Fix: Windows Utforsker har sluttet å fungere

Windows Utforsker er en behandler (en prosess) som lar deg utforske de forskjellige skjermbildene på Windows. Hvis den slutter å virke; Du vil få uønskede varsler som forteller deg at det har sluttet å virke; noen programmer kan heller ikke åpnes, de som fungerer i samsvar med Windows Utforsker.

Teknisk sett har Windows Explorer sluttet å fungere feil utløses når en programvare, inkompatibel tjeneste, korrupsjon i Windows System Files eller en driver forårsaker forstyrrelser. Mange brukere har møtt denne feilen, og mange vil møte den på et eller annet tidspunkt fordi denne prosessen er avhengig av forbindelsene til andre programmer, og en hvilken som helst korrupt forbindelse kan føre til at den krasjer. For noen brukere oppstår denne feilen når de prøver å starte et bestemt program lastet ned fra internett (i dette tilfellet), jeg vil foreslå at du avinstallerer det programmet, og for noen oppstår det umiddelbart etter at de logger på (vanligvis forårsaket av et Windows-program eller et annet oppstartsprogram). Hvis du ikke vil avinstallere programmet; da kan explorer.exe-prosessen også utføres via Oppgavebehandling eller av HoldingWindows-tasten og trykke på r . Og å skrive explorer.exe i kjøredialogen.

I denne guiden; vi har fulgt en liste over flere løsninger som har hjulpet brukerne. Gå gjennom hver enkelt av dem; og når problemet er løst; du kan stoppe.

windows explorer har sluttet å fungere

Løsning 1: Skann etter Malwares ved hjelp av Malwarebytes

Malware, spyware og adware kan også utløse problemet når de forstyrrer Windows Services. Den første tilnærmingen bør være å skanne etter Malwares ved hjelp av Malwarebytes. se trinn her

Etter at du har utført trinnene, renset og satt i karantene for alle programvare, kan du teste om problemet er løst. Hvis ikke, flytt deretter til løsning 2.

Løsning 2: Kjør skanning av systemfilkontrollen

Et virus eller korrupt tredjepartsprogramvare kan skade systemfiler. For å reparere dem, klikk Windows Start-knappen eller trykk Windows-tasten på tastaturet for å åpne Start-menyen . Skriv inn cmd i Start-menyen , høyreklikk deretter på cmd og velg Kjør som administrator .

windows explorer har sluttet å fungere - 1

I det svarte ledetekstvinduet skriver du sfc / scannow og trykker Enter .

windows explorer har sluttet å fungere - 2

Det vil begynne å skanne etter ødelagte filer. Hvis skanningen ikke finner noen ødelagte filer, lukker du vinduet og går videre til løsning 3.

Hvis det ikke finner noen ødelagte filer og ikke klarer å reparere dem, i samme sorte vinduetype

Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

og trykk Enter . Når den er ferdig, kan du teste om problemet nå er løst.

Løsning 3: Deaktiver elementer i hurtigmenyen

Når du installerer et program, legger det ofte til elementet i høyreklikk-hurtigmenyen. Disse kalles skallutvidelser. Ettersom høyreklikk-hurtigmenyen er en del av Windows Explorer, kan ethvert ødelagt program med skallutvidelse føre til at explorer krasjer.

For å sjekke hvilken utvidelse som forårsaker problemet, last ned ShellExView fra denne lenken.

Åpne den nedlastede zip- filen . I det, dobbeltklikkshexview.exe.

Når den kjører, vil den laste alle elementene. Bla til høyre og klikk på selskapet for å sortere elementer etter selskapet navn . Velg alle programmer som ikke er fra Microsoft, sortert etter firmanavn, og klikk på den røde knappen øverst til venstre for å stoppe dem. Sjekk om problemet er borte. Hvis nei, gå videre til løsning 4. Hvis ja, er en av skallforlengelsen skyldige. Slå dem på en etter en ved å velge dem og trykke på den grønne knappen, og sjekk om utforskeren krasjer. Den som utforskeren krasjer etter, må være den feil. La den være deaktivert.

2016-01-04_124635

Løsning 4: Sjekk oppstartstjenester

Alle defekte oppstartselementer eller tjenester enn Microsoft kan føre til at utforskeren krasjer. Hvis du har installert overvåkingsprogramvare av noe slag (f.eks. Everest ), må du sjekke ved å deaktivere den hvis problemet forsvinner. Hvis ikke, hold Windows-tasten og trykk R . Skriv inn msconfig og trykk Enter .

Gå til kategorien Tjenester . Sett en sjekk på Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk deretter Deaktiver alt . Start systemet på nytt. Hvis problemet forsvinner, er det en av tjenestene. Disse tjenestene aktiveres automatisk når du begynner å bruke programmer. Så det er ikke nødvendig å aktivere dem på nytt. Når du har valgt Deaktiver alt, klikker du på Bruk / OK og starter PCen på nytt. Test for å se om problemet nå er løst; Hvis ikke, så gå til neste løsning.

2016-01-04_132902

Løsning 5: Sjekk oppstartsprogrammer

Programvare som er konfigurert til å kjøre når Windows starter, kan forårsake dette problemet.

For Windows 7-brukere , holde Windows-tasten og trykk R . Skriv inn msconfig og trykk Enter .

Gå til oppstartsfanen og velg Deaktiver alt, klikk Bruk / OK . Start systemet på nytt. Hvis problemet forsvinner, er det et av programmene. Hvis utforskeren fremdeles krasjer, flytt til løsning 6.

2016-01-04_133053

For brukere av Windows 8 / 8.1 / 10 , trykk Ctrl + Shift + Esc med en gang. Oppgavebehandling vises. Klikk på kategorien Oppstart . Høyreklikk nå på hvert element og velg Deaktiver- knappen for å deaktivere dem alle. Start på nytt og sjekk om utforsker krasjer. Hvis ja, aktiver oppstartselementene en etter en for å sjekke hvilket element utforskeren krasjer. La varen være deaktivert.

2016-01-04_134915

Løsning 6: Deaktiver oppretting av miniatyrbilder

En ødelagt miniatyrfil kan føre til at utforskeren krasjer.

Å deaktivere dem, hold Windows-tasten og trykk på E .

Klikk på Organiser- knappen øverst til venstre.

Klikk på Alternativer for mappesøk . Gå til Vis- fanen.

Sett en avkrysning ved siden av ruten som sier Vis alltid ikoner, aldri miniatyrbilder.

Klikk OK . Sjekk om problemet fortsatt er der.

2016-01-04_133316

Løsning 7: Oppdater videodrivere

Windows Explorer kan krasje hvis videodriveren ikke fungerer som den skal. Som kan skyldes en korrupt eller utdatert driver.

For å få en oppdatert versjon av drivere for grafikkortet ditt, besøk nettstedet til grafikkortprodusenten. Søk etter kortets modell og last ned de riktige driverne er kompatible med ditt operativsystem system og system typen (x64 eller x86). For å kjenne dem begge, hold Windows-tasten og trykk R , skriv msinfo32 og trykk Enter .

2016-01-04_133549

I systemet informasjon vinduet, merk ned OS typen og System typen i ruten til høyre. De nedlastede filene vil sannsynligvis være en kjørbar. Bare kjør den og følg instruksjonene på skjermen.

Hvis du ikke har et eksternt grafikkort installert, vil du ha en integrert skjermadapter innebygd på hovedkortet. Besøk hovedkortets produsentens nettsted (den hvis logoen spruter når du slår på systemet) for å få oppdaterte drivere for den innebygde grafikkortet. I tillegg til operativsystemet og systemtype, vil du også trenger din system -modellen , som også er nevnt i vinduet Systeminformasjon. Den nedlastede filen her vil også være en kjørbar. Bare kjør den og følg instruksjonene på skjermen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det