Hvordan kjøre en datamaskinytelse (referansetest) på Windows

Benchmarking gir deg en veldefinert oversikt over internene på din PC. Det er ganske viktig å vite alt om PCen din: harddiskytelse, RAM-størrelse, prosessorhastighet, GPU-ytelse osv. Enten du overklokker datamaskinen din eller sammenligner den med en annen datamaskin, kan benchmarking hjelpe deg med å oversette datamaskinens ytelse til tall.

Det er et bredt utvalg av standardapplikasjoner for Windows-økosystemet, hvorav de fleste er gratis. Før du bruker noen av standardprogramvarene som er oppført i denne artikkelen, må du sørge for at ingenting annet kjører på datamaskinen din. Å kjøre brukerapplikasjoner og prosesser kan redusere referanseverdien og endre resultatene. I denne artikkelen ser vi på noen få benchmarking-applikasjoner du kan bruke til å teste ytelsen til din Windows-PC.

Metode 1: Bruke Performance Monitor

Hver Windows-distribusjon har dette praktiske innebygde diagnostiske verktøyet. Du kan bruke Performance Monitor til å vise ytelse i sanntid eller fra en loggfil. Du kan også konfigurere hvordan resultatene blir gitt, slik at du kan analysere resultatene.

 1. Trykk på Windows-tasten + R på tastaturet og skriv " perfmon / report ".
 2. Et vindu åpnes med meldingen " samle inn data " i de neste 60 sekundene.

Under kategorien Diagnostiske resultater finner du følgende underavsnitt:

Advarsel: Denne delen kommer opp hvis det er advarsler om problemer datamaskinen står overfor. Det gir relaterte lenker til mer informasjon om situasjonen og hvordan du kan løse den.

Informativ: Gir litt mer informasjon om prosessoren, nettverkskort osv.

Grunnleggende systemkontroller: Dette viser deg informasjon om operativsystemet, disker, sikkerhetssenterrelatert informasjon, systemtjenester, maskinvare og drivere.

Ressursoversikt: Denne delen gir deg en oversikt over de viktigste delene av systemet ditt, inkludert CPU, disk, minne og nettverk. Den bruker rødt, gult eller grønt lys for å indikere alvorlighetsgraden av problemene og gir detaljer om den nåværende statusen til systemet.

Det er flere andre rapporter tilgjengelig fra Performance Monitor som gir avansert informasjon. Du kan ta deg tid til å lese dem, men hvis du ikke kan, vil resultatene av diagnostikken gi deg akkurat den informasjonen du trenger.

Metode 2: Bruke Prime95

Prime95 er et populært verktøy blant overklokkere for CPU-stresstesting og benchmarking. Den har torturtest og referansemoduler.

 1. Last ned Prime95 , dekomprimere zip-filen og start deretter Prime95.exe
 2. Klikk på " Just Stress Testing " -knappen for å hoppe over å opprette en konto.
 3. På neste skjermbilde, hvis du klikker på “ Avbryt ” for å forlate Tortur Test Mode.
 4. Gå til "Alternativer" -menyen og klikk " Benchmark " for å utføre en referanse

For å tolke referanseresultatene, vær oppmerksom på at de lavere verdiene er raskere, og derfor bedre. Du kan også sammenligne referanseresultatene dine med andre datamaskiner på Prime95-nettstedet.

Metode 3: Bruke SiSoftware Sandra

SiSoftware Sandra er et vanlig systemprofileringsverktøy som inkluderer benchmarking-verktøy. Selv om det er en betalt programvare, inneholder den gratis versjonen referanser du trenger. Du finner individuelle tester fra parametere som minne til en samlet referansepoengsum.

 1. Last ned og kjør en kopi av programvaren herfra.
 2. Klikk på den totale poengsummen , som refererer til CPU, GPU, minnebåndbredde og filsystemytelse. For å starte benchmarking, klikk OK nederst i vinduene.
 3. Etter at referanseverdien er fullført, vil du se detaljerte grafer som sammenligner resultatene med referansedatamaskiner.

Metode 4: Bruke NovaBench

NovaBench er en av de mest populære og effektive benchmarking-suitene for Windows med tilgang til CPU, GPU, RAM og diskhastighet. NovaBench er helt gratis - ingen prøveversjon eller betalt versjon med tilleggsfunksjoner.

 1. en kopi av NovaBench herfra og åpne den.
 2. Klikk på “Start referansetester ”. Det tar vanligvis mindre enn et minutt å fullføre en referanseindeks med NovaBench.

NovaBench vil vise en samlet poengsum og deretter vise resultatene for hver referanseindeks - høyere er bedre. Du kan også se og sammenligne benkresultater fra andre datamaskiner på NovaBench-nettstedet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det