Korriger: Tilgang til destinasjonsmappe nektet Windows 10

Mange brukere har rapportert å få feilvinduet “ Destination Folder Access Denied ” når de prøver å kopiere, flytte eller slette en fil eller en mappe lokalt eller fra en delt ressurs. Det oppstår for det meste når det er flere brukere konfigurert på et system, og / eller etter at du har oppdatert operativsystemet og prøver å endre en eksisterende fil eller mappe på det gamle operativsystemet. Situasjonen kan være annerledes, men årsaken til problemet er eierskapsegenskapene til målfilen / mappen.

Feilen kan si “ Destination Folder Access Denied “, men problemet er for det meste med egenskapene til kilden mappen. Følg guiden vår for å feilsøke den.

Løsning 1: Kontroller tilkobling og deling

Hvis du får denne feilen når du prøver å få tilgang til en delt mappe, er sjansen stor for at tillatelser av en eller annen grunn på den andre datamaskinen har ødelagt. Den første metoden for å diagnostisere dette vil være å teste tilkoblingen, og hvis den lykkes, så sjekk  Del tillatelser,  ellers feilsøk og sørg for at begge systemene er online. I denne løsningen vil jeg henvise til datamaskinen som deler mappen som kildedatamaskinen, og den som får tilgang til den som verten. Først får du den lokale ip til kildedatamaskinen, som du kan få ved å skrive  ipconfig / all  i ledeteksten. For å gjøre dette på kildedatamaskinen, Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv inn  cmd i kjøredialogen og i det svarte ledetekstvinduet som åpnes, skriv  ipconfig / all.

Når du har IP-adressen, kan du gå til vertsdatamaskinen der du får denne feilen og pinge kilden.

ping -t ip.adresse. her

Hvis svarene kommer, så er det koblet til nettverket, hvis ikke eller hvis det går ut, så er det ikke koblet til, eller hvis det er koblet til, kan det være at brannmuren blokkerer det, sørg for at det er koblet til og sørg for at brannmur / antivirus- og sikkerhetsprogramvare er deaktivert for denne testen.

2015-12-17_210939

Når testen er fullført, og pingen mottar svar, er neste trinn å sjekke delingstillatelser. For å gjøre dette, gå til mappen som er delt, høyreklikk på den og velg Egenskaper. Klikk deretter kategorien Deling / deling og velg Del.

2015-12-17_213206

Nå, i delingsegenskapene, vil du kunne sjekke / legge til / slette brukere. Forsikre deg om at brukeren som prøver å få tilgang til denne mappen fra den andre datamaskinen, er oppført her, hvis ikke kan du legge den til enkelt via ledeteksten.

2015-12-17_213616

Den enkleste måten å legge til en bruker er via kommandolinjen. se trinn her. Hvis du legger til en bruker og prøver den nye legitimasjonen ikke gir deg tilgang, fortsett til løsning 2.

Løsning 2: Slå på nettverksfunn og fildeling

Hvis du kopierer / flytter en fil til eller fra et nettverkssted og får denne feilen, må du sørge for at nettverksfunn og fildeling er aktivert på begge systemene (KILDE / DESTINASJON)

Trykk på Windows-tasten. Skriv Nettverk og delingssenter i søkeboksen . Trykk Enter for å åpne den.

2015-12-17_214319

I nettverks- og delingssenterets vindu klikker du på Endre avanserte delingsinnstillinger  i venstre rute.

2015-12-17_214528

Klikk på pilen mot Hjem eller Arbeid. Forsikre deg om at Slå på nettverksfunn og Slå på alternativknapper for fildeling og skriverdeling er valgt. Hvis ikke, velg dem og klikk OK.

2015-12-17_214522

Løsning 3: Bruke avansert deling

Når vi får tilgang til en kildefil som er delt på en annen datamaskin, kan vi bruke Advanced sharing , som gir mer kontroll over hva som deles med hvem og med hvilket tilgangsnivå.

Høyreklikk på kildefilen / mappen og klikk på Egenskaper ,

Klikk på fanen Deling. Klikk på Del , skriv ComputerName \ Brukernavnet til brukeren som ønsker å endre det, og klikk på Legg til . Hvis brukeren allerede er der, kan du hoppe over dette.

Merk: Klikk på Start-knappen, og navnet øverst til høyre på menyen vil være ditt brukernavn. Trykk på Windows-tasten + Pause / Break for å åpne datamaskinens egenskaper. Datamaskinnavnet ditt blir gitt der.

Mot brukernavnet, under Tillatelsesnivå , velger du Les / skriv . Klikk på Del > Ferdig .

Klikk nå på Avansert deling , klikk ja hvis UAC-advarselen vises. Klikk på Del denne mappen for å sjekke den.

Klikk på Tillatelser . Klikk på Legg til .

Skriv nå YourComputerName \ YourUserName og klikk OK.

I tillatelsespanelet nedenfor, sørg for at alternativet " Full kontroll " er merket av under " Tillat " -kolonnen. Klikk Bruk > OK.

Klikk Bruk > OK i vinduet Avansert deling.

Lukk eiendommene.

Løsning 4: Deaktivering av brukerkontokontroll

UAC kan også nekte tilgang til en mappe. Dette kan aktiveres senere, men må gjøres for å teste problemet.

Klikk på Start-knappen . Skriv UAC i søkefeltet. Klikk på Endre innstillinger for brukertilgangskontroll i søkeresultatene ovenfor . Dra glidebryteren til venstre til bunnen for å "Aldri varsle". Klikk OK .

2015-12-17_214741

Et UAC-advarselsvindu vises. Klikk Ja.

Start datamaskinen på nytt. Sjekk om problemet vedvarer. Hvis ja, gå videre til neste løsning. Du kan endre UAC-innstillingene til standard (andre på glidebryteren) når du har fullført denne veiledningen.

Løsning 5: Overføre eierskap til filen / mappen

Utilgjengelighet av eierskapet til kontoen din kan føre til at systemet begrenser deg til å endre den aktuelle filen / mappen. Dette skjer vanligvis når mappen er kopiert fra en annen datamaskin, eller ligger på en ekstern stasjon. Logg på med en administratorkonto for å ta eierskap

Høyreklikk på målmappen / filen. Klikk på Egenskaper fra hurtigmenyen . Klikk på kategorien Sikkerhet i mappen Egenskaper-vindu . Klikk på Avansert-knappen .

2015-12-17_215148

Klikk på fanen Eier i det nylig åpnede vinduet. Klikk på Rediger- knappen nederst for å endre eier.

2015-12-17_215452

Klikk på Andre brukere eller grupper . Nå skriver kontoens brukernavn i følgende format:

Ditt datamaskinnavn \ Ditt brukernavn (eller skriv inn bare brukernavnet og trykk på sjekknavn) hvis brukeren er lokal, blir den automatisk fylt ut.

Merk: Klikk på Start-knappen, og navnet øverst til høyre på menyen vil være ditt brukernavn. Trykk på Windows-tasten + Pause / Break for å åpne datamaskinens egenskaper. Datamaskinnavnet ditt blir gitt der.

Klikk OK for  å legge til brukeren som eier. Klikk avkrysningsruten for Erstatt eier på undercontainere og objekter for å merke av for den. Klikk Bruk > OK . Fortsett å klikke OK for å bekrefte og lukke de åpnede vinduene . Prøv å endre målmappen. Hvis ikke, må du kanskje gjenta prosessen for hver fil og mappe i mappen du har tenkt å endre.

2015-12-17_220012

Løsning 6: Angi tillatelser for brukerkontoen din

Kontoen din har kanskje ikke den nødvendige tillatelsen til å endre målfilen / mappen. For å legge til tillatelse, høyreklikk på målfilen / mappen du vil endre (kopier / flytt / slett / endre navn) .

Klikk på Egenskaper .

I vinduet Egenskaper må du sørge for at avlesingsboksen er merket av . Hvis ikke, fjern det.

Klikk på fanen Sikkerhet .

Klikk på Rediger- knappen.

Hvis brukernavnet ditt allerede er på listen "Grupper eller brukernavn" , klikker du på det.

Klikk på boksen ved siden av "Full kontroll" for å sjekke den. Hvis det allerede er merket av, fjerner du avmerkingsboksen og klikker på den igjen for å merke av for den.

Hvis brukernavnet ditt ikke er på listen, klikker du på Legg til.

Nå skriver kontoens brukernavn følge veien nevnt i Løsning 4.

Klikk Bruk , og deretter OK .

Klikk Bruk i vinduet Egenskaper . Hvis et vindu vises, velg “Bruk endringer i denne mappen, undermapper og filer”. Klikk på OK og la Windows fullføre prosessen.

Klikk OK for å lukke den Properties vinduet.

Prøv å endre målmappen / filen. Samme resultater? Gå videre til neste løsning.

Hvis målmappen er en undermappe, bruker du løsning 3 og deretter løsning 4 på den overordnede mappen.

Hvis problemet fortsatt vedvarer, fortsett til neste metode.

Løsning 7: Gjennom ledeteksten

I denne løsningen vil vi ta eierskap til målfilen / mappen og gi full tilgang til brukeren gjennom cmd.

Trykk på Windows-tasten . Skriv cmd .

Høyreklikk på cmd, og klikk Kjør som administrator .

Skriv inn følgende kode:

icacls “ full path of file ” / grant% username%: F / t

For å finne hele banen til målfilen eller mappen, åpner du mappen.

Klikk på adresselinjen øverst. Kopier hele adressen som vises.

Skriv hele banen med anførselstegn. Trykk på Enter for å kjøre koden.

Når kommandoen kjører, skriver du inn følgende kode:

takeown / f " full path of file " / r

På samme måte skriver du hele banen til målmappen / filen med anførselstegn i kommandoen ovenfor. Trykk Enter for å utføre koden. Prøv å endre målfilen / mappen. Fortell oss hvilken løsning som fungerte for deg, eller ikke for den saks skyld. Vi vil trene noe annet for deg.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det