De 5 beste nettleserne for Windows XP

Hjem / Best of / De 5 beste nettleserne for Windows XP

De 5 beste nettleserne for Windows XP

Av Kevin Arrows 26. juli 2019 5 minutter lest

Microsoft har kanskje sluttet å støtte Windows XP, men det betyr ikke at den fortsatt er i bruk. Men hvorfor skulle noen fortsatt bruke Windows XP? Vel, for det første kjenner jeg folk som mener at Windows XP er den beste versjonen av Windows som noen gang er laget. Nå, hvis du er den personen, så beklager jeg at du kan være litt villedet. Ut fra sprangene Microsoft har tatt gjennom årene, ville det være vanskelig å forestille seg hvordan XP kan være bedre enn den nyeste versjonen av Windows. Så min anbefaling er at du oppgraderer operativsystemet og glemmer å lete etter den beste nettleseren for XP.

Men så er det den andre gruppen XP-brukere. Menneskene som har vært begrenset av maskinvaren. De fleste gamle datamaskiner og bærbare datamaskiner er kanskje ikke kompatible med nyere versjoner av Windows. Dette er menneskene vi tar sikte på å hjelpe med dette innlegget. Det er også de som ikke har noe valg fordi XP er det foretrukne operativsystemet på deres arbeidsplasser.

Hvorfor det er viktig å velge den beste nettleseren for XP

Det har gått 5 år siden Microsoft pensjonerte Windows XP. Uten sikkerhetsoppdateringer etterlater dette operativsystemet datamaskinen din veldig sårbar for angrep, spesielt når du surfer på internett. Å velge riktig nettleser vil derfor gi deg litt beskyttelse. Det vil også gi deg tilgang til noen av de nye https-nettstedene. Men selv før vi kan se på de beste nettleserne vi kan bruke på Windows XP-maskinen din, kan jeg fortelle deg akkurat nå som ikke skal brukes. Internet Explorer.

Hvorfor kan jeg ikke bruke IE som standard nettleser i Windows XP

Dette spørsmålet er latterlig. Det er morsomt fordi selv med den nyeste versjonen av Windows, gjør IE det fortsatt ikke på min topp 5-liste over de beste nettleserne. Med tanke på at Internet Explorer nå er på versjon 11, kan du se hvorfor det ikke er lurt å bruke Windows XP versjon 8. Også siden IE er integrert i windows, betyr det at den heller ikke har blitt lappet siden Windows sluttet å støtte XP. Jeg anbefaler faktisk at du deaktiverer IE fullstendig. På den måten har hackere ingen sjanse til å bruke den som en gateway til systemet ditt.

Nå til mine anbefalte nettlesere. Rettferdig advarsel, de fleste navnene på listen kan være relativt nye, men det er en pris du bør være villig til å betale for i det minste å opprettholde et visst sikkerhetsnivå i systemet ditt.

1. UC-nettleser


Last ned nå

UC-nettleser er kanskje kjent for sine mobile versjonslesere, men den har også et fantastisk PC-tilbud, og det beste er at den nyeste versjonen er fullt kompatibel med Windows XP. Sikkerhet er ikke noe UC tar lett på, og derfor legger de alltid til nye sikkerhetsfunksjoner med hver oppgradering. Denne siste versjonen kan identifisere potensielle kilder til skadelig programvare og virus og blokkere dem før de kan infisere systemet ditt.

Nettleseren leveres også med en innebygd annonseblokkering, og du trenger ikke å håndtere de irriterende annonsene som begrenser nettleseropplevelsen din. Den andre flotte funksjonen som er verdt å nevne, er videofunksjonen som gjør det enkelt å streame og laste ned videoer. Dette er ganske fantastisk siden de fleste av de populære nedlasterne for øyeblikket mangler støtte for Windows XP. Akkurat som sin mobile versjon, er denne nettleseren designet for å fremme en jevn nettopplevelse med mest økonomiske dataforbruk.

2. Baidu Spark Browser


Last ned nå

Jeg vil innrømme at Baidu kanskje ikke er det mest interessante navnet, men det er definitivt en fantastisk nettleser for Windows XP. Spesielt siden den er basert på Chromium-motoren. Den samme motoren som kjører Google Chrome. Som sådan vil du legge merke til mye likhet mellom Baidu og Chrome fra brukergrensesnittet. Den største forskjellen er selvfølgelig at Baidu fremdeles støtter XP mens krom opphørte støtte siden 2016.

Baidu lar deg tilpasse brukergrensesnittet og har flere skinn du kan bruke. Hvis du er sosial mediaentusiast, Facebook for å være presis, vil du sette pris på facebook-widgeten som er integrert i Baidu som gir deg sanntidsoppdateringer på kontoen din.

Denne nettleseren lar deg også bruke enkle musebevegelser til å utføre forskjellige oppgaver, for eksempel å åpne og lukke nye faner og også bytte mellom dem. Den har også en medieknapp som du kan bruke til å laste ned videoer på hvilken som helst side og også ta skjermbilder. Åh, og du vet hvordan du noen ganger kan ha flere faner åpne, og en begynner å spille litt irriterende lyd, men du kan bare ikke finne ut hvilken? Baidu har en funksjon som lar deg dempe alle fanene.

3. Episk personvernleser


Last ned nå

Hvis det er ditt personvern på nettet du er bekymret for, kan dette bare være nettleseren for deg. Det er i navnet. Episk personvernleser. Denne nettleseren er også drevet av krom som Google Chrome og hevder å identifisere og blokkere sporingsskripter 25% raskere enn andre nettlesere.

Episk nettleser sparer deg for kuraterte annonser ved å nekte disse sporerne tilgang til dine personlige data. Ikke engang regjeringen, din ISP eller arbeidsgiver vil ha tilgang til nettleserloggen din. Epic nettleser har en innebygd nedlasting som lar deg ta opp videoer fra alle populære nettsteder som YouTube og Vimeo.

For fullstendig beskyttelse anbefaler vi at du slår på deres gratis VPN som krypterer dataene dine og skjuler posisjonen din. Den har servere fordelt på åtte land og kan derfor brukes til å få tilgang til geografisk begrensede nettsteder.

4. K-meleon


Last ned nå

K-Meleon er en nettleser med åpen kildekode som er basert på Gecko-motoren og er kompatibel med alle versjoner av Windows. Gecko er den samme motoren som brukes til å kjøre Mozilla Firefox. Nettleseren er ekstremt rask og har mange tilpasningsalternativer for ikke bare å endre utsikten, men også funksjonaliteten. Du kan enkelt omorganisere hovedmenyen slik at den passer deg og også tildele hver tastaturtast sin egen snarvei.

Siden det er en åpen kildekodeplattform, kan du forvente at det alltid vil bli utgivelser. Dessverre er de ikke veldig hyppige, og den nåværende versjonen ble sist oppdatert i desember 2016. Så det er kanskje ikke den sikreste nettleseren, men den har en rekke interessante funksjoner.

K-meleon inneholder et plugin for musebevegelser som gjør det enkelt å navigere på nettet ved hjelp av musebevegelser. I motsetning til Baidu-nettleseren, kan du legge til dine egne gestkontroller i denne nettleseren. Også bemerkelsesverdig er K-meleons annonse-blokkeringsfunksjon som lar deg enkelt blokkere og fjerne blokkering av popup-vinduer for forskjellige nettsteder.

5. Mozilla Firefox


Last ned nå

Jeg trodde det ville være lurt å ta med et kjent navn for de menneskene som kan være litt fobisk å endre. Og med tanke på at jeg henvender meg til Windows XP-brukere, har jeg en følelse av at de er mange. Selv om Mozilla ikke tilbyr støtte for XP i den siste Firefox-versjonen, er det en av de største selskapene som har støttet Windows XP i lengst tid.

Det stoppet offisielt støtten juni i fjor. Mye har endret seg siden den gang, men jeg vil fortsatt ha bank på Firefox for å være en pålitelig nettleser for ditt XP-system. Som du kanskje allerede vet, er Firefox en av de mest ressursøkonomiske nettleserne, noe som gjør den svært egnet for de sannsynlige gamle datamaskinene som kjører på Windows XP uten å overvelde dem.

En annen flott ting ved Firefox er det ubegrensede antallet tillegg du kan installere for å øke funksjonaliteten. Det kommer kanskje ikke en dedikert annonseblokkering, men det er definitivt et tillegg for det. Mozilla Firefox tilbyr også en rekke tilpasningsalternativer for brukergrensesnittet og et bredt utvalg av temaer fra temagalleriet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det