Korriger: Kan ikke installere iTunes på Windows 10

Mange brukere har rapportert problemer når de installerer eller oppdaterer iTunes. De fleste rapporterer at problemet vises rett etter at de fullførte oppgraderingen til Windows 10 fra et eldre Windows.

Merk: Mens noen brukere rapporterer om å motta en installasjonsfeil når de åpner iTunes-installasjonsprogrammet, sier andre at installasjonsveiviseren rett og slett nekter å vises.

Hvis du for øyeblikket sliter med å installere iTunes, vil vi følgende løsningene mest sannsynlig hjelpe. Vi klarte å hente ut noen levedyktige rettelser som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse problemet. Følg hver metode i rekkefølge til du klarer å løse problemet og installere iTunes .

Metode 1: Kjører installasjonsprogrammet med administrative rettigheter

Den vanligste grunnen til at iTunes ikke klarer å installere på Windows 10, er at brukerens Windows-konto mangler administrative rettigheter. Denne metoden vil sannsynligvis være effektiv hvis ingenting skjer når du dobbeltklikker på den kjørbare iTunes-installasjonen.

Hvis du støter på de samme symptomene, er løsningen ekstremt enkel - Høyreklikk på det nedlastede installasjonsprogrammet og velg Kjør som administrator. Installasjonen skal da åpnes uten problemer, og du bør kunne installere iTunes normalt.

Hvis denne metoden ikke lar deg installere iTunes, kan du gå til den andre metoden nedenfor.

Metode 2: Installer alle ventende Windows-oppdateringer

Noen brukere har rapportert at problemet har blitt løst automatisk, og at de var i stand til å installere iTunes etter å ha installert alle ventende Windows-oppdateringer. For å gjøre dette, trykk Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-kommando. Skriv deretter inn “ ms-settings: windowsupdate ” på Windows 10 (eller “ wuapp ” på en eldre Windows-versjon) og trykk Enter for å åpne Windows Update .

Når du kommer til Windows-oppdateringsskjermen, klikker du på Søk etter oppdateringer og følger instruksjonene på skjermen for å installere de ventende Windows-oppdateringene.

Når alle ventende oppdateringer er installert, må du starte datamaskinen på nytt og se om du kan installere iTunes etter at neste oppstart er fullført. Hvis du ikke er det, kan du gå til neste metode nedenfor.

Metode 2: Installere Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack 1 Omfordelbar pakke

Noen brukere har endelig kunnet installere iTunes ved hjelp av det nedlastede installasjonsprogrammet etter å ha gått gjennom trinnene som er nødvendige for å installere Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack.

Tilsynelatende krasjer iTunes-installasjonsprogrammet før det starter på noen datamaskiner fordi en bestemt bibliotekfil ikke finnes i distribusjonspakken som følger med iTunes. På grunn av dette lastes ikke installasjonsveiviseren inn, og brukeren kan ikke fullføre installasjonen.

Heldigvis kan dette problemet enkelt løses ved å installere den omfordelbare pakken som inneholder den aktuelle biblioteksfilen. Her er en rask guide for å installere Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack og løse iTunes-installasjonsproblemet:

 1. Gå til dette offisielle nedlastingssiden for Microsoft (her) og klikk på Last ned- knappen tilknyttet Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack 1.

 2. Merk av i ruten tilknyttet installasjonsprogrammet som samsvarer med prosessorarkitekturen din, og trykk på Neste- knappen.

 3. Vent til nedlastingen er fullført, åpne vcredist- installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere den manglende biblioteksfilen.
 4. Når installasjonen er fullført, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst, og at du kan installere iTunes.

Hvis problemet vedvarer, gå over til metoden nedenfor.

Metode 3: Bruke Tenorshare TunesCare

Hvis alle metodene ovenfor har vært en byste, er det veldig sannsynlig at noen ødelagte filer (sannsynligvis gamle iTunes-filer) forhindrer installasjonsprogrammet fra å installere den nye versjonen.

I dette tilfellet vil den manuelle løsningen være å sørge for at du avinstallerer alle Apple-applikasjoner helt fra datamaskinen din og sørger for at ingen gjenværende filer blir igjen. Imidlertid er det fortsatt en sjanse for at du kan unngå alt dette ved å bruke en tredjeparts programvare som spesifikt retter seg mot vanlige iTunes-problemer.

Flere brukere som støter på dette problemet har rapportert at Tenorshare TunesCare var vellykket med å løse konflikten som forhindret installasjonen. Basisversjonen av denne programvaren er gratis og vil være nok til å løse de fleste iTunes-installasjonsfeil.

Her er en rask guide til bruk av Tenorshare TunesCare for å løse problemene som hindrer deg i å installere iTunes:

 1. Gå til denne lenken ( her ) og klikk på Windows Versjon-knappen for å laste ned installasjonsprogrammet.

 2. Åpne Tenorshare TunesCares installasjonsprogram og følg instruksjonene på skjermen for å installere det på systemet ditt.
 3. Åpne Tenorshare TunesCare, klikk på Fix All iTunes Issues, og trykk deretter på Repair Issues- knappen.

 4. Vent til programvaren laster ned den nødvendige reparasjonen, og vent til alle de forskjellige reparasjonsstrategiene er brukt.

 5. Når reparasjonsøkten er fullført, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste omstart.

Hvis du fremdeles ikke klarer å installere iTunes, går du ned til metode 5.

Metode 5: Fjerne alle Apple-produktene fra PC-en

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er det en siste løsning tilgjengelig for deg å prøve. Det innebærer å avinstallere alt relatert til Apple-produkter - dette inkluderte iTunes, Quicktime og andre apple-tjenester.

Den gode nyheten er at de fleste brukere har rapportert at denne metoden var effektiv for å gjøre det mulig for dem å utføre en ren installasjon av iTunes. Her er en rask guide gjennom det hele:

 1. Først og fremst må du sørge for at du ikke har noen Apple-enheter som er koblet til datamaskinen din. Dette vil forstyrre avinstallasjonsprosessen siden enkelte tjenester vil forbli åpne.
 2. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-kommando. Skriv “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner.

 3. I Programmer og funksjoner klikker du på Publisher- kolonnen for å bestille applikasjonene basert på utgiveren. Dette vil gjøre det lettere å få øye på all programvare signert av Apple .

 4. Høyreklikk deretter på hver programvare som har Apple Inc. oppført som utgiver, og velg Avinstaller . Følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne den fra systemet. Sørg for å gjenta prosedyren for hver forekomst til du fullstendig eliminerer programvaren signert av Apple.
 5. Start PCen på nytt. Når neste oppstart er fullført, skann datamaskinen din etter gjenværende Apple-filer som kan ha blitt etterlatt av avinstallasjonsprosessen. Du kan bruke CCleaner for å sikre at det ikke er tilfelle.

  Merk: Det er kjent at gjenværende iTunes-filer forstyrrer installasjonsprosessen hvis visse vilkår er oppfylt.

 6. Besøk den offisielle iTunes-nedlastingssiden ( her ) og last ned den nyeste versjonen. Du skal nå kunne åpne installasjonsprogrammet og fullføre installasjonen uten problemer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det