du endrer papirstørrelsen til A4, kan du klikke på 'Angi som standard' for å angi papirstørrelsen som A4 som standard for alle dokumentene dine. Ellers kan du klikke "Ok" for å gå tilbake til dokumentet.

Last ned som PDF

Etter at du har endret papirstørrelsen, må du laste ned dokumentet som PDF. Å skrive ut dokumentet direkte fra Google Docs har angivelig noen feil som har en tendens til å ødelegge marginer, så vi vil laste ned dokumentet ditt som PDF og deretter skrive det ut for å bevare marginene våre.

For å laste ned som PDF, gå til rullegardinmenyen 'File' fra alternativmenyen. Gå deretter til 'Last ned som', og velg PDF.

Når du har lastet ned dokumentet som PDF, kan du skrive ut det ved å åpne det og trykke Ctrl + P for utskriftskommandoen. Marginene på det trykte dokumentet skal nå være perfekt størrelse og klare for innsending.

Merk: Du kan også konvertere filene til PDF etter å ha lastet dem ned i hvilket som helst annet format.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det