Fix: RunDLL-feil ved oppstart av Windows

En RunDLL-feil ved oppstart av Windows oppstår vanligvis når et program avinstalleres eller fjernes av antivirus, men det er registernøkkelen og den planlagte oppgaven fortsatt er til stede på systemet.

Mesteparten av tiden er den skyldige som utløser denne feilen ganske enkel å identifisere fordi den vanligvis er nevnt i feilvinduet.

Imidlertid er det noen tilfeller der feilmeldingen ikke angir hvilket program som er skyld i feilen. Dette skjer vanligvis med feil utløst av Windows-beskyttede mapper.

Hva er RunDLL?

RunDLL er Windows-filen som er ansvarlig for lasting og kjøring av DLL-moduler (Dynamic Link Library). Alle DLL-moduler jobber tett med Windows-registret  med det felles målet å forbedre responshastigheten og minneadministrasjonen.

Imidlertid er det tilfeller der RunDLL-filen blir instruert av en planlagt oppgave å kjøre en bestemt DLL-fil, men den klarer ikke å finne modulen som er nødvendig. Når dette skjer, vil Windows automatisk utløse en RunDLL-feil .

Dette vil skje enten fordi brukerne slettet applikasjonen som brukte den aktuelle DLL-en manuelt (uten å bruke avinstallasjonsprogrammet), eller fordi en sikkerhetsløsning har oppdaget en infeksjon relatert til applikasjonen som bruker den kallte DLL og har tatt grep mot den.

Hvis du for øyeblikket sliter med en RunDLL-feil, har vi noen få metoder som vil hjelpe. Nedenfor har du en samling reparasjoner som andre brukere har brukt til å løse en RunDLL-feil. Følgende metoder er ordnet etter tilgjengelighet, så følg dem i rekkefølge til du kommer til en løsning som løser problemet i ditt spesielle scenario.

Metode 1: Skann systemet ditt med Malwarebytes

Vi starter med de mest tilgjengelige løsningene. Malwarebytes er en malware-fjerner som ofte er mer effektiv i å eliminere enhver trussel knyttet til den viktigste skadelige kjørbare filen.

Noen brukere har rapportert at Malwarebytes var vellykket med å finne og fjerne registernøkler og planlagte oppgaver som tilhører virus som allerede var fjernet av andre sikkerhetspakker. Dette tjener vårt formål siden RunDLL- feil hovedsakelig er forårsaket av skadelige filer som er igjen.

Se om problemet løses automatisk etter at du har utført en grundig skanning med Malwarebytes . For å gjøre dette, installer Malwarebytes, kjør en full skanning og start systemet på nytt på slutten av det.

Hvis en Malwarebytes ikke fjernet RunDLL-feilen ved oppstart, flytt til Metode 2 .

Metode 2: Fjerne oppstartsoppføringen med Autoruns

Hvis Malwarebytes ikke klarte å løse problemet, er det en annen programvare som lar oss fjerne den planlagte oppgaven som utløser RunDLL- feilen ganske enkelt.

Autoruns kan brukes til å fjerne run en gang, run, registernøkler og oppstartsmapper. Det er ekstremt nyttig i vårt tilfelle siden vi kan bruke den til å fjerne registernøkkelen eller planlagt oppgave som utløser RunDLL-feilen .

Følg guiden nedenfor for å installere og bruke Autoruns til å installere oppstart RunDll-feilen:

 1. Besøk denne offisielle lenken ( her ) og klikk på Last ned autokjør og autokjøring . Når arkivet er lastet ned, bruker du WinRar eller WinZip for å trekke ut verktøyet i en mappe som er lett tilgjengelig.

 2. Åpne mappen du nettopp har opprettet, og åpne kjørbar Autoruns . Vent tålmodig til Alt- listen er fylt med oppstartselementer.

 3. Når listen er fullbefolket, trykk Ctrl + F for å få opp søkefunksjonen. I søket som er tilknyttet Finn hva , skriv inn navnet på DLL-filen som er rapportert av RunDLL-feilen.

  Merk: Hvis for eksempel feilen sier "RUNDLL Error Loading C: \ Documents and Settings \ * UserName * \ Local Settings \ Application Data \ advPathNet \ BluetoothcrtLite.dll" , skriv  BluetoothcrtLite.dll i søkeboksen.

 4. Høyreklikk på den uthevede oppstartsnøkkelen og velg Slett for å fjerne den. Når du har gjort dette, trykker du Finn neste- knappen igjen og sletter alle andre oppføringer som samsvarer med søket ditt.
 5. Når alle oppføringene er slettet, lukker du Autoruns og starter datamaskinen på nytt.

Hvis du fremdeles støter på RunDLL-oppstartsfeilen, kan du gå over til den endelige metoden der vi gjør ting manuelt.

Metode 3: Fjern start av RunDLL-feil manuelt

Hvis de to første metodene har mislyktes, har du lite annet valg enn å gjøre ting manuelt via msconfig . Men ikke bekymre deg, da trinnene ikke er for tekniske.

Vi skal begynne med å fjerne hver registeroppføring via Registerredigering. Deretter åpner vi Oppgaveplanlegger og deaktiverer en planlagt oppgave som er programmert til å ringe etter den manglende DLL-filen.

Her er en komplett guide for manuell fjerning av en oppstart RunDLL-feil manuelt:

 1. Trykk Windows-tast + R på tastaturet for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn " regedit " og trykk Enter for å åpne Registerredigering .

 2. I Registerredigering , trykk Ctrl + F for å få opp søkefunksjonen. I søkeboksen skriver du inn navnet på filnavnet som er nevnt i RunDLL-feilen og klikker på Finn neste .

  Merk: Husk at det vil ta en stund til skanningen er utført.

 3. Når spørringen er fullført, slett systematisk alle registeroppføringer som er tilknyttet den manglende DLL-filen, og lukk Registerredigering.

 4. Trykk Win-tasten + R igjen for å åpne et annet Kjør skriver “ taskschd.msc ” og trykk Enter for å åpne Oppgaveplanlegging .

 5. I Oppgaveplanlegger klikker du på Oppgaveplanleggerbibliotek og blar gjennom listen i midtpanelet for alle oppføringer som samsvarer med filen som rapporteres av RunDLL- feilmeldingen. Hvis du finner en, høyreklikker du på den og velger Deaktiver . Når prosessen er deaktivert, kan du trygt lukke Oppgaveplanlegger.

 6. Start datamaskinen på nytt for å se om endringene har klart å fjerne RunDLL-feilen.
 7. Hvis ikke, prøv en SFC-skanning, da den erstatter eventuelle manglende registeroppføringer.

Metode 4: Tømme midlertidige filer

I visse tilfeller kan de midlertidige filene som lagres i App Data-mappen din faktisk forhindre at RunDLL kjører riktig. Derfor vil vi i dette trinnet tømme de midlertidige filene. For å gjøre det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne "Run Prompt".
 2. Skriv inn følgende adresse i den og trykk “Enter” for å åpne den.
  C: \ Brukere \ * Brukernavn * \ AppData \ Lokalt \ Temp
 3. Trykk "Ctrl" + "A" og trykk deretter "Shift" + "Delete" for å fjerne alle filene.
 4. Sjekk om problemet vedvarer etter dette.

Videre kan du prøve å utføre en reparasjonsinstallasjon og sjekke om det løser problemet du støter på. Hvis det fortsatt ikke løser det, må du utføre en ren installasjon.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det