Fix: Apper som blir tilbakestilt til TWINUI

Det er et problem i Windows hvor datamaskinen når den åpner en fil, setter standardprogrammet for å åpne en fil til typen " TWINUI ". Mesteparten av tiden kan du åpne filen ved å høyreklikke på den og velge alternativet Åpne med . Du vil imidlertid ikke kunne angi noe standardprogram for å åpne noen filtype.

“TWINUI” er en feil i Windows 10 som viser at brukere ikke kan endre standardprogrammet i Setting-applikasjonen, og alle standardapplikasjoner tilbakestilles til “TWINUI” .

Det betyr at brukeren ikke kan angi standardprogrammer. Det kan skyldes mange årsaker, inkludert korrupsjon i systemregisteret eller kanskje en annen grunn.

Løsning 1: Fjern TWINUI gjennom Windows- strømskallet

Vi kan prøve å fjerne TWINUI gjennom windows power shell på Windows 10. Vi legger inn kommandoene for å sette hver programtype til standard. Innstillingene for filåpning blir tilbakestilt, og du må angi dem på nytt.

 1. Trykk på Windows + S for å starte datamaskinens startmeny og skriv “ windows power shell ” i dialogboksen Høyreklikk på det første resultatet og velg “ Kjør som administrator ”.

 1. Når applikasjonen er åpnet, kopier og lim inn denne linjen i den og trykk Enter. Nå vil Windows sette hver filtype til standard åpningsprogram. Denne prosessen kan ta en stund ettersom alle filtypene dine skannes og innstillingene endres.
  Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode - Registrer "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

 1. Når det er fullført, lukk vinduet og prøv å åpne ønsket filtype i standard applikasjonsstarter.
 2. Start datamaskinen på nytt for å sikre at alle endringer finner sted og sjekk om problemet ved hånden er løst

Løsning 2: TWINUI-problem med Photos-applikasjonen

Vi kan prøve å slette innholdet i Photos-konfigurasjonen for å tilbakestille den. Henvis til denne metoden hvis den første ikke fungerte for deg. Ikke slett hele mappen. Vi trenger bare å slette innholdet i mappen og starte datamaskinen på nytt for at endringene skal finne sted.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å starte Kjør
 2. Type:
  % appdata% \ .. \ Local \ Packages \ Microsoft.Windows.Photos_8wekyb3d8bbwe \ LocalState
 1. Det kan være lurt å kopiere alt innholdet i mappen andre steder, slik at du alltid kan gjenopprette det hvis noe går galt. Når du trygt har kopiert filene, sletter du alt innholdet i mappen.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 3: Kjører systemfilkontroll

Det kan være mulig at systemkonfigurasjonsfilene dine er korrupte. På grunn av dette setter datamaskinen preferansen for alle filtyper til TWINUI. Vi kan prøve å kjøre Windows-verktøyet og sørge for at ingen filer mangler eller er skadet. Hvis de er det, vil Windows fikse dem.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Run Type ” cmd ” i dialogboksen og trykk Enter. Dette vil starte ledeteksten. Noen ganger kan det hende du må åpne ledeteksten som administrator for å utføre denne løsningen.
 2. Skriv inn “ sfc / scannow ” og trykk Enter. Nå begynner Windows å sjekke alle systemfilene og se etter uregelmessigheter. Denne prosessen kan ta en stund.

 1. Hvis det blir funnet og løst feil, start datamaskinen på nytt slik at alle endringer kan finne sted og sjekk om problemet er løst.

Løsning 4: Installer de nyeste Windows-oppdateringene

Windows lanserer viktige oppdateringer som er rettet mot feilrettinger i operativsystemet. En av feilene er saken vår; problemet med filer som ikke åpnes riktig med standardprogrammet. Hvis du holder tilbake og ikke installerer Windows-oppdateringen, anbefaler vi på det sterkeste at du gjør det. Windows 10 er det nyeste Windows-operativsystemet, og nye operativsystemer tar mye tid å bli perfekte i alle henseender.

Det er mange problemer som fortsatt venter med operativsystemet, og Microsoft lanserer hyppige oppdateringer for å målrette disse problemene.

 1. Trykk på Windows + S- knappen for å starte startmenyens søkefelt. Skriv “ Windows update ” i dialogboksen . Klikk på det første søkeresultatet som kommer frem.

 1. Når du er i oppdateringsinnstillingene, klikker du på knappen som sier " Se etter oppdateringer ". Nå vil Windows automatisk sjekke for tilgjengelige oppdateringer og installere dem. Det kan til og med be deg om en omstart.

 1. Etter oppdatering, sjekk om problemet ditt ble løst.

Løsning 5: Gjenopprette systemet

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å gjenopprette systemet til det siste systemgjenopprettingspunktet. Lagre alt arbeidet ditt riktig og sikkerhetskopier viktige data. Vær oppmerksom på at alle endringene i systemkonfigurasjonene etter siste gjenopprettingspunkt vil bli fjernet.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " gjenopprett " i dialogboksen og velg det første programmet som kommer i resultatet.

 1. En i gjenopprettingsinnstillingene, trykk på Systemgjenoppretting til stede i begynnelsen av vinduet under fanen Systembeskyttelse.

 1. Nå åpnes en veiviser som navigerer deg gjennom alle trinnene for å gjenopprette systemet. Trykk på Neste og fortsett med alle de videre instruksjonene.

 1. velger gjenopprettingspunkt fra listen over tilgjengelige alternativer. Hvis du har mer enn ett systemgjenopprettingspunkt, vil de bli oppført her.

 1. Nå vil windows bekrefte handlingene dine for siste gang før det starter systemgjenopprettingsprosessen. Lagre alt arbeidet ditt og sikkerhetskopier viktige filer bare i tilfelle og fortsett med prosessen.

Du kan lære mer om systemgjenoppretting for å få mer kunnskap om hva det gjør og hva prosessene er involvert i.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det