Fix: KOTOR krasjer på Windows 10

Star Wars: KOTOR (Knight of the Old Republic) er et rollespill i Star Wars-universet. Spillet ble utviklet av BioWare og utgitt av LucasArts, og ble gitt ut for Xbox 15. juli 2003, og for Microsoft Windows 19. november 2003. Spillet ble senere portet til forskjellige andre enheter og fikk ikke annet enn ros fra brukere og kritikere.

Windows-brukere (spesielt Windows 10) har imidlertid sett at spillet nesten er umulig å spille; enten med konstante krasjer som oppstår under spillet eller krasjer rett etter at spillet er åpnet, noe som forhindrer at du i det hele tatt åpner det. Følg instruksjonene nedenfor for å prøve å fikse KOTOR på PCen.

Hva er årsaken til Star Wars: KOTOR to Crash?

Det er ganske mange grunner som får spillet til å krasje på en Windows 10, og det er umulig å finne ut en bestemt årsak. Noen mennesker har klaget over at spillet også er en dårlig port for PC. Her er noen vanlige årsaker til krasjene:

 • Grafikkinnstillinger i spillet som var buggy fra utgivelsen eller som ganske enkelt ikke støttes av PC-ens oppsett
 • Gamle drivere som ikke kan følge med på spillets innstillinger eller som har mistet støtte av din nåværende versjon av operativsystemet
 • Innledende videofiler som spilles så snart du starter spillet, var problematiske for ganske mange spillere

Slik løser du Kotor-krasj på Windows 10

Løsning 1: Slå av forskjellige grafikkinnstillinger

Hvis spillet faktisk starter, og du kan begynne å spille, er feilen sannsynligvis relatert til grafiske innstillinger som bør være slått av for å forhindre at ofte krasjer. Ikke alle grafiske innstillinger er dårlige for oppsettet ditt, men visse grafikkort sliter definitivt med å kjøre visse funksjoner, så prøv å slå dem av og sjekk om spillet krasjer.

 1. Hvis du har kjøpt spillet med Steam, åpner du Steam-programmet ditt ved å dobbeltklikke på ikonet fra skrivebordet eller ved å søke etter det i Start-menyen eller Cortana-knappen (søkefeltet) ved siden av det (hvis du bruker Windows 10 ).

 1. Naviger til fanen Bibliotek i Steam-vinduet, og finn Star Wars: KOTOR i listen over spill du eier i biblioteket.
 2. Høyreklikk på spillet og velg Play Game-oppføringen i hurtigmenyen. Hvis spillet ikke er installert via Steam, finner du bare spillets ikon på datamaskinen din og dobbeltklikker på det.

 1. Fra spillets hovedmeny, bla ned og klikk på Alternativer. Prøv å finne delen Grafikkalternativer, og klikk på Avanserte alternativer-knappen. Under denne underdelen finner du alternativet V-Sync og slår det av. I tillegg til det, bør du prøve å slå av gress-, Frame Buffer- og softshadows-alternativene, da det hjalp flere brukere å kvitte seg med krasj.
 2. Problemet ditt bør løses etter at du har kjørt spillet igjen.

Merk : Disse innstillingene bør være slått av en etter en med konstant kontroll om spillet nå starter og spiller riktig, ettersom spillet vil se mye styggere ut uten disse grafikkalternativene.

Løsning 2: Oppdater grafikkdriverne

Hvis spillet har krasjet en stund, spesielt siden du først har installert det, vil du kanskje klandre det på spillets videodrivere, da nye spill ofte krever de nyeste Windows-oppdateringene samt de nyeste grafikkortdriverne for å kjøre ordentlig. Det anbefales også hvis du nettopp har oppdatert spillet og det pleide å fungere skikkelig.

Det andre scenariet er det der krasjene begynner å oppstå like etter en driveroppdatering, og som kan klandres direkte på de nye driverne som ikke er godt optimalisert for spillet, eller de bruker teknologier som ikke aksepteres av spillet. Uansett blir problemet enkelt å løse hvis du følger trinnene nedenfor.

Oppdatere driveren:

 1. Klikk på Start-menyen, skriv inn "Enhetsbehandling" med Start-menyen åpen, og velg den fra resultatlisten ved å bare trykke på toppresultatet. Du kan også bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv inn “devmgmt.msc” i Kjør-boksen, og klikk OK for å kjøre den.

 1. Siden det er grafikkortdriveren du vil oppdatere på PCen, utvider du skjermkortdelen ved å klikke på pilen ved siden av den, høyreklikke på grafikkortet og velge alternativet Avinstaller enhet.

 1. Bekreft eventuelle dialoger som kan be deg om å bekrefte avinstalleringen av den nåværende grafikkdriveren, og vent til prosessen er ferdig.
 2. Se etter driveren til grafikkortet på produsentens nettsted og følg instruksjonene som skal være tilgjengelige på nettstedet. Forsikre deg om at du velger den nyeste driveren. Lagre installasjonsfilen på datamaskinen din og kjør den derfra. Datamaskinen din kan starte på nytt flere ganger under installasjonen.
 3. Prøv å kjøre Star Wars: KOTORagain og sjekk om krasj fortsatt skjer.

Nvidia Drivers - Klikk her !

AMD-drivere - Klikk her !

Merk : Hvis du vil holde operativsystemet oppdatert (og det burde du gjøre), blir de nyeste driverne ofte lastet ned og installert med Windows-oppdateringer, så sørg for at du holder datamaskinens operativsystem oppdatert til enhver tid. Windows Update skal kjøres automatisk, men alt, inkludert deg, kan ha slått av automatiske oppdateringer.

Uansett hvilken versjon av Windows du bruker, følg trinnene nedenfor for å oppdatere PC-en siden denne metoden fungerer for alle versjoner av Windows:

 1. Åpne PowerShell-verktøyet ved å høyreklikke på Start-menyen og klikke på Windows PowerShell (Admin) -alternativet fra hurtigmenyen.

 1. Hvis du ser ledeteksten i stedet for PowerShell i denne hurtigmenyen, kan du også søke etter PowerShell i Start-menyen eller Cortana-linjen ved siden av den. Denne gangen må du sørge for at du høyreklikker på resultatet og velger Kjør som administrator fra menyen.
 2. I Powershell-konsollen skriver du inn “cmd” og holder deg tålmodig for Powershell for å endre grensesnittet til det cmd-lignende vinduet som kan virke mer naturlig for kommandoprompt-brukere.
 3. I den "cmd" -lignende konsollen skriver du inn kommandoen som vises nedenfor, og sørg for at du klikker Enter etterpå:
wuauclt.exe / updatenow
 1. La denne kommandoen gjøre sine ting i minst en time, og sjekk tilbake for å se om noen oppdateringer ble funnet og installert på datamaskinen din.

Løsning 3: Slett innledende videofiler

Denne metoden er spesielt rettet mot brukere som ikke kan kjøre spillet i det hele tatt fordi det krasjer direkte ved oppstart. Dette er ofte på grunn av spillets innledende videofiler som ikke var ment å kjøres på alle skjermstørrelser. Du kan følge trinnene nedenfor for å slette eller gi nytt navn, slik at de hoppes over neste gang KOTOR startes.

 1. Naviger til KOTOR-installasjonsmappen. Hvis du ikke har gjort noen endringer under installasjonsdelen om den nødvendige installasjonsmappen, bør det være Lokal disk >> Programfiler eller Programfiler (x86) >> Star Wars: Knights of the Old Republic.
 2. Men hvis du har spillets snarvei på skrivebordet, kan du ganske enkelt høyreklikke på den og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.
 3. Finn mappen Filmer i spillets rotmappe, og dobbeltklikk på den. Gi nytt navn til følgende tre filer: biologo.bik, leclogo.bik og legal.bik. På denne måten kan du endre navnene til de gamle verdiene hvis denne prosessen ikke fungerer.

 1. Prøv å kjøre spillet og sjekk om det fremdeles krasjer ofte!

Løsning 4: Kjør spillet i kompatibilitetsmodus

Merkelig at å kjøre spillet i kompatibilitetsmodus for Windows XP (Service Pack 2 eller 3) er i stand til å løse krasjproblemet alene. Synderen for denne saken er at spillet er veldig gammelt og Windows XP var det mest brukte operativsystemet på den tiden.

 1. Finn Star Wars: KOTOR-snarveien på skrivebordet, eller se etter den originale kjørbare filen som ligger i mappen der du har installert spillet.
 2. Du kan også søke etter spillets viktigste kjørbare fil ved å klikke Start-menyknappen eller søkeknappen ved siden av den og skrive KOTOR. Uansett høyreklikker du på den kjørbare filen og velger Egenskaper-alternativet fra hurtigmenyen som vises.

 1. Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper og merk av i boksen ved siden av innstillingen "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for:" under delen Kompatibilitetsmodus. Klikk på rullegardinmenyen og velg Windows XP Service Pack 2 eller 3 fra listen.
 2. Klikk på OK eller Bruk og start datamaskinen på nytt for å sikre at endringene er brukt. Sjekk om spillet nå krasjer som før.

Løsning 5: Juster .ini-filen

Denne konfigurasjonsfilen kan brukes til å endre noen innstillinger som knapt kan endres fra spillet, så det er veldig nyttig hvis du ikke engang får spillet til å starte. Du bør ganske enkelt legge til flere linjer for å prøve å løse problemet ditt umiddelbart.

 1. Naviger til KOTOR-installasjonsmappen. Hvis du ikke har gjort noen endringer under installasjonsdelen om den nødvendige installasjonsmappen, bør det være Lokal disk >> Programfiler eller Programfiler (x86) >> Star Wars: Knights of the Old Republic.
 2. Men hvis du har spillets snarvei på skrivebordet, kan du ganske enkelt høyreklikke på den og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.
 3. Finn filen "swkotor.ini", høyreklikk på den og velg å åpne den med Notisblokk.

 1. Lim inn følgende linje i denne filen under Grafikkalternativer og lagre endringene ved å bruke Ctrl + S-tastekombinasjonen:
Deaktiver Vertex Buffer Objects = 1
 1. Kjør spillet og sjekk om det fremdeles krasjer.

Merk : Du kan også bruke disse kommandoene hvis trinnene ovenfor ikke har gitt nyttige resultater. Likevel, ved å følge disse trinnene, vil spillet nå starte i vindusmodus som kan byttes til fullskjerm enten ved å klikke på Maksimer-knappen eller ved å bruke Ctrl + Enter-tastekombinasjonen.

 1. Åpne “swkotor.ini” i KOTOR-spillmappen som du gjorde ovenfor og under [Grafikkalternativer], endre “Fullskjerm = 1” til “Fullskjerm = 0” hvis alternativet er der

 1. Legg også til følgende linje under bare [Grafikkalternativer]. Lagre endringene og kjør spillet fra Steam eller ved å dobbeltklikke på det kjørbare for å se om det fremdeles krasjer.
AllowWindowedMode = 1

Løsning 6: Installer spillet på nytt

Å installere spillet på nytt kan gjøre underverker, og det er til og med veiledninger i hvordan du lagrer din nåværende fremgang og bare fortsetter å spille etter ominstallasjonen. Følg trinnene nedenfor for å avinstallere spillet helt, og installer det igjen for å se om det fremdeles krasjer på PCen.

Avinstallere spillet:

 1. Klikk på Start-menyknappen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter den. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger.
 2. I Kontrollpanel bytter du til Vis som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.

 1. Hvis du bruker Innstillinger på Windows 10, bør du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte verktøy og programmer på din PC.
 2. Finn KOTOR i listen enten i Innstillinger eller Kontrollpanel, klikk på den en gang og klikk på Avinstaller-knappen i det respektive vinduet. Bekreft eventuelle dialogvalg for å avinstallere spillet, og følg instruksjonene som vises på skjermen.

Alternativ for Steam-brukere:

 1. Hvis du har kjøpt spillet på Steam, åpner du Steam-klienten din ved å dobbeltklikke på ikonet fra skrivebordet eller Start-menyen.

 1. Naviger til fanen Bibliotek i Steam-klientvinduet, og finn KOTOR i listen over spillene du eier i biblioteket ditt.
 2. Høyreklikk på spillet og velg alternativet Avinstaller.
 3. Følg instruksjonene som vises på skjermen, og vent til prosessen er tålmodig.

For å installere spillet på nytt, må du enten sette inn platen du kjøpte det på og følge instruksjonene i installasjonsveiviseren, eller du må laste det ned igjen fra Steam.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det