Hvordan spille hvilket som helst PS1-spill på Android

PlayStation er en av de mest populære spillkonsollene i verden i 23 år. De nyeste versjonene av konsollen tilbyr en fantastisk spillopplevelse med høy grafisk ytelse, men husker du de aller første PS-spillene? Den gode gamle Tekken-serien, Metal Slug, Final Fantasy, Crash, eller kanskje Medal of Honor? Hvis du følte litt nostalgi og lyst på spill når du har lest disse spilltitlene, er denne artikkelen bare for deg.

I dagens verden bruker vi smarttelefoner med veldig kraftige maskinvarekomponenter som er i stand til grafisk intensive oppgaver. Hvorfor ikke bruke dem til å gjøre litt retro-spill?

Her vil jeg presentere deg hvordan du spiller et PS1-spill på Android. Det er enkelt og enkelt, og det krever ikke en rotfestet enhet.

Installer PS1 Emulator

Det første du må gjøre hvis du vil spille PS1-spill på Android er å laste ned PS1 Emulator. Det er et par PS1-emulatorer på Play Store, men den beste ifølge meg er en ePSXe-emulator. Det er en betalt app, men helt verdt pengene. EPSXe-emulatoren er veldig stabil og kjører spillene uten lag eller stamming. Klikk på denne lenken for å laste den ned, eller bare søk etter ePSXe-emulatoren i Play Store ePSXE Emulator.

Installer Zarchiver

Den neste appen du trenger er Zarchiver. Det er en app for arkivadministrasjon, og du vil bruke den til å trekke ut komprimerte BIOS- og spillfiler. For nedlasting, søk etter Zarchiver i Play Store eller klikk på denne lenken Zarchiver.

Last ned PS1 BIOS

BIOS-filen er som en aktiveringsnøkkel for emulatoren din. Uten BIOS fungerer ikke emulatoren din. Når du har installert og konfigurert den, er du klar. Foreløpig er det bare å laste det ned fra følgende lenke PS1 BIOS. Jeg anbefaler deg å velge USA Download.

Last ned PS1-spill

Nå er det på tide for deg å laste ned favorittspillene dine. Jeg har nevnt Emuparadise.com i en av mine tidligere artikler om å spille NES-spill på Android. Du kan sjekke artikkelen her hvis du er interessert. Emuparadise er imidlertid et flott sted hvor du kan finne mange PlayStation Roms, her er lenken til nettstedet Emuparadise. Men nå vil jeg presentere deg et annet flott sted hvor du kan finne mange PlayStation Roms - Coolrom.com.

Når du først åpner siden, klikker du på PlayStation-lenken i delen Konsoller. Velg deretter spillet du vil laste ned. Du kan velge et av de mest populære spillene eller bla i biblioteket etter bokstav eller sjanger for å finne favorittspillene dine. Klikk deretter på Last ned nå-knappen, og nedlastingen din starter.

Konfigurere emulatoren

Du har alle filene klare, og nå må du konfigurere dem riktig.

Først vil du sette opp BIOS og deretter spillet ditt. For det formålet åpner du Zarchiver og navigerer til mappen der du lastet ned BIOS. Finn BIOS-filen (i mitt tilfelle heter den SCPH1001.zip) og trekk den ut. Du kan velge det tredje alternativet på menyen, som trekker ut filene i den separate mappen som heter den valgte filen.

Deretter må du trekke ut spillet ditt med samme prosedyre. Velg filnavnet (i mitt tilfelle er det et CRT - Crash Team Racing.7z) og trekk det ut til en egen mappe. Det er det, du har nettopp avsluttet prosessen for utpakking.

Åpne ePSXe Emulator og velg Kjør Bios. Det vil søke i telefonen din og finne de ekstraherte BIOS-filene dine.

Når den er ferdig, klikker du på Kjør spill og velger .bin-filen i mappen der du har hentet spillfilene tidligere. Med det siste trinnet har du startet spillet ditt. Nyt din favoritt animasjon av oppstart av spill. Jeg er ganske sikker på at det får deg til å smile.

Å spille PlayStation-spill er alltid morsomt og underholdende, men å spille de originale PS1-spillene vil få deg til å oppleve unike følelser. Velg ditt favoritt barnespill og prøv det, du vil bli overrasket.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det