Korriger: Kan ikke spille .mov-filer på Windows Media Player

. MOV er en MPEG-4 videofilter som ligner på MP4, MKV, WMV, etc. I lekmannstilstand er den som en type videofil utviklet av Apple. Selv om den ble utviklet av Apple og eksklusivt brukes av deres opprinnelige QuickTime-rammeverk, men den kan også spilles på Windows- og Linux-systemer.

Apple har som standard mulighet til å spille av en MOV- videofil, men når det gjelder Windows Media Player er det nødvendig med kodeker for å spille .MOV og andre typer videofiler. Kodeker er settet med instruksjoner som gjør at ikke-støttede videofiler kan spilles av Windows Media Player.

Hvis kodeker ikke er installert, vil du bli presentert med følgende feil “ nødvendig videokodek er ikke installert

windows-needs-codec

I denne guiden vil vi liste opp et par løsninger som hjelper deg med å løse dette problemet.

Metode 1: Last ned K-Lite-kodeker

Windows Media Player kommer pakket inn i Windows. Siden det er et standardprogram mangler det flere kodeker som kreves for å spille variasjoner av forskjellige videoformater som .3gp, mov, etc. For å fikse dette, vil du laste ned kodekene.

For å laste ned kodeken for MOV-filer , klikk (her). Når kodekpakken er lastet ned, kjør den og installer den, mens du installerer kodekene, må du fjerne merket for tredjepartsprogramvare som følger med kodepakken. Start PCen på nytt, og prøv deretter å spille .MOV-filen i Windows Media Player.

Metode 2: Gjennom Media Player Classic

Hvis du ikke vil laste ned kodekene, kan du bruke Media Player Classic, som er en veldig lett mediespiller som enkelt kan spille av mange mediefiler, inkludert MOV- filer. Det er et frittstående verktøy som ikke installeres og kjører umiddelbart. Gå hit for å laste den ned. Etter at filen er lastet ned, trekker du den ut (fordi den er komprimert i en zip-fil) og dobbeltklikker deretter mplayerc.exe for å kjøre den .

Dra MOV-filen og slipp den på Media Player Classic for å spille den.

Metode 3: Bruke VLC Player

VLC short for (Video LAN) er en videospiller med åpen kildekode. Den leveres med de fleste kodeker pakket inn i den som lar brukeren spille massevis av filer. Du kan få det herfra.

Etter at filen er lastet ned, kjør den og installer den. Når du er ferdig, drar du .mov-filen til den eller åpner den fra spilleren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det