Slik løser du Roku-skjermspeiling som ikke fungerer på Windows 10

Mange Windows 10-brukere rapporterer at de ikke klarer å koble til Roku for skjermspeiling uavhengig av hvilken metode de prøver å. Mens noen berørte brukere rapporterer at tilkoblingen til slutt mislykkes med feilen " Kunne ikke koble til ", sier andre at statusen er fast til "Connecting" uten fremgang uansett hvor lenge de venter. En liten del av berørte brukere rapporterte at selv om skjermspeilingstilkoblingen vises som vellykket, fungerer ikke funksjonen i det hele tatt.

Hva får skjermspeiling til Roku til å slutte å fungere på Windows 10?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes til å løse dette problemet på Windows 10. Som det viser seg, er det flere potensielle skyldige som kan skape dette problemet:

 • Utdatert Miracast-driver - I de fleste tilfeller vil denne spesielle feilen oppstå fordi datamaskinen prøver å bruke en skjermspeilingsteknologi som ikke støttes av driverversjonen din. Hvis dette scenariet er aktuelt, bør du kunne løse problemet enten ved å oppdatere Miracast-driveren til det siste ved hjelp av WU eller ved å oppdatere direkte fra Enhetsbehandling.
 • Roku-enheten sitter fast i en limbo-tilstand - Det andre mulige scenariet er at Roku-enheten sitter fast i en limbo-tilstand og blir sett på som ventet av operativsystemet ditt. I dette tilfellet bør du kunne løse problemet ved å koble fra Roku-enheten og legge den til igjen.

Hvis du for øyeblikket sliter med det samme problemet når du prøver å etablere et skjermspeilingsproblem til Roku, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingsveiledninger som skal hjelpe deg med å løse problemet. Nedenfor finner du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å komme til bunns i dette problemet.

Hver av de potensielle løsningene som vises nedenfor er bekreftet å være effektive av minst en berørt bruker. For de beste resultatene, anbefaler vi deg å følge de potensielle løsningene i den presenterte rekkefølgen, siden de er ordnet basert på vanskeligheter og effektivitet.

Metode 1: Oppdaterer Windows build til det siste

En skjermspeilingstilkobling til Roku krever en fungerende Miracast-driver. Heldigvis leveres og vedlikeholdes disse driverne av WU (Windows Update) -komponenten i alle nyere Windows-versjoner (Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10).

Hvis Windows-versjonen din ikke er oppdatert til den nyeste versjonen, er det veldig sannsynlig at du støter på problemet på grunn av driverproblemer. Flere berørte brukere har klart å løse problemet ved å installere alle tilgjengelige Windows-oppdateringer (inkludert valgfrie oppdateringer).

Her er en rask guide for oppdatering av Windows til det siste tilgjengelige tilgjengelige:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn ' ms-settings: windowsupdate ' og trykk Enter for å åpne Windows Update- fanen i Innstillinger-fanen.
 2. Når du er inne i Windows Update-fanen, klikker du på Søk etter oppdateringer  og venter på å se om noen oppdateringer venter. Hvis de er det, følg instruksjonene på skjermen for å installere hver enkelt til du oppdaterer Windows-versjonen.

  Merk : Hvis du blir bedt om å starte på nytt før hver ventende oppdatering er installert, gjør det, men sørg for å gå tilbake til samme skjerm når neste oppstartssekvens er fullført for å fullføre installasjonen av resten av oppdateringene.

 3. Når hver oppdatering er installert, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste systemstart.

Hvis problemet med Roku Screen Mirroring fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Fjerne Roku fra listen over tilkoblede enheter

Som det viser seg, kan dette spesielle problemet også oppstå i situasjoner der Roku-driveren sitter fast i en limbo-tilstand. Dette ender med å utløse operativsystemet ditt at enheten er i ferd med å bli koblet til, men prosedyren fullføres aldri.

Som rapportert av et par berørte brukere, kan dette problemet oppstå etter at Roku-forbindelsen uventet er avbrutt. Hvis dette scenariet gjelder for din nåværende situasjon, er det en rask guide til hvordan du fjerner en trådløs skjermadapter som brukes av Roku på nytt:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ ms-settings: connecteddevices ” i tekstboksen og trykk Enter for å åpne kategorien Connected Devices i Innstillinger- applikasjonen.
 2. Når du er inne på skjermen for Bluetooth og andre enheter , blar du ned til andre enheter og identifiserer Roku-enheten din. Når du ser det, klikker du på det og velger Fjern enhet fra hurtigmenyen.
 3. Når Roku-enheten er fjernet, blar du tilbake til toppen av skjermen og klikker på Legg til Bluetooth eller andre enheter .
 4. Fra skjermbildet Legg til en enhet , klikk på Trådløs skjerm eller dock , og vent til Roku-enheten blir oppdaget. Følg deretter resten av instruksjonene på skjermen for å fullføre tilkoblingen.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om Roku-skjermdelingsforbindelsen er vellykket når neste oppstartssekvens er fullført.

Metode 3: Oppdatering av den trådløse nettverksdriveren

Som bekreftet av flere forskjellige brukere, kan dette spesielle problemet også oppstå hvis du jobber med en alvorlig utdatert driver for trådløst nettverkskort. Miracast trenger riktig rammeverk for å fungere skikkelig - En sikker måte å sikre at Micracast har infrastruktur for å bygge bro over forbindelsen, er å oppdatere nettverksdriveren til det siste.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette direkte fra Enhetsbehandling:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “devmgmt.msc” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling. Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administratortilgang.
 2. Når du er inne i Enhetsbehandling, utvider du rullegardinmenyen som er tilknyttet nettverkskort , høyreklikker du deretter på det trådløse nettverkskortet og velger Egenskaper fra hurtigmenyen.
 3.  Når du er inne på eiendomsskjermen, velger du Driver- fanen og klikker på Oppdater driver.
 4. Fra neste skjermbilde, klikk på Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare . Vent til skanningen er fullført, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste tilgjengelige versjonen.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst når neste oppstartssekvens er fullført.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det