Slik utvider du C: Drive i Windows 10

For å sikkerhetskopiere data og av sikkerhetsmessige grunner, anbefales det at du partisjonerer harddisken. Disse stasjonene vil da handle uavhengig av hverandre. På denne måten, når den ene stasjonen blir ødelagt, vil den andre partisjonen fremdeles være helt ok, og lagrer uvurderlige data med mindre hele harddisken mislykkes.

Dette utgjør imidlertid en begrensning på stasjon C: Hvis du ikke klarer plassen din bra, snart eller senere, vil du begynne å få meldinger om at stasjon C nesten er full. Når harddisken din til slutt er full, blir systemet smertelig tregt. De fleste programmer kjøres ved å lage midlertidige filer på systemet ditt, og når de ikke finner ledig plass, fryser datamaskinen eller bremser ned. Løsningen er å frigjøre plass eller fordele stasjonen C: å tildele mer plass til den.

Hvis du ikke har tildelt plass (dette kan opprettes ved å slette en stasjon i diskhåndteringsverktøyet), kan du enkelt legge den til i systempartisjonen. For å gjøre dette har vi forberedt noen av de beste måtene for deg. Du kan opprette et ledig plass ved å krympe et volum eller slette et volum (partisjon). Hvis metode 1 ikke fungerer for deg, velger du en av de gjenværende metodene.

Metode 1: Bruk det innebygde diskadministrasjonsverktøyet

Windows leveres med en diskbehandling som du kan bruke til å utvide systemvolumet ditt ved å legge til den ikke-tildelte plassen til den. Det innebygde partisjoneringsverktøyet har imidlertid begrensninger; den kan bare utvides hvis det ubrukte rommet umiddelbart ligger i nærheten av C: -partisjonen (vanligvis til høyre), ellers vil utvidelsesalternativet ikke være tilgjengelig.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne kjøringen
 2. Skriv inn " diskmgmt.MSC" og trykk enter for å åpne verktøyet for diskbehandling
 3. Høyreklikk på partisjonen (C: \) du vil utvide til den nå ikke tildelte partisjonen, og klikk på ' Utvid volum '.

 4. Klikk på Neste; dette åpner et vindu med tittelen ' Velkommen til vinduet Veiviser for utvid volum '
 5. Velg hvor mye plass i MB du vil bruke fra den ikke tildelte partisjonen som skal brukes til å utvide stasjonen C: partisjonen.

 6. Hvis du vil lage dem til en partisjon igjen, velger du all tilgjengelig plass for den ikke tildelte disken. Hvis det var andre stasjoner med ledig ledig plass, ville de vises under det tilgjengelige utvalget.

Merk: Det anbefales at du ikke utvider et volum på en disk med ledig plass fra en annen disk. Hvis en av stasjonene har maskinvarefeil, vil alle dataene på den partisjonen (volumet) bli slettet.

 1. Klikk på Neste, og klikk deretter på Fullfør i 'Fullfør utvidelsesvinduet'. Du vil nå se Diskbehandling-konsollen med det nye utvidede partisjonsvolumet klart til bruk.
 2. Lukk datamaskinstyring. Åpne Windows / File Explorer for å se det nye utvidede partisjonsvolumet. Du burde ha mer plass nå.

Metode 2: Bruk AOMEI Partition Assistant

For å unnslippe begrensningen til den innebygde diskbehandleren, kan du bruke et tredjepartsprogram som AOMEI-partisjoneringsverktøy. AOMEI Partition Assistant vil tillate deg å flytte det ikke-tildelte rommet slik at det ligger ved siden av stasjonen C: Deretter kan du legge til det ikke-tildelte rommet til stasjon C:

 1. Last ned AOMEI Partition Assistant Standard Edition her, eller hvis du trenger mer avanserte funksjoner, kan du laste ned AOMEI Partition Assistant Professional (PA Pro) her.
 2. Installer og start AOMEI Partition Assistant Professional
 3. Etter at verktøyet er lastet inn, høyreklikker du på stasjonen som er rett før det ikke tildelte rommet, f.eks. Høyreklikker du på stasjon D:
 4. Velg " Flytt partisjon ".
 5. I popup-vinduet klikker du og drar D: partisjon mot høyre. Klikk "OK".
 6. Du vil finne at det ikke tildelte rommet ble flyttet etter stasjon C: partisjon. Hvis du har mer enn 1 stasjon mellom C: og den ikke-tildelte stasjonen, gjentar du trinn 3 - 5 til det ikke-tildelte rommet kommer etter stasjon C:
 7. Høyreklikk på systempartisjon C: og velg “ Endre størrelse på partisjon
 8. I popup-vinduet peker du musen mot høyre ende av stasjonen C: til to piler som peker motsatt retning vises. Dra høyre håndtak på C: partisjon mot høyre for å legge til ikke-allokert plass i partisjonen.
 9. Klikk “OK” for å forhåndsvise endringene. For å lagre endringene, klikk “Bruk” på verktøylinjen. Andre knapper, "Angre", "Gjør om" eller "Forkast" brukes til korrigering.
 10. Etter flere minutter vil du oppdage at å legge til ikke allokert plass til systempartisjonen er gjort.
 11. Start PCen på nytt hvis du blir bedt om det
 12. Åpne Windows / File Explorer for å se det nye utvidede partisjonsvolumet. Du burde ha mer plass nå.

Metode 3: Bruk EaseUS Partition Manager

EaseUS tilbyr den enkleste måten å utvide partisjonen på. Du trenger ikke å flytte noen partisjon. Du må bare velge partisjonen du vil utvide, og programvaren finner automatisk ikke tilordnet plass som du deretter kan bruke til å utvide stasjonen. Du kan også bruke fletteverktøyet til å bli med i to stasjoner.

 1. Last ned EaseUS partisjonsverktøy herfra
 2. Installer og start den. Høyreklikk systempartisjonen C: og velg "Endre størrelse / flytt partisjon"
 3. I popup-vinduet som vises, dra høyre side av C: kjør til høyre for å legge til det ikke tildelte rommet i C-stasjonen. For å slå den sammen til ett, dra helt til høyre. Noen ganger kan det ikke tildelte rommet være til venstre for stasjon C: i så fall må du dra størrelseslinjen til venstre.
 4. Klikk OK for å forhåndsvise endringene. Du kan bruke knappene "Angre" og "Oppdater" for å angre endringene
 5. Klikk 'Bruk' og vent på at det ikke tildelte rommet skal legges til i stasjon C: Du kan oppdatere etter at det er gjort for å sikre at ikke tilordnet plass ble lagt til i stasjon C:
 6. Start PCen på nytt hvis du blir bedt om det
 7. Åpne Windows / File Explorer for å se det nye utvidede partisjonsvolumet. Du burde ha mer plass nå.

Det anbefales alltid å ta et systemgjenopprettingspunkt på PC-en din før du prøver å endre på harddisken. Du får kanskje ikke tilbake data- og partisjonskonfigurasjonen, men operativsystemet kan gjenopprettes hvis det gjøres endringer i systemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det