Hvordan fikse markøren som forsvinner på Windows 10

Det er ingen tvil om at bruk av musen til å navigere gjennom Windows gjør det veldig enkelt å bruke datamaskinene våre. Men noen ganger kan musepekeren forsvinne fra skjermen. Dette kan skje tilfeldig, men de fleste ganger skjer det etter en oppgradering eller en Windows-oppdatering. Det kan også skje med systemer som er mye i hvilemodus. Du kan fortsatt navigere og bruke Windows via tastaturet, men det vil være en veldig tungvint oppgave.

Det er et par ting som kan forårsake problemet. Dette kan skje på grunn av et problem i driveren. Driveren kan være oppdatert til en nyere versjon, eller den kan være utdatert. Men noen ganger kan problemet skyldes at musenheten din ble deaktivert av en eller annen grunn, og dette kan også føre til at pekeren forsinkes eller fryser. Det er andre scenarier der du kan ha deaktivert musen din ved et uhell.

Det er mange løsninger for dette problemet, og vanligvis løses det innen kort tid. Så gå gjennom alle metodene nedenfor til problemet er løst.

Merk: Metodene gitt nedenfor fungerer for både mus og berøringsplate. Noen ganger blir berøringsplaten også deaktivert, ellers er de nye driverne kanskje ikke kompatible. Bruk de samme metodene for pekeplate, bare velg pekeplaten i trinnene i stedet for musen.

Tips

Mange brukere slår ved et uhell av musepekeren via tastaturet. Tasten F5 brukes vanligvis til å deaktivere musen, så prøv å trykke på F5. Hvis det ikke fungerer, prøv (funksjonstast) FN + F5 eller FN + F9 hvis du bruker ASUS eller FN + F7 hvis du bruker en Acer-maskin.

Tastene kan være forskjellige, avhengig av tastatur / merke. Du kan sjekke manualen fra produsentens nettsted for å se hvilken nøkkel som brukes til musefunksjonen. Hvis ingenting annet fungerer, kan du se nøye gjennom tastaturtastene for å sjekke om det er en nøkkel med en musindikator på. Vanligvis har disse tastene et ikon på seg for å gi deg en ide om deres funksjon. Hvis du ser en tast med et musikon, kan du prøve å trykke på den og prøve å trykke den også med FN-tasten.

Metode 1: Aktivere musenheten

Denne metoden brukes til å løse problemet ved å aktivere musenheten. Noen ganger blir musenheten deaktivert enten ved et uhell eller med vilje. Å sette den tilbake til å være aktivert vil for det meste løse problemet.

Merk: Siden du ikke kan bruke musen, bruker vi tastaturet til alle trinnene

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv hoved. cpl og trykk Enter

 3. Nå skal kategorien Enhetsinnstillinger være valgt. Bruk piltastene til å veksle mellom fanene (du vil se en prikket firkant rundt knappen / fanen som er valgt). Hvis kategorien ikke er valgt, av en eller annen grunn, trykker du på tabulatortasten fra tastaturet en gang. Du vil merke at tastaturfokuset ditt er flyttet til den første knappen i kategorien. I utgangspunktet flytter tabulatortasten valget til neste klikkbare objekt, for eksempel knapp. Så fortsett å trykke på fanen til den stiplede firkanten kommer til en av kategoriene i vinduet. Når fanen er valgt, bruk piltastene for å gå til kategorien Enhetsinnstillinger.

 4. Trykk på Tab-tasten til den stiplede firkanten kommer til Aktiver- knappen, og trykk deretter på Enter

Dette vil gjøre det mulig for musen din, og du bør kunne se musepekeren nå.

Merk: i tilfelle du gjør dette for styreflaten, bør du se en styreputefane (mest sannsynlig på slutten). Velg TouchPad-fanen i stedet for Enhetsinnstillinger i trinn 3, og aktiver deretter TouchPad i trinn 4.

Metode 2: Musdrivere

Noen ganger er problemet med driverne til musen. Driveren din kan automatisk oppdateres til en nyere versjon som ikke er kompatibel, eller den kan ha en feil, og i noen tilfeller kan den til og med føre til at pekeren beveger seg alene. I så fall bør du rulle driveren tilbake. På den annen side, hvis du ikke har oppdatert driverne dine på en stund, bør du oppdatere driverne.

Det er ingen måte å bekrefte at problemet forårsaker. Så du bør prøve å oppdatere driveren først, og hvis det ikke fungerer, rull deretter driveren tilbake for å se om det løser problemet.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv devmgmt. msc og trykk Enter

 3. Bruk opp og ned-tastene for å bla gjennom listen. Hvis piltastene ikke fungerer, trykker du på Tab-tasten en gang, og deretter skal piltastene fungere.
 4. Naviger til musen og andre pekeenheter ved hjelp av piltastene.
 5. Trykk på høyre piltast når du er på musen og annen pekeenhet
 6. Trykk på ned-tasten for å gå inn i undermenyen og velge musenhet
 7. Hold Shift nede og trykk deretter på F10
 8. Trykk på nedpiltasten for å flytte valget på hurtigmenyen. Velg Egenskaper og trykk Merk: Velg Synaptics PS / 2-port (eller navnet på styreputen) hvis du har problemer med styreputen i stedet for musen .

 9. Fortsett å trykke Tab-tasten til fokus (stiplet firkant) kommer til Generera l-fanen

 10. Trykk på høyre piltast én gang for å bytte til Driver- fanen
 11. Trykk på Tab-tasten for å komme inn i Driver-fanen. Fortsett å trykke på Tab-tasten til fokus (stiplet firkant) når Oppdater driver- knappen og trykk Enter

 12. Bruk piltastene opp og ned for å velge alternativet Søk automatisk etter driverprogramvare ... og trykk Enter

 13. Vent til den er fullført, og sjekk om musepekeren fungerer eller ikke. Hvis det ikke finner noen nye oppdateringer, eller oppdateringen ikke fungerte, bruk piltastene til å navigere til avbryt- knappen og trykk på Dette skal føre deg tilbake til egenskapsvinduet til musenheten.

Merk: sørg for at Roll Back Driver ... -knappen ikke er nedtonet. Hvis Roll Back Driver ... -knappen er nedtonet, følg ikke neste trinn.

 1. Fortsett å trykke på Tab til du kommer til Roll Back Driver ... -knappen og trykk deretter på Enter .

 2. Bruk pil opp og pil ned for å velge årsaken
 3. Trykk på Tab og fortsett å trykke på den til fokus (stiplet firkant) kommer til Ja- knappen, og trykk deretter på Enter

Dette skal rulle driverne tilbake. Når prosessen er fullført, sjekk om pekeren kom tilbake eller ikke.

Metode 3: Endring av pekerinnstillinger

Du kan endre noen innstillinger for pekeren som vil bringe tilbake musepekeren. Dette er hovedsakelig fordi forsvinningen av pekeren ganske enkelt kan være effekten av pekerinnstillingene dine. For eksempel, alternativet "skjul pekeren mens du skriver" skjuler pekeren så lenge du skriver, noe som kan være forvirrende for mange mennesker. Dette er ikke en løsning, men mer av en forholdsregel for å sjekke om innstillingene ikke forårsaker problemet.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv hoved. cpl og trykk Enter

 3. Pekeralternativer fanen bør velge. Bruk piltastene til å veksle mellom fanene (du vil se en stiplet firkant rundt knappen / kategorien som er valgt). Hvis fanen din ikke er valgt av en eller annen grunn, trykker du på tabulatortasten fra tastaturet en gang. Du vil merke at tastaturfokuset ditt er flyttet til den første knappen i kategorien. I utgangspunktet flytter tabulatortasten valget til neste klikkbare objekt, for eksempel knapp. Så fortsett å trykke på fanen til fokus (stiplet firkant) kommer til en av kategoriene i vinduet. Når fanen er valgt, bruk piltastene for å gå til pekeralternativene
 4. Fortsett å trykke på Tab-tasten til fokus (stiplet firkant) kommer til alternativet Forbedre pekerens presisjon . Du bør fjerne merket for dette alternativet. Trykk Enter for å sjekke / fjerne merket for alternativet.
 5. Fortsett å trykke på Tab-tasten til fokus (stiplet firkant) kommer til alternativet Vis pekerspor . Du bør sjekke dette alternativet. Trykk Enter for å sjekke / fjerne merket for alternativet.
 6. Fortsett å trykke på Tab-tasten til fokus (stiplet firkant) kommer til alternativet Skjul peker mens du skriver . Du bør fjerne merket for dette alternativet. Trykk Enter for å sjekke / fjerne merket for alternativet.
 7. Fortsett å trykke på Tab-tasten til fokus (stiplet firkant) kommer til alternativet Vis posisjon for pekeren når jeg trykker på CTRL-tasten . Du bør sjekke dette alternativet. Trykk Enter for å sjekke / fjerne merket for alternativet.
 8. Fortsett å trykke på Tab-tasten til fokus (stiplet firkant) kommer til Apply Trykk Enter for å bruke
 9. Start systemet på nytt. Trykk på Windows-tasten en gang for å åpne Start-menyen, og bruk deretter Tab-tasten til å navigere mellom seksjonene. Du kan deretter bruke piltastene til å gå til strømalternativet og trykke Enter . Nå kan du velge om du vil slå av eller starte på nytt ved hjelp av piltastene, og trykk deretter på Enter .

Sjekk nå om pekeren vises eller ikke. Hvis du fremdeles ikke finner pekeren, trykk deretter CTRL-tasten en gang for å se plasseringen til pekeren.

Metode 4: Endring av registerinnstillinger

I visse situasjoner kan noen registerkonfigurasjoner være satt på en slik måte at markøren blir undertrykt når den ikke blir brukt så mye. Derfor, i dette trinnet, vil vi endre disse innstillingene og deaktivere funksjonen for å fikse markøren som forsvinner. For det:

 1. Trykk "Windows" + "R" for å åpne kjøringsprompten.
 2. Skriv inn “Regedit” og trykk “enter” for å åpne registereditoren.
 3. Bruk piltastene til å navigere nedenfor, og bruk høyre piltast for å utvide “HKEY_LOCAL_MACHINE” -mappen.
 4. På samme måte navigerer du til følgende adresse.
  \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System
 5. Når du har valgt "System" -mappen, trykker du på "TAB" -tasten for å gå til høyre rute.
 6. Fremhev “EnableCursorSuppression” -tasten og trykk “Enter” for å åpne den.
 7. Skriv inn “0” i Verdidatafeltet og trykk “ TAB ” for å markere “OK”.
 8. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet vedvarer.

Metode 5: Konfigurer pekerstørrelse

I visse tilfeller kan pekestørrelsen ha blitt feilkonfigurert på grunn av at den fortsetter å forsvinne, eller det kan kreve å bli konfigurert på nytt, noe som noen ganger kan bli kvitt dette problemet. Derfor, i dette trinnet, vil vi endre denne innstillingen. For det:

 1. Trykk på "Windows" -knappen på tastaturet og skriv inn " Markør og peker ".
 2. Velg det første alternativet, og pekekonfigurasjonsskjermbildet skal åpnes.
 3. Skyv glidebryteren “ Endre pekerstørrelse ” opp eller ned litt ved hjelp av piltastene og sjekk om problemet vedvarer.

Metode 6: Bytt maskinvareakselerasjon

I visse tilfeller kan Google Chrome møte dette problemet, og det kan ikke sees i noen annen applikasjon. Derfor, i dette trinnet, vil vi bytte maskinvareakselerasjon på datamaskinen vår og deretter sjekke om problemet vedvarer.

 1. Åpne Chrome og klikk på "Three Dots" øverst til høyre.
 2. Klikk på “Innstillinger” fra menyen.
 3. Naviger til bunnen og klikk på "Pil nedover" for å få tilgang til flere innstillinger.
 4. Rull ned og under "System" -overskriften, bytt til alternativet " Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig ".
 5. Hvis den var tidligere, må du slå den av og omvendt.
 6. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det