Fix: AdbWinApi.dll mangler

Feilen " AdbWinAPi.dll mangler " oppstår vanligvis av brukere når de prøver å låse opp bootloaderen på mobiltelefonene - vanligvis på Samsung- og HTC-modeller. Imidlertid rapporteres problemet også når Android SDK-pakken eller Android Debug Bridge blir avinstallert feil eller fjernes med makt av en sikkerhetspakke.

Den adbwinapi.dll filen er en del av Android Debug Bridge verktøyet. Den er inkludert som standard med Android SDK og brukes ofte under opplåsingsprosessen til de fleste smarttelefonmodeller.

Å fikse feilen “ AdbWinAPi.dll mangler ” er forskjellig avhengig av når du får feilmeldingen.

Hvis du ser feilen " AdbWinAPi.dll mangler " når du prøver å låse opp Android-telefonen din, kan problemet vanligvis løses ved å flytte adbWinAPI.dll sammen med to andre filer fra SDK-mappen til c: \ android .

Imidlertid, hvis du ser denne feilmeldingen under oppstartsprosessen, er det veldig sannsynlig at du fjernet filen manuelt fra datamaskinen din uten å avinstallere resten av SDK-pakken, eller den ble fjernet av en sikkerhetspakke.

Hvordan fikse "AdbWinAPi.dll mangler" feil

Hvis du leter etter en måte å løse feilen " AdbWinAPi.dll mangler ", vil metodene nedenfor hjelpe.

Hvis du ser feilen “ AdbWinAPi.dll mangler ” under hver oppstart, følg metode 1 . Hvis du forhindrer å låse opp telefonens opplastingsprogram med feilen " AdbWinAPi.dll mangler ", følger du metode 2 .

Metode 1: Bruk autokjør for å fjerne gjenværende oppstartselementer og registernøkler

Hvis du er plaget av feilen " AdbWinAPi.dll mangler " ved hver PC-oppstart, er det mulig at du nylig slettet Android SDK eller Android Debug Bridge uten å følge de offisielle kanalene - du har kanskje slettet Android Studio eller et annet program som ofte kaller på den AdbWinAPi.dll. Hvis du ikke gjorde det selv, er det sannsynlig at sikkerhetspakken din har satt AdbWinAPi.dll i karantene eller slettet fordi den var knyttet til en virusinfeksjon.

Manuell sletting eller automatisk fjerning av AV vil sannsynligvis etterlate oppstartselementer og registernøkler som fortsetter å ringe AdbWinAPi.dll selv om den ikke lenger eksisterer. Når dette skjer, blir Windows tvunget til å automatisk kaste en popup-feilmelding fordi filen ikke lenger kan bli funnet.

Hvis du er lei av å få denne feilmeldingen ved hver oppstart, kan du løse den ganske enkelt ved å bruke en programvare som kan håndtere resterende filer. Autoruns er et gratisprogram utviklet av en Microsoft-ingeniør som gjør det ekstremt enkelt å identifisere og håndtere ubrukte registernøkler og oppstartselementer.

Her er en rask guide til bruk av Autoruns for å fjerne ubrukte oppstartselementer som kan utløse feilen " AdbWinAPi.dll mangler ":

 1. Gå til denne Microsoft-lenken ( her ) og bla ned til nedlastingsdelen. Klikk deretter på hyperkoblingen Autoruns og Autorunsc for å starte nedlastingen.

 2. Når nedlastingen er fullført, bruker du en programvare for dekompresjon for å trekke ut innholdet i arkivet. Sørg for å lage en dedikert mappe for den fordi arkivet ikke inneholder en rotmappe.
 3. Åpne Autoruns- mappen du nettopp har opprettet, og dobbeltklikk på Autoruns.exe for å åpne programvaren.
 4. Vent til appen åpnes og Alt-listen er fullstendig fylt ut. Husk at dette kan ta noen minutter, avhengig av PC-spesifikasjonene dine og hvor mange oppstartselementer du har.

 5. Når alle oppstartsoppføringene er fullastet i Alt- listen, trykker du Ctrl + F for å åpne søkefunksjonen. Skriv deretter inn “ AdbWinAPi.dll” i boksen nær Finn hva , og trykk deretter Finn neste- knappen.

 6. Høyreklikk deretter på oppføringen uthevet med blått og se hvilket program som bruker den ved å se på Beskrivelse og plassering . Hvis du bestemte deg for at du ikke lenger bruker det programmet, eller det ikke lenger er til stede på PCen, kan du høyreklikke på oppføringen og velge Slett .

 7. Når du har taklet den første forekomsten, trykker du på Finn neste-knappen igjen (via søkefunksjonen) og gjentar trinn 6 igjen med alle andre oppføringer som ikke er regnskapsført.
 8. Når alle oppføringene som inneholder filen "AdbWinAPi.dll" er blitt behandlet, lukker du Autoruns og starter datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart bør du ikke lenger være plaget av feilen " AdbWinAPi.dll mangler ".

Metode 2: Kopiere AdbWinAPi.dll til låse opp mappen

Feilen " AdbWinAPi.dll mangler " oppstår ofte av brukere som prøver å låse opp bootloaderen på Android-enhetene sine. Mesteparten av tiden oppstår problemet enten fordi Android SDK mangler fra brukerens PC eller fordi adb.exe, adbWinAPi.dll og Fastboot.exe ikke er tilstede i mappen som inneholder opplåsingsfilene.

Her er en rask guide for å sørge for at du har de nødvendige kravene for å låse opp oppstartslasteren på telefonen din og omgå feilen " AdbWinAPi.dll mangler ":

 1. Først må du sørge for at Android SDK er installert på systemet ditt. Hvis du allerede har installert Android Studio, Eclipse eller en annen Android IDE, har du den allerede installert på systemet ditt. Hvis du ikke har Android SDK installert på systemet ditt, kan du gå til denne offisielle lenken ( her ), bare bla ned til kommandolinjeverktøy og laste ned Windows-versjonen.

  Merk: Du kan også laste ned Mini-SDK ( her ) som er ekstremt lett og inneholder alle nødvendige filer.

 2. Når du har sørget for at Android SDK er installert på systemet ditt, navigerer du til SDK-installasjonsmappen (standardplassering er c: \ android-SDK-windows ) og kopierer følgende filer fra plattformverktøymappen :

  adb.exe

  adbWinApi.dll

  Fastboot.exe

 3. Lim inn de tre filene i mappen som inneholder filene som er nødvendige for å låse opp telefonen, og fortsett deretter opplåsingsprosessen. Du bør kunne fullføre den uten å motta feilen " AdbWinAPi.dll mangler ".

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det