Hvordan fikse IP-adresse som starter med 169.254

Hvis systemet ditt plutselig har en IP-adresse som starter med 169.254, er det sikkert at du ikke har noen forbindelse til internett og heller ikke noen nettverksressurs du tidligere hadde. Å ha denne IP-adressen er nesten like god som å ikke ha noen IP-adresse. Med andre ord kan du si at systemet ditt bare er avskåret fra nettverket.

Når du er i et nettverk, bruker internett eller får tilgang til en hvilken som helst annen nettverksressurs, og hvis du ikke får en identitet manuelt, er en Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) -server ansvarlig for å gi deg en unik identitet på det nettverket automatisk når du koble til nettverket. Den identiteten kalles en IP-adresse , som vanligvis vil være noe som starter som 192.168.XX På et arbeidssted er DHCP-serveren vanligvis på en egen datamaskin som kalles en server. Mens i et hjemoppsett eller et lite kontoroppsett (SOHO) administreres DHCP-serveren internt av ruteren din.

Hvis du av en eller annen grunn mister forbindelsen til nettverket, vil selvfølgelig systemet ikke kunne finne en DHCP-server for å få en IP-adresse automatisk. Så i denne situasjonen tildeler Windows automatisk en IP-adresse til seg selv fra og med 169.254. Denne prosedyren kalles APIPA (Automatic Private Internet Protocol Addressing).

Vanlig årsak til at dette kan skje er når DHCP-serveren slutter å svare når du sender en forespørsel om en IP-adresse. Så vanligvis ligger problemet på ruteren eller på det trådløse tilgangspunktet. I noen tilfeller er årsaken til dette problemet også tilskrevet Windows selv. Hvis Windows ikke klarer å hente en passende IP-adresse i tide, i henhold til APIPA-protokollen, vil den tilordne seg IP-adressen 169.254.0.0.

I denne guiden vil jeg gå gjennom forskjellige metoder for å løse problemet. Følg hver metode i den oppførte rekkefølgen, til problemet er løst.

Metode 1: Strøm syklus på ruteren

En strømsyklus vil gjøre en myk tilbakestilling, avslutte og starte alle tilkoblinger til enheter som er koblet til ruteren.

Slå av datamaskinen som har problemet.

Koble strømmen fra ruteren / det trådløse tilgangspunktet og modemet . La den være koblet fra i et minutt, og koble deretter til strømmen for å slå dem på igjen. Slå på datamaskinen, og sjekk nå om riktig IP-adresse er tildelt.

Etter å ha fulgt denne metoden, hvis du har andre enheter koblet til denne ruteren, sjekk dem også for å se hvilket nettverk de er på, hvis de ikke kan koble til, peker problemet på en maskinvarefeil med ruteren din, og det vil trenge å bli byttet ut. MEN det er ingen skade å følge de andre metodene nedenfor også.

Sjekk om IP-en er borte. Hvis ikke, gå videre til neste løsning. Du kan også sjekke denne guiden som har skriptkommandoer for å tilbakestille nettverkskomponenter.

Metode 2: Be om ny IP gjennom CMD

Trykk på Windows- tasten, skriv inn cmd . Høyre klikkcmd i søkeresultatene, og klikk Kjør som Administrator . I det svarte ledetekstvinduet skriver du inn følgende kommandoer og trykker Enter etter hver.

ipconfig / release

ipconfig / fornye

Test for å se om problemet nå er løst.

169-254-fix

Metode 3: Sjekk innstillingene for ruteren / det trådløse tilgangspunktet

Logg deg på ruteren eller modemet og sørg for at DHCP er aktivert.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det