Fix: Ark Server svarer ikke

Ark: Survival Evolved er et spill som er mer eller mindre nytt i spillindustrien. Det har fremdeles mange problemer som det må adressere for å gå til en mer stabil fase. Spillere har til og med muligheten til å være vert for forskjellige servere for spillere å bli med og spille.

Til tross for innsats fra utviklerne og Steam, er det fremdeles noen rikelig problemer som oppstår fra tid til annen. En av disse problemene er hvor serverne går i en ikke responsiv tilstand. Dette er et vanlig problem og kan for det meste løses på kort tid. I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle årsakene som kan forårsake dette problemet og se på løsningen for å løse det.

Hva får Ark: Survival Evolved Server til ikke å svare?

Vi opprettet servere under forskjellige forhold på testdatamaskinene våre og kom med flere forskjellige grunner til at serveren går i en ikke responsiv tilstand. Vi analyserte også flere forskjellige brukersaker. Her er noen av grunnene som er oppført nedenfor:

 • Antivirusprogramvare: Antivirusprogramvare er en av de vanligste årsakene til at serveren ikke svarer. Når du oppretter en server, blir mange nettverksmoduler involvert. Antivirusprogramvare er kjent for å beskytte bruken av disse modulene fra forskjellige applikasjoner, slik at den blokkerer tilgangen.
 • For mange mods: Ark Server kan også modifiseres personlig, så hvis det er for mange mods aktivert, kan serveren gå i en ikke responsiv tilstand.
 • Feiltilstand: Serverkonfigurasjonene i Steam kan være i en feiltilstand som kan forhindre at serveren selv kjører som forventet. Oppdatering av serveren kan løse problemet.
 • Bakgrunnsprogrammer: Hvis noen bakgrunnsapplikasjoner kjører som bruker samme nettverksarkitektur, er det mulig at det er konflikt med ressursene, og Ark kan ikke bruke de ressursene den trenger.
 • Steam-porter: Steam-porter er de viktigste portene som serveren er vert for. Hvis dette er i en feiltilstand, vil ikke serveren svare.
 • Problemer med DNS-server: Selv om serverparametrene er forhåndsdefinerte, kan det være tilfeller der DNS-serveren ikke svarer eller opptrer etter behov. Å bruke en midlertidig Google DNS kan hjelpe deg med å feilsøke problemet.
 • Korrupte installasjonsfiler: Steam-spill har for vane å bli ødelagt, mest etter oppdateringer. Å sjekke for korrupte installasjonsfiler kan løse problemet hvis dette er tilfelle.

Før vi går videre til implementeringen av løsningene, må du sørge for at du er logget på som administrator på kontoen din. Videre bør du også ha en aktiv og åpen internettforbindelse på datamaskinen din uten brannmurer eller proxy-servere involvert. Sørg for å ha legitimasjonen din tilgjengelig.

Løsning 1: Venter på at Mods skal lastes inn

Hvis du bruker en tungt modifisert server, er sjansen stor for at serveren din tar mye tid å laste ordentlig til det fulle. Å bruke mods i spillet er annerledes enn å implementere mods på serveren din. Når du implementerer mod på serveren din, vil den som kobler til den serveren se den moddede opplevelsen.

Derfor bør du vente på at spillet skal lastes helt inn. Hvis du ser det ikke-responderende scenariet der vinduet i spillet sløres ut for å være hvitt, bør du ikke trykke på noen tast eller noe program. Bare la spillet være og vent problemet. Mods lastes vanligvis på 4-5 minutter på serveren.

Løsning 2: Deaktivere antivirusprogramvare

Siden servere krever forskjellige krav i forhold til vanlige spill, er det noen tilfeller der Antivirus-programvare begrenser deres tillatelser og bruk av ressurser. De kan markere applikasjonen som en trussel, og dermed markere en "falsk positiv". Dette betyr vanligvis at en normal applikasjon blir flagget unødvendig.

Du bør midlertidig deaktivere all antivirusprogramvare som kjører på datamaskinen din. Du kan sjekke artikkelen vår om hvordan du slår av antivirusprogrammet ditt. Hvis spillet ikke går inn i en sak som ikke svarer etter at Antivirus-programvaren ble deaktivert, bør du vurdere å legge til et unntak. Hvis du ikke kan legge til et unntak i Antivirus of Hearthstone, kan du fortsette og søke etter andre antivirusalternativer og avinstallere den nåværende.

Løsning 3: Bekrefte integriteten til spillfiler

Som nevnt tidligere i årsakene, er det flere forskjellige tilfeller der Ark kan være ødelagt eller mangler noen av filene. Dette er et veldig vanlig scenario og oppstår for det meste når spillet flyttes manuelt fra en annen katalog eller klienten ble uventet lukket under en oppdatering. Denne løsningen, vi åpner Steam-klienten, navigerer til Ark og sjekker om installasjonsfilene er i riktig tilstand.

 1. Åpne Steam-applikasjonen og klikk på Spill fra topplinjen. Velg nå Ark: Survival Evolved fra venstre kolonne, høyreklikk på den og velg Egenskaper .
 2. Når du er i Egenskaper, klikker du på kategorien Lokale filer og velger Bekreft integriteten til spillfiler .
 1. Vent nå til prosessen er fullført. Start datamaskinen på nytt etter at bekreftelsen er fullført, og start Ark igjen. Sjekk om serveren ikke svarer, er løst.

Løsning 4: Angi Googles DNS

Ark Survival har vanligvis alle nettverksstandardene som er lagret i spillet internt. Men den bruker fortsatt DNS-tjenestene på datamaskinen din for å få gjort operasjonene. DNS-systemer løser vanligvis navn på nettsteder når du blir bedt om det. Det er flere tilfeller der standard DNS-server på datamaskinen din kan nekte å koble til. Så i denne løsningen vil vi navigere til nettverksinnstillingene dine og angi Googles DNS. Hvis dette løser problemet, vil du vite hva som var galt. Ellers kan du alltid tilbakestille endringene.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “kontroll” i dialogboksen og trykk Enter. Når du er i kontrollpanelet, klikker du på Nettverk og Internett . Klikk deretter på Nettverks- og delingssenter . Klikk nå på det nåværende nettverket du bruker under Aktive nettverk . Når vinduet dukker opp, klikker du på Egenskaper .
 1. Dobbeltklikk på “ Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) ” slik at vi kan endre DNS-serveren.
 1. Klikk på " Bruk følgende DNS-serveradresser: " slik at dialogboksene nedenfor blir redigerbare. Still nå verdiene som følger:
Foretrukket DNS-server: 8.8.8.8 Alternativ DNS-server: 8.8.4.4
 1. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Start datamaskinen på nytt og se om dette løste problemet ditt.

Løsning 5: Videresending av ekstra port

Vanligvis blir Steams porter videresendt automatisk, da dette er nødvendig for å kunne kjøre spillet og Steam-tjenestene ordentlig. Det er imidlertid flere tilfeller der du må videresende noen ekstra porter manuelt, slik at du enkelt kan være vert for spill som Ark Survival på serveren deres.

Denne løsningen er for avanserte brukere som kjenner sitt nettverksgrensesnitt og hvordan de kan videresende porter. Hvis du er en vanlig bruker, kan du fortsette og hoppe over denne løsningen.

 1. Åpne ruterenes nettgrensesnitt. Dette kan være en IP-adresse trykt på baksiden av ruteren eller i esken (vanligvis av typen '192.168.1.1').
 2. åpner og videresender porten 25147 . Lagre endringene i innstillingene.
 3. Forsikre deg om at IP-adressen din er statisk ved å konfigurere den med ruteren DHCP-tjeneste.
 4. Start datamaskinen på nytt og start serveren igjen. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 6: Oppdater nettverksgrensesnittet

Å lage en server på Steam for Ark Survival inkluderer flere nettverksmoduler som skal samarbeides synkront. Hvis noen av disse modulene går over i feiltilstand, vil du oppleve flere vanskeligheter og ha problemer som den som ikke svarer. I denne løsningen vil vi åpne ledeteksten til datamaskinen din i forhøyet tilstand og oppdatere nettverksgrensesnittet slik at alt blir tilbakestilt til standardbetingelsene.

 1. Trykk Windows + R, skriv " ledetekst " i dialogen, høyreklikk på applikasjonen og velg Kjør som administrator .
 2. Når du er i forhøyet ledetekst, utfører du følgende kommandoer:
ipconfig / slipp ipconfig / fornye netsh winsock reset
 1. Når alle innstillingene er tilbakestilt, kan du prøve å starte spillet igjen og se om problemet fortsatt er.

Merk: Forsikre deg om at det ikke er andre applikasjoner som bruker internett på datamaskinen din. Du kan sjekke dette ved hjelp av ressursansvarlig inne i oppgavebehandling.

Løsning 7: Endre serverport

Hvis du prøver å bli med på en server i Steam og får "ikke svarer" -prompten, betyr det sannsynligvis at det er et problem i tilkoblingen. Etter de første testene og rapportene fra brukerne, så vi et bisarrt scenario der alle serverne som hadde porten '27015' hadde lignende problemer i det ikke svarende problemet. I denne løsningen vil vi navigere tilbake til serverne i Steam og endre porten manuelt.

 1. Start Steam og klikk på Vis . Velg Servere fra rullegardinmenyen.
 1. Klikk nå på Favoritter . Alle dine favoritt- og lagrede servere vil bli oppført her. Høyreklikk hvor som helst i vinduet og velg Legg til server etter IP-adresse .
 1. Skriv inn IP-adressen til serveren du vil bli med. Nå når du skriver inn IP-adressen, skriver du porten “ 27016 ” i stedet for “ 27015 ” som du skrev tidligere.
 1. Legg til serveren og lagre endringene. Vent nå, og serveren blir automatisk tilkoblet, og du vil kunne spille spillet.

Merk: Forsikre deg om at du skriver inn riktig IP-adresse.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det