Fix: Stardew Valley Ingen passende grafikkort funnet

Stardew Valley er en landbrukssimulering som ble utgitt i 2016 og har gjort veien ikke bare til Windows OS, men også til andre konsoller som Xbox og PlayStation. Rett etter utgivelsen har spillerne rapportert at de opplevde feilmeldingen " No Suitable Graphics Card Found " når de prøvde å starte spillet.

Denne feilmeldingen er hovedsakelig forbundet med problemer med grafikkdriveren og manglende filer i spillet. Dette er en veldig vanlig feilmelding og tvinger spillet ditt til ikke å starte. Siden Stardew Valley krever minimale grafikkrav, utelukker dette muligheten for at grafikkortet ditt er underdrevet.

Hva er årsaken til feilmeldingen “No Suitable Graphics Card Found” i Stardew Valley?

Denne feilmeldingen er forårsaket av flere forskjellige problemer, alt fra at grafikkdriverne ikke oppdateres til interferens fra tredjepartsapplikasjoner. Her er noen av årsakene til at du kan oppleve denne feilen:

 • Datamaskinen eller Steam kan være i feiltilstand . Dette løses vanligvis ved å sykle datamaskinen.
 • Tredjeparts programvare som Discord kan komme i konflikt med kjøringen av spillet og tvinge den til å vise feilmeldingen.
 • Dine grafikkdrivere kan være utdatert eller ikke oppdateres på riktig måte som kan føre dem til ikke å arbeide. Dette gjelder både innebygde og dedikerte grafikkort.
 • Noen spillfiler kan mangle på datamaskinen din . Dette løses vanligvis ved enten å erstatte dem manuelt eller installere spillet på nytt.

Før vi dykker ned i løsningene, må du sørge for at du har en aktiv og åpen internettforbindelse. Videre bør du også være logget på som administrator på datamaskinen din.

Løsning 1: Sykle systemet

Power cycling er handlingen med å tilbakestille datamaskinen og med den alle applikasjoner (som Steam). Denne prosessen vil fjerne eventuelle feilkonfigurasjoner eller problemer som applikasjonen / datamaskinen kan være i. Alle midlertidige konfigurasjoner går tapt, og alt lastes fra bunnen av.

 1. Slå av datamaskinen ordentlig (slå av).
 2. Ta nå ut strømkontakten til datamaskinen fra kontakten. Nå må du vente i rundt 10-15 minutter. Når det gjelder en bærbar datamaskin, må du ta ut batteriet.
 3. Etter at tiden har gått, kobler du alt til igjen, og slår det på igjen. Etter at operativsystemet har startet, kan du prøve å starte spillet og se om problemet er løst.

Løsning 2: Kontrollere tredjepartsoverlegg

Tredjepartsapplikasjoner som Discord og NVIDIA GeForce Experience gir støtte for overlegg når du spiller spillet ditt. Et overlegg er et alternativ for å få tilgang til applikasjonen uten å måtte alt-fanen. Disse funksjonene kan være nyttige og gir enkel tilgang, men er kjent for å forårsake problemer med selve spillet.

Vi illustrerer hvordan du deaktiverer overlegget i Discord. Du bør også sjekke for andre tredjepartsapplikasjoner som kjører i bakgrunnen selv, og deaktivere dem. Vurder også å starte opp systemet.

 1. Start Discord og åpne brukerinnstillingene . Velg nå alternativet Overlay fra venstre navigasjonsfane, og fjern merket for alternativet Aktiver overlay i spillet .
 1. Start datamaskinen på nytt helt slik at endringene implementeres og sjekk om FPS-slipp er løst.

Løsning 3: Endre register (Hardwareinformation.MemorySize)

Hvis begge metodene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å endre noen nøkler i datamaskinens register og se om dette gjør susen. Stardew Valley er kjent for å ha problemer som kjører ved siden av Windows-operativsystemet, og kan forårsake problemer når de startes. Vi vil endre noen verdier av størrelsen på videominnet og se om dette løser problemet.

 1. Trykk Windows + R, skriv " regedit " i dialogboksen, og trykk Enter.
 2. En gang i registerredigereren, naviger til følgende bane ved å bruke venstre navigasjonsrute.
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Video
 1. Når du er på destinasjonen, mens Video fremdeles er valgt fra venstre navigasjonsrute, trykker du på Windows + F for å starte søkefeltet og skriver inn følgende:
HardwareInformation.MemorySize
 1. Verdien på nøkkelen vil trolig være “ 00 00 00 01 ”. Du må endre det siste sifferet til 8, slik at den nye verdien blir omtrent som “ 00 00 00 08 ”.
 1. Lagre endringer og avslutt. Start datamaskinen på nytt riktig, og sjekk om du kan starte spillet ordentlig uten feil.

Løsning 4: Installere Direct3D 9 manuelt

Alle spill bruker mer eller mindre Direct3D i sine løpemekanismer. Selv om det finnes nyere versjoner av Direct3D i markedet, foretrekker noen spill fortsatt Direct3D 9 og fungerer kanskje ikke riktig hvis den ikke er installert. Vi vil plassere filen manuelt i katalogen og se om dette tvinger spillet til å starte uten problemer.

 1. Naviger (her) og last ned filen i henhold til Windows-operativsystemtypen.

Hvis du har et 32-biters operativsystem, må du laste ned x86-32- mappen. Hvis du har et 64-biters operativsystem, må du laste ned x86-64- mappen.

 1. Etter å ha lastet ned filene, naviger til følgende sted:
C: \ Windows \ Microsoft.NET \ assembly \ GAC_32 \ Microsoft.Xna.Framework.Graphics \ v4.0_4.0.0.0__842cf8be1de50553

Lim inn filen du lastet ned (d3d9.dll) til stedet.

 1. Start datamaskinen på nytt og prøv å starte spillet. Sjekk nå om problemet er løst.

Hvis du allerede har filen til stede der, er det best å lagre den et annet sted og erstatte den med den vi nettopp lastet ned.

Løsning 5: Installere grafikkdrivere på nytt

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, må grafikkdriverne oppdateres. Drivere er de viktigste mekanismene som forbinder maskinvare og programvare og bruker ressursene dine. Hvis disse er utdaterte eller ødelagte, vil du ikke kunne starte spillet.

Dette er et pågående problem der Stardew Valley ikke kan finne dem på grunn av eldre eller korrupte drivere, og dermed ikke kan starte.

Du sjekker vår artikkel av Civilization 5 vil ikke starte og henviser til Løsning 3 der hele metoden for å installere de nyeste grafikkdriverne på nytt. Forsikre deg om at du avinstallerer den nåværende driveren med DDU før du prøver å installere den nyeste driveren som produsenten har gitt ut.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det