Fix: SSD vises ikke

Solid state-stasjoner (SSD) tar over med sin overlegne hastighet, lave strømforbruk og lavere temperaturer. Crucial, Samsung og Scandisk lager noen av de rimelige SSD-ene, men siden de har lav lagringskapasitet, brukes de som en annen disk eller som den primære disken i forbindelse med en harddisk med stor kapasitet. Desktop og noen bærbare datamaskiner gir en ekstra SATA-tilkobling for dette formålet. Etter at du har installert en ny SATA SSD, må du formatere den fra Windows diskadministrasjonsverktøy. I noen tilfeller vises imidlertid ikke SSD i diskadministrasjon. Videre undersøkelse viser SSD i BIOS eller enhetsbehandling, men ikke i diskadministrasjon eller 'diskpart', og det er derfor ingen måte å formatere den på. Denne artikkelen vil forklare hvorfor dette skjer og hvordan du løser det.

Hvorfor SSD ikke vises i diskadministrasjon

Det er flere grunner til at SSD-en din kanskje ikke vises i diskadministrasjon, men vises i BIOS. Det ene er at lagringskontrollerdrivere kanskje ikke er kompatible. SSD-er er et nylig gjennombrudd; nyere enn de fleste hovedkort, derfor er lagringsstyringsdriverne på hovedkortet kanskje ikke kompatible og trenger oppdatering. En annen lignende årsak er at du kanskje har satt feil SATA-lagringskontrollermodus / protokoll (IDE, AHCI, ATA, RAID osv.) For SSD-en, eller at du hadde installert SSD-en som en harddisk i BIOS.

Det er et kjent problem i Windows 10 og 8 med diskadministrasjonsverktøyet. Det har problemer med å lese UDF (universal diskformat), et filformat som nye SSD-er kommer med, noe som gjør det enkelt å formatere i ethvert operativsystem. Bruk av en tredjeparts programvare for programvarehåndtering kan løse dette problemet. Bruk metodene nedenfor for å bli kvitt dette problemet.

Metode 1: Feilsøke maskinvare og enheter

Feilsøking av maskinvare kan korrigere konfigurasjons- og driverproblemer. Slik skanner og løser du maskinvareproblemet automatisk:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv “kontrollpanel” og trykk enter for å åpne kontrollpanelet
 3. Øverst til høyre i vinduet skriver du inn “Feilsøking” i søkefeltet (uten anførselstegn) og klikker på Feilsøking fra resultatene.
 4. Klikk nå på Vis alle på venstre panel på skjermen.
 5. Klikk på Maskinvare og enheter.
 6. Klikk på Neste i popup-vinduet og følg instruksjonene. Feilsøkingsprogrammet vil skanne etter problemer.
 7. Når skanningen er fullført, klikker du på "Bruk denne løsningen" for å løse problemet.
 8. Start PCen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Metode 2: Oppdater driverne for hovedkortlagring og IDE ATA-kontrollere

Dette kan løse problemet ditt hvis lagringskontrolleren er problemet. Sørg for at du har en internettforbindelse for bedre resultater.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Utvid delen "Lagringskontrollere"
 4. Høyreklikk på kontrolleren din og velg “Oppdater driverprogramvare”
 5. I neste vindu klikker du på "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare"
 6. Enhetsbehandling vil søke etter drivere online og installere dem.
 7. Gjør det samme for delen "IDE ATA / ATAPI Controllers"
 8. Start PCen på nytt for at effekten skal finne sted

Du kan også laste ned de riktige driverne fra hovedkortprodusenten og installere dem.

Metode 3: Avinstaller og installer drivere for IDE ATA-lagringskontroller på nytt

Avinstallering av lagringskontrolleren og la Windows automatisk installere den riktige, kan også løse problemer med lagringskontrollerdrivere.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Utvid delen "IDE ATA / ATAPI Controllers"
 4. Høyreklikk på kontrolleren din og velg “Avinstaller enhet”
 5. Bekreft at du vil avinstallere driverne ved å klikke på “Avinstaller” på advarselen
 6. Vent til avinstallasjonen er fullført og start PCen på nytt. Windows installerer automatisk de riktige driverne for lagringskontroller.

Metode 4: Kjør diagnostisk verktøy for minne

En minnediagnostikk prøver å få tilgang til SSD og se etter feil. Dette kan tvinge riktig konfigurasjon og tilgangsprotokoll og løse dette problemet. Hvis du mistenker at en datamaskin har et minneproblem som ikke blir oppdaget automatisk, kan du kjøre Windows Memory Diagnostics-verktøyet ved å utføre følgende trinn:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv mdsched.exe og trykk enter for å åpne Windows- minnediagnostikk
 3. Velg om du vil starte datamaskinen på nytt og kjøre verktøyet umiddelbart, eller planlegg verktøyet til å kjøre ved neste omstart. Vi anbefaler det første alternativet med mindre du jobber med noe.
 4. Windows Memory Diagnostics kjører automatisk etter at datamaskinen har startet på nytt og utfører en standard minnetest automatisk. Hvis du vil utføre færre eller flere tester, trykker du på F1, bruker pil opp og pil ned for å angi testmiks som grunnleggende, standard eller utvidet, og deretter trykker du på F10 for å bruke de ønskede innstillingene og gjenoppta testen.
 5. Når testen er fullført, starter datamaskinen på nytt automatisk. Du ser testresultatene i hendelsesviseren når du logger på.

Alternativt kan du få tilgang til diagnostisk verktøy for minne fra BIOS ved å trykke på F2 eller F10 under oppstart, eller fra reparasjonsvinduet på en Windows-installasjonsdisk.

Metode 5: Bruk et tredjeparts diskadministrasjonsverktøy for å lage og formatere SSD-en

Windows 8 og 10 diskhåndteringsverktøy har et rapportert og anerkjent problem med å lese nye stasjoner. Ved å bruke et tredjepartsprogram, for eksempel Ease US partition master, vil AOMEI partisjonsassistent eller Mini-verktøy Partition Magic Pro lese disken din og tillate deg å formatere den.

 1. Last ned AOMEI-partisjonsassistent herfra, installer den og kjør den. Du kan også laste ned Ease US partition master herfra.
 2. Kjør AOMEI og vent på at den skal skanne og finne stasjonene dine
 3. Hvis SSD-en din vises som en ikke-tildelt partisjon (gå til trinn 5 hvis ikke), høyreklikker du på SSD-stasjonen og velger "Opprett partisjon"
 4. Velg maksimal størrelse og trykk "OK" (dette vil opprette og formatere partisjonen din: gå til trinn 7 for å fullføre prosessen)
 5. Hvis SSD-en din vises som en NTFS- eller UDF-partisjon, høyreklikker du på SSD-stasjonen og velger "Format partisjon." (Hvis det ikke fungerer, kan du starte med å slette partisjonen og deretter opprette en partisjon som vist er trinn 3.)
 6. Velg “NTFS” filformat, skriv inn et partisjonsnavn / etikett og klikk OK.
 7. Klikk på "Bruk" på verktøylinjen for å godta og bekrefte endringene
 8. La AOMEI fullføre oppretting og formatering av partisjonen. SSD-en din vil nå være synlig i diskadministrasjon og Min datamaskin også og klar til bruk.

Metode 6: Bruk en Windows-installasjonsdisk til å formatere stasjonen

Siden disken vises i BIOS, vil den sannsynligvis vises i Windows-installasjon. Du trenger et oppstartbart Windows-oppsett for dette, men ikke nødvendigvis Windows 10. Her er vår guide om hvordan du kan lage en Windows 10-installasjonsdisk.

 1. Sett inn Windows-oppsettdisken
 2. Slå av datamaskinen
 3. Fjern alle stasjoner unntatt SSD
 4. Start PC-en
 5. Trykk på F12 umiddelbart for å få opp alternativene for oppstartsenheten og velg USB eller DVD / RW (avhengig av hvilket Windows-oppsett du har)
 6. Det vises en skjerm som ber deg trykke på en hvilken som helst tast for å starte fra DVD / RW eller USB. Trykk på hvilken som helst tast for å laste opp Windows-oppsett.
 7. Når velkomstskjermen kommer opp i Windows Setup, klikker du på “Installer” og velger deretter et språk og klikker på neste
 8. Godta lisensen og vilkårene, og klikk deretter på neste
 9. Velg den tilpassede (avanserte) installasjonen
 10. Windows vil spørre deg hvor du vil installere operativsystemet, men det vil ikke være noe i listen.
 11. Klikk på SSD-stasjonen for å velge den
 12. Klikk på "Ny" nederst i vinduet. Hvis du ikke ser dette alternativet, klikker du på “Diskalternativer (avansert)”
 13. Velg partisjonen og klikk på "format". Velg et raskt format og klikk OK.
 14. Velg maksimalt tillatt MB og klikk "Bruk"
 15. Du må kanskje også formatere det lille (100 MB) systemområdet som er opprettet.
 16. Klikk på lukkeknappen (X) for å avbryte installasjonen og slå av datamaskinen.
 17. Plasser alle diskene og start datamaskinen på nytt. SSD-en skal nå dukke opp.

Metode 7: Endre SATA-kontrollermodus

Å bruke feil lagringskontrollmodus / protokoll vil komme i konflikt med stasjonen din. Prøv å bytte mellom AHCI, RAID osv. For SATA-stasjonen SSD-en din er koblet til.

 1. Slå av PCen og start den på nytt
 2. Trykk raskt på F2 eller F10 for å starte BIOS
 3. Gå til "Advanced" -fanen og bla ned til "SATA Controller Mode."
 4. Velg SATA-porten som SSD-en din er koblet til (vanligvis SATA1; SATA0 er okkupert av den primære harddisken). Trykk på enter og velg en modus f.eks. AHCI.
 5. Gå til exit og exit etter lagring av endringene. Start på nytt og sjekk om SSD-en din nå blir oppdaget av BIOS. Gjør dette til det blir oppdaget eller alternativene dine er oppbrukt.

Forsikre deg også om at SATA eller strømkabelen er riktig tilkoblet (ikke løs). Prøv å bytte mellom SATA-porter og SATA-kabler og sørg for at SSD-en din ikke blir oppdaget som en harddisk i BIOS.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det