Fix: Kunne ikke opprette en grafisk enhet

Feilen "Kunne ikke opprette en grafisk enhet" oppstår vanligvis når datamaskinen ikke klarer å finne grafikkenheten på datamaskinen. I følge feilmeldingen skjer dette vanligvis når du har mer enn en grafikkmaskinvare (integrert og ekstern) i systemet ditt.

Løsningene for denne feilen avviker imidlertid fra teksten i meldingen. Det er få av dem å installere grafikkortet på nytt, sykle datamaskinen din eller installere den nyeste versjonen av DirectX. La oss ta en detaljert titt på dem listet opp nedenfor.

Løsning 1: Sykle datamaskinen din

Motorsykling betyr å slå av datamaskinen og kutte eventuelle elektriske innganger. Dette tvinger datamaskinen til å slå seg helt av og laste nye konfigurasjoner fra filer når den starter på nytt. Power cycling hjelper grafikkinnstillingene til å starte på nytt og løser dermed problemet vårt for oss.

Kraftsykling er forskjellig for bærbare datamaskiner og PCer. På bærbare datamaskiner må du slå den av først, og deretter ta ut batteriet . Du må kanskje trykke på spaken før batterirommet låses opp. Når batteriet er tomt, trykk på strømknappen i ~ ett minutt. Vent nå før du kobler til igjen.

I tilfelle av en PC, slå av tårnet og ta ut strømkabelen fra kontakten som driver den. Trykk igjen og hold inne strømknappen i ett minutt. Vent nå noen minutter før du kobler til alt igjen og tar systemet på nettet igjen.

Løsning 2: Kjøre DirectX Setup

DirectX er en pakke med API-er som har til hensikt å lette grafikkoppgaver, spesielt hvis de er relatert til spill. De brukes og integreres for å gi en flott spillopplevelse med maksimal ytelse.

DirectX kan allerede være installert på datamaskinen din, men det er mulig at den ikke er oppdatert til den nyeste versjonen. Du kan laste ned pakken fra Microsofts offisielle nettsted. Videre bør du også sørge for at du har de nyeste versjonene “ vcredist ” (visual studio redistributables) og .NET framework installert på datamaskinen din.

Løsning 3: Oppdatere / rulle tilbake grafikkdrivere

Nå kan vi prøve å oppdatere eller rulle tilbake de installerte driverne dine. Vi kan gjøre det enten automatisk (ved hjelp av Windows-oppdatering) eller manuelt (ved først å laste ned fra produsentens nettsted).

Merk: Hvis oppdatering av driverne til den siste versjonen ikke fungerer for deg, kan du fortsette og prøve å rulle driverne tilbake. Noen ganger går de nyeste driverne ikke godt overens med systemet ditt, og dette gir problemer.

  1. Installer verktøyet Display Driver Uninstaller . Etter å ha installert Display Driver Uninstaller (DDU) , start datamaskinen i sikker modus . Du kan lære hvordan du starter datamaskinen i sikker modus ved å lese artikkelen om den.
  2. Etter at du har startet datamaskinen din i sikker modus, start Display Driver Uninstaller.
  3. Etter å ha startet applikasjonen, velg det første alternativet “ Rengjør og start på nytt ”. Programmet avinstallerer deretter de installerte driverne automatisk og starter datamaskinen på nytt i samsvar med dette.

  1. I de fleste tilfeller vil standarddriverne installeres mot maskinvaren. Hvis ikke, høyreklikker du på et tomt område i enhetsbehandleren og velger " Skann etter maskinvareendringer ".

Sjekk nå om feilmeldingen fortsatt vedvarer. Hvis det fortsatt gjør det, følg trinnene nedenfor.

  1. Nå er det to alternativer. Enten kan du søke online etter den nyeste driveren som er tilgjengelig for maskinvaren din fra produsentens offisielle nettside . (og installer manuelt ) eller du kan la Windows installere den siste versjonen (søk automatisk etter oppdateringer ).

Først vil vi prøve å oppdatere grafikkdriverne automatisk ved hjelp av Windows-oppdatering. Høyreklikk på maskinvaren din og velg “ Oppdater driver ”. Velg det første alternativet "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare".

Hvis det første alternativet ikke fungerer, kan du gå videre og velge det andre alternativet for å oppdatere manuelt og velge "Bla etter driver" og navigere til stedet der du lastet ned filen.

  1. Start datamaskinen på nytt etter installasjon av driverne, og se om feilmeldingen fremdeles dukker opp.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det