Fix: Sikkerhetsinnstillingene dine har blokkert et selvsignert program fra å kjøre

Flere brukere støter på "Dine sikkerhetsinnstillinger har blokkert et program som ikke er klarert fra å kjøre" når de prøver å starte en Java-applet. Problemet ser ikke ut til å være eksklusivt for en bestemt Windows-versjon - feilen oppstår med hver nyere versjon, inkludert Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Hva forårsaker at sikkerhetsinnstillinger blokkerer applikasjoner fra å kjøre?

Vi undersøkte feilen "Dine sikkerhetsinnstillinger har blokkert at et program som ikke er klarert fra å kjøre", ved å se på ulike brukerrapporter og reparasjonsstrategiene de brukte.

Som det viser seg, vil feilmeldingen oppstå på grunn av Java-nettleserens programtillegg som ble introdusert med Java 7 Update 21 . Ideen var å la brukerne ta mer informerte beslutninger når de måtte kjøre en Java-drevet applet i en nettleser.

Hvis du har Java 7 Update 21 eller eldre, blokkeres ethvert program som ikke har et sertifikat eller mangler programnavnet eller Publisher-informasjonen . Denne avgjørelsen ble tatt for å beskytte intetanende brukere mot usikre eller høyrisikoapplikasjoner.

Når disse nye endringene er håndhevet, er det tre hovedårsaker som vil utløse denne spesielle Java-feilmeldingen:

 • Søknaden er ikke signert - Søknader uten sertifikat eller manglende Publisher-informasjon og navn er blokkert som standard. Disse kan ende opp med å gjøre systemet ditt sårbart for eksterne utnyttelser.
 • Brukeren prøver å kjøre et selvsignert program fra en ikke-klarert myndighet - Applikasjoner med selvsignerte sertifikater er også blokkert som standard fra og med Java 7 Update 51. Disse anses enda farligere enn usignerte applikasjoner, siden de kan få tilgang til personlige data på datamaskinen din.
 • Programmets jar-fil mangler et tillatelsesattributt - Tillatelsesattributtet verifiserer om applikasjonsforespørselen bruker det samme tillatelsesnivået som ble spesifisert av utvikleren. Et program med manglende jar-attributt er blokkert fordi en angriper kan utnytte brukeren ved å kjøre applikasjonen med et annet privilegienivå.

Generelt sett bør en applet eller et program som mangler disse nøkkelidentifikasjonsdelene anses som usikre. Hvis du ikke vet det, anbefaler vi på det sterkeste at du unngår å kjøre det.

Men hvis du kjenner utgiveren og stoler på appleten (f.eks. At du har utviklet den selv eller du tester den), er det måter å omgå denne spesielle feilmeldingen.

Nedenfor har du et par metoder som lar deg håndtere feilen "Dine sikkerhetsinnstillinger har blokkert et program som ikke er klarert fra å kjøre" . Selv om metode 1 er allment ansett som standard praksis når du må håndtere denne spesielle feilmeldingen, kan du også følge metode 2 for å oppnå samme formål.

Metode 1: Konfigurere listen over unntakssider

I tilfelle du forstår risikoen for å starte et program som anses som usikkert av Java, kan du forhindre at feilmeldingen "Dine sikkerhetsinnstillinger har blokkert at et ikke-klarert program kjører" vises ved å legge applikasjonen til listen over unntakssider. Du finner denne innstillingen under Sikkerhet-fanen i Java Kontrollpanel.

Her er en rask guide til hvordan du åpner Java Kontrollpanel og legger til Java-appleten til listen over ekskluderingssider :

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ kontroll ” og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel.
 2. I Kontrollpanel-vinduet klikker du på Programmer , og deretter klikker du på Java- ikonet for å åpne Java Kontrollpanel .

 3. Inne i Java Kontrollpanel- vinduet, gå til kategorien Sikkerhet og klikk på Rediger nettstedsliste .
 4. I listen Exception Site klikker du på Add- knappen, og lim deretter inn URL-en til Java-appleten som gir deg problemer. Trykk Ok for å legge til URL-en i ekskluderingslisten .

  Merk: Husk at avhengig av hvilken applet du prøver å kjøre, kan det også hende du må legge til ikke-standardporter til Java Exclusion List .

 5. Klikk Fortsett ved neste sikkerhetsadvarsel for å bekrefte at du vil legge til nettadressen du nettopp har angitt i ekskluderingslisten.
 6. Åpne appleten som tidligere viste feilen. Feilen skal ikke lenger oppstå.

Hvis du leter etter en annen måte å løse feilen "Dine sikkerhetsinnstillinger har blokkert at et program som ikke er klarert fra å kjøre" , går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Sette sikkerhetsnivået for applikasjonen til høy

En annen måte å løse problemet med “Dine sikkerhetsinnstillinger har blokkert at en ikke-klarert applikasjon kjører” er å sette Java-sikkerhetsnivået til høyt i stedet for veldig høyt .

Selv om denne metoden er enklere (og raskere) å implementere, vil den utsette datamaskinen din for mange potensielle risikoer. Med dette i bakhodet er det å foretrekke å følge Metode 1 hvis du stoler på kilden enn å endre sikkerhetsnivået.

Men hvis du bestemmer deg for å gjøre det, oppfordrer vi deg til å gå tilbake til standard sikkerhetsinnstillinger når du er ferdig med Java-applikasjonen som utløser feilen.

Her er en rask guide om hvordan du endrer sikkerhetsnivået:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ kontroll ” og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel .
 2. I Kontrollpanel-vinduet klikker du på Programmer , og deretter klikker du på Java- ikonet for å åpne Java Kontrollpanel .

 3. Inne i Java Kontrollpanel-vinduet, gå til Sikkerhets- fanen og velg Høy veksle fra under Sikkerhetsnivå for applikasjoner, ikke på listen over unntakssider . Klikk deretter Bruk for å lagre endringene.
 4. Start nettleseren som du kjører appleten på nytt, og se om problemet er løst når du har lastet siden inn på nytt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det