Hvordan fikse nettverksfeil 503 på YouTube

Noen brukere rapporterer at de regelmessig ser feilen " Det var et problem med nettverk [503] " mens de brukte Youtube-webappen på Windows, Android og iOS. I de fleste tilfeller rapporterer berørte brukere at feilen oppstår når de klikker på en video fra Se senere-listen. Det som er rart med dette problemet er det faktum at hvis brukeren prøver å se den samme videoen fra vanlig søk, spiller den vanligvis helt fint uten feilmelding. Hver gang denne feilen oppstår, laster ikke YouTube-appen inn kommentarer og beskrivelser for berørte videoer.

Hva forårsaker feilen 'Det oppstod et problem med nettverket [503]'?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på ulike brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes til å fikse feilen Det var et problem med nettverket [503] .

Når vi ser på statuskoden, kan vi fastslå at dette er et serverproblem som vanligvis vises når nettstedets server ikke er tilgjengelig (av en eller annen grunn). Det er kjent at det skjer med en rekke nettlesere og operativsystemer, både på smarttelefoner og stasjonære enheter.

I de fleste tilfeller blir feilen forårsaket av kontakten i en eller annen form. Basert på undersøkelsene våre er det flere forskjellige skyldige som har potensial til å utløse dette problemet:

 • Tidsavbrudd for tilkobling - Det er kjent at det er tidsavbrudd for tilkobling i tilfeller der APN-innstillingene er endret fra standardverdiene. Dette kan ende opp med å forårsake inkonsekvenser i hvordan enheten har tilgang til data fra andre servere. Hvis dette scenariet er aktuelt, bør du kunne løse problemet ved å tilbakestille tilgangspunktnavnene til standardverdiene.
 • Korrupte hurtigbufrede data - Dette er en av de vanligste utløserne på Android-enheter når det gjelder akkurat denne feilkoden. Som det viser seg, vil visse Android-bygninger utløse dette spesifikke problemet hvis hurtigbufferdatamappen blir ødelagt. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å tømme hurtigbufferdataene.
 • Serveren er for opptatt eller undergår vedlikehold - Det er også mulig at problemet er serversiden: Enten planlagt vedlikehold eller en uventet driftsperiode som påvirker ditt område. I dette tilfellet har du ikke noen reparasjonsstrategi til din disposisjon annet enn å sjekke statusen til Youtube-servere regelmessig.
 • Spillelistekøen er for lang - Det er også mulig at dette problemet oppstår fordi appen prøver å laste inn spillelistekøen som lastes når du spiller en spilleliste, men det ender med å mislykkes fordi spillelisten er for lang. Dette skjer vanligvis i tilfeller der Se senere-listen har over tusen forskjellige videoer. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å slette nok videoer til du treffer 3-tallet.

Metode 1: Bekrefte statusen til Google-serverne

Før du går ned til de andre metodene nedenfor og begynner å feilsøke problemet med flere reparasjonsstrategier som andre brukere har funnet å være nyttige, er det viktig å sikre at problemet ikke ligger utenfor din kontroll.

Youtube-servere har rykte på seg for å være pålitelige, men det betyr ikke at de ikke har vedlikeholdsperioder fra tid til annen. Bare i fjor fikk YouTube et stort strømbrudd, og feilen [503] var øverst på listen når det gjelder brukerrapporter.

For å sikre at problemet ikke er helt på serversiden, kan du ta et par sekunder til å besøke nettsteder som DownDetector eller Outage for å sjekke om andre brukere som deg også støter på det samme problemet.

Et annet godt sted å se er Youtube sin offisielle Twitter-konto. De har for vane å legge ut enhver form for planlagt vedlikehold eller et større strømbrudd de måtte møte.

Hvis du har bekreftet, og det ikke er noen større hendelse som kan utløse feilen Det var et problem med nettverk [503] , kan du gå ned til neste metode nedenfor for å finne noen feilsøkingsveiledninger.

Metode 2: Slette videoer fra listen Se senere

I de fleste tilfeller oppstod det et problem med nettverk [503] feil oppstår hos brukere som har lagt til mange videoer i listen Se senere . Selv om det ikke er noen offisiell forklaring på hvorfor denne metoden er effektiv, har flere brukere rapportert at de klarte å fikse problemet etter at de slettet alle videoene som de tidligere la til på Se senere-listen.

Når de gjorde dette og startet applikasjonen på nytt, utløste ikke nye videoer som de la til i listen Se senere, feilen Det var et problem med nettverket [503] . Dette ser ut til å antyde at Googles plattform lider av en tilbakevendende, men det kan ende opp med å forårsake dette problemet.

Her er et par raske guider for sletting av videoer fra Se senere-listen. Den ene er for stasjonære enheter (PC og Mac) og en for mobile enheter (Android og iOS). Følg den guiden som gjelder for typen enhet du bruker.

Slette videoer fra Se senere-listen på Android:

 1. Gå til YouTube-appen på startskjermen.
 2. Når du er inne i YouTube-appen, bruker du den vannrette menyen nederst på skjermen for å velge Bibliotek.
 3. Deretter, fra Bibliotek- menyen, fanen på Se senere for å få tilgang til menyen vi leter etter.
 4. Når du kommer inn i Se senere-menyen, trykker du bare på handlingsknappen som er tilknyttet hver video, og trykker på Fjern fra Se senere .

  Merk: Hvis du har mange videoer på denne listen, vil en enda bedre tilnærming være å trykke på handlingsknappen øverst til høyre og velge Fjern overvåket . Dette alternativet vil fjerne hver eneste video som du tidligere har lagt til i mappen Se senere, og du sparer mye tid.

 5. Start YouTube-appen på nytt, legg til en ny video i Se senere- listen og se om du er i stand til å spille den uten å støte på Det var et problem med nettverksfeilen [503] .

Slette videoer fra Se senere-listen på PC:

 1. Åpne standard nettleser og besøk Youtube-nettappen ( her ).
 2. Klikk på handlingsknappen til høyre for å få frem det vertikale sidefeltet.
 3. Klikk på Se senere fra bibliotekseksjonen på menyen.
 4. Når du er inne i listen Se senere , klikker du på handlingsknappen (trepunktsikon) tilknyttet hver video og klikker på Fjern fra Se senere . Gjør dette med hver video i delen Se senere til listen er fullstendig ryddet.
 5. Legg til en ny video på Watch Later List og se om feilen Det oppstod et problem med nettverk [503] fremdeles oppstår når du prøver å spille den av.

Hvis du fremdeles får den samme feilkoden selv etter at du har fulgt metoden ovenfor, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Tømning av Youtube's cache-data (hvis aktuelt)

Som det viser seg, kan dette spesielle problemet også være klientsiden på Android-enheter. Det er mange brukerrapporter som møtte feilen Det var et problem med nettverk [503], og klarte å fikse det ved å tømme YouTubes appbuffer og data.

Denne løsningen er bekreftet å være effektiv på både nyere Android-versjoner og eldre versjoner. Her er en rask beskrivelse av hvordan du tømmer Youtube's Cache-data:

 1. Fra Hjem -skjermen, trykk på Innstillinger- ikonet.
 2. Fra hoved Innstillinger skjermbildet klikker på Apps.
 3. Når du er inne på appskjermbildet , blar du nedover listen over apper til du finner YouTube. Når du ser det, trykker du på det en gang.
 4. Når du er inne i Youtube App Info , trykk på Lagring. Inne i Lagrings- menyen, trykk på Fjern data og bekreft.
 5. Når prosessen er fullført, trykk på Slett hurtigbuffer og bekreft.
 6. Start Youtube-appen på nytt og se om problemet nå er løst.

Hvis du fremdeles støter på Det var et problem med nettverk [503] -feilen, gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Tilbakestille APN-innstillinger til standard (hvis aktuelt)

Flere Android-brukere har rapportert at de klarte å løse feilen Det var et problem med nettverk [503] ved å tilbakestille navnene på tilgangspunktet til standardverdiene. Etter å ha gjort det og startet enheten på nytt, har noen berørte brukere rapportert at feilen Det var et problem med nettverket [503] ikke lenger oppstod.

Denne løsningen er bekreftet å fungere på Android KitKat, Lolipop, Marshmallow og Nougat.

Her er en rask guide for tilbakestilling av APN (Access Point Names) på en Android-enhet:

 1. Gå til Innstillinger- menyen fra startskjermen . På Innstillinger- menyen, trykk på Mobildata , og velg deretter din aktive datatilkobling.
 2. Når den aktive datatilkoblingen er aktiv, trykker du på Tilgangspunktsnavn .
 3. Inne i APN-innstillingene dine , klikk på handlingsknappen (ikon med tre prikker) og trykk på Tilbakestill til standard .
 4. Start Android-enheten på nytt og se om problemet løses ved neste systemstart.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det