Fix: Nord VPN kobler ikke til på Windows 10

Nord VPN er en av de gamle spillerne i VPN-verdenen, og Windows-applikasjonen regnes som en av de beste i PC-verdenen. Nord VPN er veldig mangfoldig hvis det er snakk om funksjonalitet og fleksibilitet. I tillegg til støtte på tvers av plattformer, har den også forskjellige servere i forskjellige land som du kan velge mellom.

Til tross for at applikasjonen har vært i markedet ganske lenge, rapporterer brukere at de ikke klarer å koble til Nord VPN. Den slutter enten å koble til etter en potensiell oppdatering, eller forespørselen til DNS-servere returnerer enten et 'tidsavbrudd' svar.

Hva får Nord VPN til å ikke koble til?

Siden et VPN bruker hele internettarkitekturen til et datasystem, er det flere grunner til at Nord VPN kanskje ikke klarer å koble til riktig. Noen av disse er oppført nedenfor.

 • IPv6: Nord VPN støtter tilsynelatende ikke IPv6-protokollen i noen av kommunikasjonene. Så hvis dette er aktivert, kan du kanskje ikke koble til.
 • Tredjepartsprogrammer: Det er kjent at tredjepartsprogrammer er i konflikt med programvaresystemet og konkurrerer om ressurser; dermed forårsaker at den ikke kobles riktig.
 • Nettverkskort: Siden Nord bruker et eget nettverkskort for å kommunisere med internett, kan det være slik at nettverkskortet ikke fungerer som det skal, og du må starte det på nytt.
 • Feil i nettverk: Noen ganger kan nettverkskonfigurasjonene på datamaskinen din være i en feiltilstand og forårsake ingen tilkobling i det hele tatt. Vi kan prøve å oppdatere alle variablene i dette tilfellet.

Før vi begynner med løsningene, må du sørge for at internett faktisk fungerer . Hvis internett ikke fungerer som det skal, vil ikke Nord kunne opprette en riktig tilkobling og gi deg tilgang til et tunnelnettverk.

Forsikre deg om at du bruker et privat nettverk (ikke skole, arbeid eller offentlige steder som sykehus) og at ingen fullmakter er involvert. Når du har dobbeltsjekket at internett fungerer bra, fortsett.

Løsning 1: Deaktivere IPv6

IPv6 (Internet Version Protocol 6) er den nyeste versjonen av IP i nettverksarkitekturen til en datamaskin. Som standard bruker vi fortsatt IPv4 og har fortsatt ikke overført til IPv6 permanent. Imidlertid kan det være noen av dere der ute som har begynt å bruke IPv6 for internettforbindelse. Det ser ut til at IPv6 ikke fungerer som den skal med Nord VPN. Derfor vil vi deaktivere den og sjekke igjen.

 1. Høyreklikk på nettverksikonet ditt på oppgavelinjen og velg Åpne nettverks- og Internett-innstillinger . Klikk nå på alternativet Endre adapteralternativer fra innstillingene.
 1. Når du er i adapterinnstillingene, høyreklikker du på adapteren du bruker og velger Egenskaper .
 2. Når du er i adapteregenskaper, fjerner du merket for IPv6- alternativet og sørger for at IPv4 er aktivert. Lagre endringer og avslutt. Start datamaskinen på nytt og sjekk om feilen er løst, og at du kan koble til Nord VPN.

Løsning 2: Kontrollere tredjepartsapplikasjoner

Det er mange andre applikasjoner og programmer som ser ut til å være i konflikt med Nord VPN i driften. Hvis det er mer enn ett program som prøver å få tilgang til en ressurs, vil det være et løpstilstand, og de vil ikke fungere som forventet.

Du bør ta opp oppgavebehandling (Windows + R og 'taskmgr') og sjekke alle applikasjonene som kjører i bakgrunnen. En slik applikasjon som var kjent for å forårsake problemer var Glasswire Elite . Forsikre deg om at du enten avinstallerer den eller at den er deaktivert når du prøver å koble til Nord VPN.

Merk: Du kan også prøve å rense datamaskinen. Dette vil deaktivere alle eksterne tredjepartsapplikasjoner og bare starte de nødvendige. Nå kan du prøve å opprette en forbindelse. Hvis du lykkes, betyr det at det var noe program som forårsaket problemet. Du kan jobbe deg tilbake ved å aktivere hver applikasjon og sjekke igjen.

Løsning 3: Endre serverplassering

Nord VPN gir brukerne muligheten til å velge serverplass. Disse serverne er spredt over hele verden og gir tilkobling i henhold til deres geografiske beliggenhet, det vil si at en server nærmere deg forventes å være raskere. Vi vil prøve å endre serverplasseringen du prøver å koble til, og se om dette løser problemet som ikke kobler til.

 1. Start Nord VPN og klikk på serveroverskriften som er til stede øverst i applikasjonen.
 1. Velg nå en annen server enn før, og prøv å skyte opp VPN-en igjen etter at du har valgt. Hvis du opplever den samme oppførselen, kan du prøve å velge en annen server og teste nettverket på et annet nettsted.

Løsning 4: Start nettverket / TAP-adapteren på nytt

Nord VPN oppretter en virtuell nettverksadapter på datamaskinen din som den kan bruke til å formidle informasjon. Det fungerer som en bro der Nord VPN endrer innstillingene slik at den kan starte og opprettholde en VPN-forbindelse. Noen ganger går dette i en feiltilstand som fører til at du ikke kobler til VPN-serveren din. Vi starter adapteren på riktig måte, noe som vil sørge for at alle konfigurasjoner av den blir startet på nytt.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ ncpa. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Alle nettverkskortene vil bli oppført foran deg. Velg TAP-adapteren, høyreklikk på den og velg Deaktiver .
 1. Etter å ha deaktivert den, vent et øyeblikk. Høyreklikk den igjen og velg Aktiver . Prøv nå å koble Nord VPN og se om dette gjør susen.

Løsning 5: Flushing Network Stack

Det er utallige eksempler der spyle (forfriskende) nettverksstakken på datamaskinen din løser forskjellige VPN-relaterte problemer (inkludert Nord). Denne prosessen vil spyle DNS- og IP-innstillingene dine og sørge for at det ikke er feil innstillinger som kan være i konflikt med applikasjonen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv "ledetekst" i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg Kjør som administrator .
 2. En gang i en forhøyet ledetekst, utfør følgende kommandoer en etter en etterfulgt av Enter-tasten etter hver kommando:
ipconfig / slipp ipconfig / flushdns ipconfig / fornye netsh winsock reset netsh interface ipv4 reset netsh interface ipv6 reset netsh winsock reset katalog netsh int ipv4 reset reset.log netsh int ipv6 reset reset.log
 1. Lukk nå ledeteksten og prøv å starte Nord VPN igjen. Sjekk om du kan koble til den riktig.

Løsning 6: Installere Nord VPN på nytt (sammen med TAP-adapteren)

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, må du sørge for at Nord-installasjonen din er riktig og at det ikke er noe galt med installasjonsfilene. TAP-adapteren blir også installert på nytt fordi Nord VPN administrerer adapteren og den bare er til bruk. Forsikre deg om at du er logget på som administrator. Hvis reinstallering ikke fungerer, må du forsikre deg om at legitimasjonen din er korrekt, slik du skriver inn tjenestene ikke har utløpt.

 1. Trykk Windows + R, skriv “appwiz.cpl” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i applikasjonsbehandling, søk etter oppføringen Nord VPN fra listen, høyreklikk på den og velg Avinstaller .
 1. starter datamaskinen og laste ned programmet på nytt fra Nord VPN offisielle nettsted. Når du har skrevet inn legitimasjonen din, kan du prøve å koble til igjen og sjekke om du kan opprette VPN-tilkoblingen riktig.

Løsning 7: Bruke en alternativ VPN-tjeneste

Det er mange VPN-klienter der ute i Windows-markedet. Vi anbefaler imidlertid eller lesere å prøve CyberGhost. Denne VPN-tjenesten er så enkel som den blir, og gir deg også servere i forskjellige land. Den har til og med separate VPN-servere for å streame Netflix og BBC uten problemer. Følg trinnene nedenfor for å laste ned applikasjonen og sikre tilkoblingen din på kort tid.

 1. Download CyberGhost from (here).
 1. After downloading the VPN, install it on your computer. You might be asked for proper permissions. Make sure that you are logged in as an administrator and press Yes to all the permissions asked.
 2. After CyberGhost is installed on your computer, launch it. Here you will see a list of different servers available along with the distance from your actual location (more distance means slower internet).
 1. After selecting the server, click on the power button present at the right-hand side of the application. You can also select dedicated servers for torrenting and streaming (present at the left navigation pane).

Solution 8: Disable Firewall

In some cases, the default Windows Firewall might be preventing the application from working properly. Therefore, in this step, we will first be allowing it through the Firewall and make sure that it isn’t blocked by the Firewall and then we will also make sure that Windows Defender has it added as an exception. For that:

 1. Press “Windows” + “R” to launch the Run prompt.
 2. Type in “ControlPanel” and press “Enter” to launch the classical control panel interface.
 3. Click on the “View by:” button, select “Large Icons” and then click on the Windows Defender Firewall option.
 4. Select the “Allow an app orfeature through the Firewall” button on the left pane and then click on the “Change Settings” button and accept the prompt.
 5. From here, make sure that you check both the “Public” and the “Private” options for Nord VPN and its related applications/drivers.
 6. Save your changes and exit out of the window.
 7. After that, press “Windows” + “I” to launch the settings and click on the “Updateand Security” option.
 8. From the left pane, click on the “Windows Security” button and then click on the “Virus and Threat Protection” button.
 9. Select the “Manage Settings” button under the Virus and Threat Protection Settings heading.
 10. Scroll down and click on the “Add or Remove Exclusions” button in the next window.
 11. Click on the “Add an Exclusion” option and select “Folder’ from the File type.
 12. Make sure to specify the Nord VPN folder and exit out of this window after saving your changes
 13. Check and see if doing so has fixed the issue with Nord VPN not connecting.

Solution 9: Change NordVPN Protocol

It is possible that Nord VPN might be running into issues while trying to connect to its servers due to the protocol configuration in its settings. If one type of protocol isn’t working for you, it is always recommended to try and switch to the other protocol to make sure that the issue isn’t tied to the wrong selection of the protocol type automatically or manually. For that:

 1. Launch NordVPN and make sure to disconnect from any currently active sessions.
 2. Click on the “Gear” icon on the top right corner and go into the settings.
 3. Click on the “Advanced” option from the left-hand side menu.
 4. Click on the “Protocol” dropdown and check on “TCP”.
 5. This should change your protocol from TCP to UDP.
 6. Check to see if doing so fixes the issue for your computer.
 7. To Verify that none of the protocols work, make sure to repeat the steps and select “UDP” instead of TCP and then check again.
 8. If none of the selected protocols are able to make a connection with the server, move on to the other fixes.

Solution 10: Changing DNS Server Configuration

DNS Servers are used by the computer to establish a stable and secure internet connection with other sites on the internet, however, if the computer is unable to detect the DNS settings properly, or if the selected DNS server is facing outage, Nord VPN might not connect properly. Therefore, in this step, we will be changing the DNS configuration to ensure that DNS isn’t an issue. For that:

 1. Press “Windows” + “R” to launch the Run prompt.
 2. Type in “ncpa.cpl” and press “Enter” on the keyboard to launch the network configuration panel.
 3. Right-click on your internet connection and select the “Properties” option.
 4. Double click on the “Internet Protocol Version4 (TCP/IPV4)” option and check on the “Use the following DNS addresses” button.
 5. At first, type in “8.8.8.8” and “8.8.4.4” in the primary and the secondary DNS addresses field respectively and click on “OK”. After that, check to see if NordVPN is connecting, if it isn’t, try to use “103.86.96.100” and “103.86.99.100” in the primary and the secondary fields respectively.
 6. Check to see if you are able to make a connection by selecting those DNS servers.

Solution 11: Opening Ports

For some people, the issue might arise if the ports that NordVPN uses to communicate with its servers are being blocked by your router. For security reasons most routers often block ports used by VPN/Network Tools to prevent any alterations to your connections and if that is the case, we will have to open the ports by logging in to the router’s control panel. For that:

 1. Press “Windows” + “R” to launch the Run prompt and type in “cmd” and then press “Ctrl” + “Shift’ + “Enter” keys on your keyboard to provide admin permissions.
 2. Type in the following command in the command prompt to list the IP information.
  ipconfig /all
 3. The computer will list all the information of the network adapters connected to your computer.
 4. Under the default gateway option, after the mac address, there should be an IP address that should look something like “192.168.x.x”.
 5. Copy this IP address and launch your browser.
 6. Paste the IP address within a new tab on the browser and press “Enter” to navigate to the browser’s login page.
 7. Once on the login page, log into the control panel with your credentials, both of which, i.e the username and password should be written on the back of your internet router. If not, then the username should be admin and the password should be the Wifi password that you use to connect your devices.
 8. After logging into the Control panel, look around for a “NAT” or “Port” option that allows you to forward ports.
 9. Type in “500” and select “UDP” from the list.
 10. Click on “Save” to forward the 500 UDP port and exit out of the control panel after the change has been made.
 11. Try connecting with Nord VPN and check to see if the issue persists.

Solution 12: Use Hotspot

Mostly, this error can be fixed simply by employing your mobile’s hotspot connection instead of the Wifi or the Wired connection that you are already using on your computer. This does seem an inconvenience for Data conscious people but it seems to be the only way some people are able to connect through Nord VPN as some routers block it completely.

Note: In addition to this, you can try to change the firmware on your router to avoid any permanent blocks put from the router or to eliminate any bugs with the connection.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det