Slik løser du & lsquo; utføre et TLS-håndtrykk & rsquo; Feil i Mozilla Firefox for Windows?

Meldingen "Performing a TLS Handshake" er en feilmelding, men den vises når du prøver å laste inn bestemte nettsteder ved hjelp av Mozilla Firefox for Windows, og den henger lenge, noen ganger til og med fast.

Et TLS-håndtrykk er en utveksling av informasjon mellom nettleseren din og nettstedet du prøver å koble til, som er gjort av sikkerhetsgrunner. Den brukes av HTTPS-protokollen, slik at du mest sannsynlig vil motta denne meldingen når du kobler til et nettsted sikret med HTTPS. Å løse dette problemet bør ikke være for vanskelig, ettersom det er mange forskjellige metoder brukerne kom på for å løse problemet. Vi har samlet disse metodene i en enkelt artikkel, så sørg for at du sjekker dem ut nedenfor!

Hva forårsaker feilen "Utføre en TLS-håndtrykk" i Mozilla Firefox for Windows?

Det er flere forskjellige ting som kan bremse nettleseren din og få den til å henge under TLS-håndtrykket. Vi har laget en kortliste med flere mulige årsaker, så sørg for at du sjekker den ut nedenfor!

 • Tillegg du har lagt til nylig - Utvidelser og plugins kan forårsake dette problemet, spesielt hvis du nylig har lagt til dem. Et tillegg trenger ikke å være skadelig for å forårsake dette problemet, men det bør fjernes hvis du finner ut at det forårsaket problemet.
 • Antivirus installert - De fleste antivirusverktøy har HTTP (S) sjekkfunksjoner som gir ytterligere kontroller og inspeksjoner i tillegg til de som allerede skjer når du åpner et nettsted. Dette kan forlenge lastetiden til nettstedet, og vi anbefaler at du deaktiverer disse funksjonene i nettleseren din.
 • Problemer med IPv6 og DNS - Noen brukere har opplevd at problemet er relatert til IPv6-tilkobling og / eller deres DNS-adresse. Deaktivering av IPv6 og / eller endring av DNS-adresse bør være nok til å løse problemet i det scenariet.

Løsning 1: Deaktiver mistanker som du kanskje har lagt til nylig

Hvis du nylig har lagt til nye plugins eller utvidelser i Mozilla Firefox-nettleseren din, kan de ha forårsaket tilkoblingsproblemer som forhindrer deg som klient i å bli bekreftet under et TLS-håndtrykk. Dette kan løses ved å fjerne alle mistanker som du nylig har lagt til.

 1. Åpne Mozilla Firefox- nettleseren din ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen.
 2. Klikk på menyknappen øverst til høyre i nettleservinduet, og klikk på Add-Ons .
 3. I høyre rute på skjermen, finn og klikk på alternativet Plugins for å se hele listen over plugins som er installert i nettleseren din. Velg pluginet du vil fjerne, og klikk på de tre punktene ved siden av dem.
 4. Velg Fjern- knappen fra hurtigmenyen som vises, og bekreft fjerningen. Hvis meldingen Start på nytt vises, må du klikke på den. Gjenta den samme prosessen, men bare denne gangen, naviger til kategorien Utvidelser eller Temaer .
 5. Sjekk om problemet er løst etter at du har startet nettleseren på nytt.

Løsning 2: Bruk Googles DNS

Brukere har rapportert at de var i stand til å løse problemet ved å fjerne DNS-en som ble levert av din ISP (Internet Service Provider) og begynne å bruke den som ble gitt gratis av Google. DNS-problemer kan forårsake bekreftelsesproblemer, og TLS-håndtrykk kan ikke fullføres i tide. Følg trinnene nedenfor for å endre DNS-adressen på datamaskinen din!

 1. Bruk Windows + R tastekombinasjon som skal åpne Kjør dialogboks der du kan skrive ' ncpa.cpl ' i tekstboksen og klikk OK for å åpne Internet Connection Settings elementet i Kontrollpanel .
 2. Det samme kan også oppnås ved å åpne Kontrollpanel manuelt . Bytt alternativet Vis etter øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikk på Nettverk og Internett øverst. Klikk på Network and Sharing Center- knappen for å åpne den før du prøver å finne knappen Endre adapterinnstillinger i menyen til venstre og klikke på den.
 3. Nå som Internett-tilkoblingsvinduet er åpent ved hjelp av en hvilken som helst metode ovenfor, dobbeltklikker du på det aktive nettverkskortet (tilkobling du bruker for å koble til Internett) og klikker på Egenskaper- knappen nedenfor hvis du har administratortillatelser.
 4. Finn elementet Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) på listen. Klikk på den for å velge den og klikk på Egenskaper- knappen nedenfor.
 5. Hold deg i kategorien Generelt og slå alternativknappen i Egenskaper- vinduet til " Bruk følgende DNS-serveradresser " hvis den var satt til noe annet.
 6. Sett ønsket DNS-server til 8.8.8.8 og den alternative DNS-serveren til 8.8.4.4.
 7. Hold alternativet “ Valider innstillinger ved utgang ” merket og klikk OK for å bruke endringene umiddelbart. Sjekk om meldingen "Utføre en TLS-håndtrykk" fremdeles henger i Firefox!

Løsning 3: Deaktiver HTTP / portkontroll på antivirusprogrammet ditt

Den vanlige årsaken til problemet er at antivirusprogrammet ditt unødvendig skanner sertifikatene til nettsteder, noe som reduserer prosessen med å be om filer fra serverne, noe som faktisk kan føre til at meldingen "Utføre en TLS-håndtrykk" henger lenge i Mozilla Firefox. .

Siden feilen vises for brukere som bruker forskjellige antivirusverktøy, kan du finne ut hvordan HTTP- eller portskanningsalternativene er funnet på noen av de mest populære tredjeparts AV-verktøyene.

 1. Åpne antivirusgrensesnittet ved å dobbeltklikke på ikonet på systemstatusfeltet (høyre del av oppgavelinjen nederst i vinduet) eller ved å søke etter det i Start-menyen.
 2. Den HTTPS skanning innstillingen ligger på forskjellige steder med hensyn til forskjellige antivirus verktøy. Det kan ofte bli funnet uten mye bry, men her er noen raske guider for hvordan du finner det i de mest populære antivirusverktøyene:
Kaspersky Internet Security : Hjem >> Innstillinger >> Tillegg >> Nettverk >> Skanning av krypterte tilkoblinger >> Ikke skann krypterte tilkoblinger
AVG : Hjem >> Innstillinger >> Komponenter >> Online Shield >> Aktiver HTTPS-skanning (fjern merket for det)
Avast : Hjem >> Innstillinger >> Komponenter >> Web Shield >> Aktiver HTTPS-skanning (fjern merket for det)
ESET : Hjem >> Verktøy >> Avansert oppsett >> Nett og e-post >> Aktiver SSL / TLS-protokollfiltrering (slå den av)

Sjekk om du nå er i stand til å laste ned filen uten å motta meldingen “Performing a TLS Handshake” på lenge! Hvis feilen fremdeles vises, kan du vurdere å bruke et annet antivirus- eller brannmurverktøy, spesielt hvis den som gir deg problemene, er gratis!

Løsning 4: Deaktiver IPv6

Deaktivering av internettprotokoll versjon 6-tilkobling på datamaskinen klarte å løse problemet for mange brukere, og det er definitivt en enkel måte å løse problemet på. Dette gjør denne metoden verdig, og du bør ikke hoppe over den under feilsøkingsprosessen.

 1. Bruk Windows + R-nøkkelkombinasjonen som umiddelbart skal åpne dialogboksen Kjør der du skal skrive ' ncpa. cpl 'i linjen og klikk OK for å åpne innstillingselementet for Internett-tilkobling i Kontrollpanel.
 2. Den samme prosessen kan også gjøres ved å åpne kontrollpanelet manuelt . Bytt visning ved å sette øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikke på Nettverk og Internett øverst. Klikk på Network and Sharing center- knappen for å åpne den. Prøv å finne knappen Endre adapterinnstillinger i menyen til venstre, og klikk på den.
 3. Når vinduet Internett-tilkobling åpnes, dobbeltklikker du på den aktive nettverksadapteren.
 4. Klikk deretter på Egenskaper og finn oppføringen til Internet Protocol versjon 6 i listen. Deaktiver avkrysningsruten ved siden av denne oppføringen, og klikk OK. Start datamaskinen på nytt for å bekrefte endringene, og sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det