Slik deaktiverer du Intel Delayed Launcher

Mange brukere har klaget over en drastisk belastning på oppstartshastigheten. Dette er åpenbart relatert til programmene, tjenestene og appene som lanseres under oppstartsprosessen. Jo flere applikasjoner som lanseres ved oppstart, jo mer blir oppstart opp. Noen av disse forhåndsstartprogrammene legger til noen minutter på oppstartstiden, men andre kan legge opp til et par minutter til lanseringstiden. En slik applikasjon er Intel Delayed launcher. Denne artikkelen vil kort forklare hva det er, om det skal deaktivere det, og hvordan du kan deaktivere det hvis du ønsker det.

Hva er “iastoriconlaunch.exe” eller “Intel Delayed Launcher”    

“Iastoriconlaunch.exe” eller Intels “Delay Launcher” er et oppstartsprogram som er en del av Intel Rapid Recover Technology. Intel Rapid Recover Technology er igjen en funksjon av Intel Rapid Storage Technology. Intel Rapid Storage Technology lover raskere hastigheter på stasjonen og raskere lansering av apper, det være seg en enkelt SATA-driver eller flere RAID-lagring. For de med flere RAID-lagring forbedrer Intel Rapid Storage Technology datasikkerheten ved å speile data på hver stasjon, og forhindrer dermed tap av data i tilfelle en stasjon mislykkes. IAStorIconLaunch står for Intel® Array Storage Technology Icon Delayed Launch.

Hvordan Delayed Launcher fungerer

Ved å bruke den lokale kjøringsregisterinnstillingen for å kjøre automatisk når en bruker logger på Windows, forsinker “IAStorIconLaunch.exe” faktisk oppstarten av Windows OS i omtrent 30 - 60 sekunder, før virus eller malware kan få tilgang til systemfiler, slik at du kan bruke Intel® Rapid Recovery Technology (RRT), en funksjon av Intel® Rapid Storage Technology for å gjenopprette harddisken fra "gjenopprettingspartisjonen", hvis OEM opprettet en, vedlikeholdt ved hjelp av "RAID 1" -spegling og normalt usynlig fra brukeren. Den første prosessen som ble lansert etter denne forsinkelsen, er "IAStorIcon.exe", som får Intel® Rapid Storage Technology-ikonet til å vises, men det virkelige formålet med "IAStorIconLaunch.exe" er å forsinke Windows. Denne Windows-tjenesten kan deaktiveres via “msconfig”, men det betyr at det ikke vil være noen forsinkelse som tillater gjenoppretting.

Det er et systemgjenopprettingstiltak som - for å forenkle litt - lar deg komme inn i datamaskinens operativsystem før noen systemfiler er tilgjengelige med virus / malware. I et nøtteskall, hvis systemet blir angrepet av et virus som lastes inn under oppstart, vil du være veldig takknemlig for at du har aktivert dette. På den annen side har det stor innvirkning på oppstartstiden, så hvis du aldri ender med å bruke den, har du kastet bort omtrent 30 til 60 sekunder av livet ditt hver gang du starter. Det er imidlertid veldig nyttig for de som kjører en liten server eller en liten datalagring med flere stasjoner.

Dette er en tøff samtale å ringe, men hvis du anser at datamaskinen din ikke er veldig utsatt for viruseksponering eller harddiskfeil, kan det hende du ikke vil at den skal forsinke oppstartstiden, og hvis den er, hold den aktivert. Nedenfor ser du hvordan du kan deaktivere Intel Delayed Launcher.

Metode 1: Bruk MSConfig (Windows 7) for å fjerne Intel Delayed Launcher fra oppstartsprogrammene

Hvis du tror du kanskje trenger Intel Rapid Storage Technology senere, kan du bare deaktivere den fra oppstarten og aktivere den på nytt med samme metode. For Windows

  1. Trykk Windows + R for å åpne Kjør
  2. Skriv msconfig og trykk enter for å åpne systemkonfigurasjonsvinduet
  3. Bla og se etter Intel Rapid Storage Technology og fjern merket for det. Klikk Bruk og deretter OK. Ikke deaktiver ditt primære sikkerhetsantivirusprodukt.
  4. Start PCen på nytt. Oppstarten skal gå raskere nå

Metode 2: Fjern Intel Delayed launcher fra oppstartsbehandlerens oppstartsprogrammer (Windows 8/10)

Hvis du bruker metode 1 på Windows 10, blir du omdirigert til oppgavebehandling. Bruk denne metoden i stedet.

  1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandling
  2. Klikk på "Flere detaljer" for å utvide vinduet Oppgavebehandling.
  3. Gå til oppstartsfanen
  4. Se etter 'Delayed Launcher' og klikk på den en gang for å velge den (du vil se at oppstartseffekten er høy - vil føre til lengre oppstartstid)
  5. Klikk på Deaktiver i høyre hjørne av vinduet
  6. Start PCen på nytt. Oppstarten skal starte raskere nå

Hvis du vil fullstendig avinstallere Intel Rapid Storage Technology, må du først endre stasjonen fra RST RAID til SATA fra BIOS, og deretter avinstallere RST-driverne under 'Disk Drivers' eller fra vinduet for programmer og funksjoner. Husk at dette ikke er det eneste som kan føre til at oppstarttiden din går opp.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det