Hvordan fikse Avast Slå av seg selv

Avast er et av de mest populære alternativene blant gratis antivirusverktøy, da det er bra og enkelt å bruke. Det bruker heller ikke mye ressurser. Imidlertid har den noen feil som må tas vare på så snart som mulig. Noen av dem inkluderer denne feilen der Avast eller noen av de viktigste skjoldene bare slås av av seg selv.

Dette burde ikke skje i det hele tatt siden det etterlater datamaskinen ubeskyttet, og det er viktig at du tar vare på problemet så snart du kan, helst ved å følge instruksjonene i denne artikkelen!

Løsning 1: Oppdater Avast til den nyeste versjonen

Det er sant at de fleste feil kan løses ganske enkelt ved å oppdatere, og dette er ikke bare det grunnleggende feilsøkingstrinnet før du prøver å gjøre noe. Avast-utviklere la merke til feilen der skjoldene ble slått av av seg selv, og de prøvde å fikse det i den nyeste versjonen. Derfor bør du oppdatere og sjekke om feilen fremdeles vises. Det er enkelt å oppdatere Avast, og det er enkelt å følge trinnene nedenfor.

 1. Åpne Avast-brukergrensesnittet ved å klikke på ikonet i systemstatusfeltet eller ved å finne det i Start-menyen.
 2. Naviger til kategorien Oppdater, og du vil merke at det er to knapper med oppdateringsteksten. En av disse knappene er relatert til oppdateringen av virusdefinisjonsdatabasen, og den andre er relatert til oppdatering av selve programmet.

 1. De fleste brukere har rapportert at oppdatering av programmet har løst problemet, men det er for det beste å oppdatere både databasen og programmet ved å klikke på begge disse oppdateringsknappene, være tålmodig mens Avast ser etter oppdateringer og følger instruksjonene på skjermen for for å navigere gjennom installasjonsprosessen.
 2. Sjekk om skjoldene fortsatt slås av av seg selv.

Løsning 2: Juster aswbIDSAgent-tjenesten på datamaskinen

Hvis en tjeneste har gått gjennom noen endringer eller feil, vil den reflektere over selve verktøyet og den vil ikke kunne fungere skikkelig. Derfor er den andre metoden knyttet til problemet med å ikke kunne holde skjoldet på ved å endre visse innstillinger relatert til en tjeneste som kalles aswbIDSAgent.

 1. Åpne dialogboksen Kjør ved å klikke Windows-tasten + R-tastekombinasjonen. Skriv “services.msc” uten anførselstegn i dialogboksen Kjør, og klikk OK for å åpne de tjenerelaterte innstillingene.

 1. Finn aswbIDSAgent-tjenesten, høyreklikk på den og velg Egenskaper fra hurtigmenyen som vises.
 2. Hvis tjenesten stoppes (du kan sjekke det like ved siden av Servicestatus-delen), bør du la den være stoppet. Hvis den kjører, klikker du på Stopp-knappen og venter på at tjenesten skal stoppe før du fortsetter med neste trinn.

 1. Forsikre deg om at alternativet under delen Oppstartstype i egenskapene til aswbIDSAgent Service er satt til Automatisk før du klikker på Start-knappen for å starte tjenesten igjen. Sjekk om problemet er løst.

Du kan få følgende feilmelding når du klikker på Start:

“Windows kunne ikke starte aswbIDSAgent-tjenesten på lokal datamaskin. Feil 1079: Kontoen som er spesifisert for denne tjenesten, skiller seg fra kontoen som er spesifisert for andre tjenester som kjører i samme prosess. "

Hvis dette skjer, følg instruksjonene nedenfor for å fikse det.

 1. Følg trinn 1-3 fra instruksjonene ovenfor for å åpne egenskapene til aswbIDSAgent Service. Naviger til kategorien Logg på og klikk på Bla gjennom ... -knappen.

 1. Under "Angi objektnavnet du skal velge" skriver du inn datamaskinens brukernavn, klikker på Kontroller navn og venter på at navnet skal bli autentisert.
 2. Klikk OK når du er ferdig, og skriv inn administratorpassordet i passordboksen når du blir bedt om å gjøre det.

Løsning 3: Utfør en reparasjon og deretter en ren installasjon

Reparasjon av verktøyet fra kontrollpanelet bør være et åpenbart trinn hvis løsningene ovenfor ikke fungerer i det hele tatt. Brukere har rapportert at det var i stand til å løse problemet deres, i visse tilfeller når oppdatering ikke kunne kutte det. Følg trinnene nedenfor!

 1. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det ganske enkelt ved å skrive med Start-menyvinduet. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet nederst til venstre på Start-menyen for å åpne Innstillinger-appen hvis du bruker Windows 10.

 1. I Kontrollpanel velger du alternativet "Vis som: Kategori" øverst til høyre i Kontrollpanel-vinduet og klikker på Avinstaller et program-knappen under Programmer-delen.
 2. Hvis du bruker Innstillinger-appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte applikasjoner og verktøy på PCen, så vent en stund for at den skal lastes inn
 3. Finn Avast i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Endre. Følg instruksjonene som kan vises etterpå for å reparere den helt.

 1. Etter at prosessen er over, sjekk om det samme problemet med Avast-skjold fremdeles vises.

Hvis selve programmet har blitt buggy på grunn av konflikter med programmer og lignende, kan det hende du må utføre en ren installasjon på nytt som vil sette opp Avast helt fra starten av. Prosessen er ganske enkel å følge, og dette er en løsning du ikke bør hoppe over, spesielt hvis du brukte et annet antivirusverktøy før Avast.

 1. Last ned den nyeste versjonen av Avast-installasjonen ved å navigere til denne lenken og klikke Last ned gratis antivirus-knappen midt på nettstedet.
 2. Du må også laste ned Avast Avinstalleringsverktøy fra denne lenken, så lagre det også på datamaskinen din.

 1. Koble fra Internett etter at du har lastet ned disse filene og start opp i sikkermodus.
 2. Kjør Avast Avinstalleringsverktøy, og bla gjennom mappen der du har installert Avast. Hvis du installerte den i standardmappen, kan du la den være. Vær nøye med å velge riktig mappe, siden innholdet i mappen du velger vil bli slettet. Naviger gjennom File Explorer til du finner riktig mappe.
 3. Klikk på alternativet Fjern og start datamaskinen på nytt ved å starte opp i en normal oppstart. Sjekk om problemet er borte.

Løsning 4: Utfør en virusskanning

Det kan være visse situasjoner der et Rootkit eller et virus har etablert seg på datamaskinen din og nå overtar kontrollen over Avast Antivirus. Derfor anbefaler vi deg å bruke Malwarebytes til å skanne og fikse datamaskinen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det