Hva er Elara-appen, og hvorfor forhindrer den at Windows lukkes?

Noen brukere har rapportert om en “ ApntEX . exe "kjører i Oppgavebehandling mens andre har spurt om" Elara- appen forhindrer at Windows lukkes ned "når de prøver å slå av datamaskinen. I denne artikkelen vil vi forklare funksjonaliteten til applikasjonen og hvorfor den forhindrer nedleggelsen.

Hva er Elara App?

Alle datamaskinprodusenter bruker hundrevis av små komponenter i datamaskinene de får fra hundrevis av forskjellige små produsenter. Disse komponentene brukes noen ganger ofte av forskjellige produsenter i sine produkter, på grunn av at de er vanlige for mange forskjellige merker som HP, Samsung, Dell, etc.

Elara App brukes til å kontrollere en av disse komponentene som er knyttet til styreflaten til en bærbar datamaskin. Derfor blir Elara-appen mest sett på bærbare datamaskiner, og den kommer forhåndsinstallert i datamaskinen. Denne appen styrer noen funksjoner på pekeplaten og er installert i " Program Files " -mappen sammen med datamaskinens pekeplate-driver. Appen kan sees inne i oppgavebehandleren under “ ApntEX.exe-dekningen . Det er ikke en frittstående driver eller programvare, det kan bare være en del av styreplatedriveren som leveres av datamaskinprodusenten.

Hvorfor forhindrer Elara-appen Windows å slå seg av?

Elara App kan forhindre at Windows lukkes fordi den alltid kjører i bakgrunnen hvis den er installert på datamaskinen din. Når Windows lukkes, lukkes alle prosessene i bakgrunnen, men hvis en prosess anses som følsom av operativsystemet, avbryter den avslutningsprosessen og advarer brukeren om at det er en sensitiv bakgrunnsoppgave.

Kan det være deaktivert?

I følge mange brukerrapporter har det ikke vært noen bivirkninger ved å drepe oppgaven fra oppgavebehandling eller til og med å avinstallere styreflatedriveren helt. Imidlertid antyder en rapport at brukeren mister funksjonaliteten til å slå av berøringsplaten fra "Fn" -tastene. Derfor, etter vår mening, bør du drepe oppgaven fra oppgavebehandling, og den skal ikke ha noen negativ innvirkning på datamaskinen.

Du kan også prøve å avinstallere styreplatedriveren i et forsøk på å kvitte deg med bloatware og sjekke om styreflatefunksjonaliteten beholdes. Resultatene kan variere avhengig av produsenten av enheten, men selv om du mister funksjonalitet, kan du enkelt installere driveren på nytt ved å skanne etter maskinvareendringer som Windows installerer den nylig avinstallerte driveren på nytt.

Hvordan avsluttes Elara App-oppgave midlertidig?

I dette trinnet viser vi brukerne den enkleste metoden for å avslutte Elara App-oppgaven fra oppgavebehandling. Dette kan temperere med styreflatefunksjonaliteten, så sørg for at du har en mus som sikkerhetskopi.

  1. Trykk " Ctrl " + " Shift " + " Esc " -knappene samtidig for å åpne Oppgavebehandling.
  2. Klikk på " Detaljer " -fanen for å åpne detaljerte instruksjoner for kjørbare filer som kjører i bakgrunnen.
  3. Klikk på “ ApntEX . exe "og velg" Avslutt oppgave ".
  4. Dette lukker Elara-appen midlertidig, og det vil ikke lenger forhindre at datamaskinen slås av.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det