Fix: Audio Renderer Error & lsquo; Vennligst start datamaskinen på nytt & rsquo;

Flere Windows-brukere rapporterer at de ser “ Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ”Når de prøver å spille av en Youtube-video. Problemet er ikke spesifikt for en bestemt Windows-versjon og rapporteres å forekomme med flere forskjellige nettlesere, inkludert Chrome, Opera, Edge og Mozilla Firefox. Andre berørte brukere rapporterer at problemet for dem oppstår også når de lytter til iTunes eller når de bruker den innebygde lydspilleren.

Hva forårsaker 'Audio renderer error'. Start datamaskinen på nytt. ' feil på YouTube?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og trinnene de fulgte for å enten omgå eller løse problemet helt. Fra det vi samlet, er det flere forskjellige scenarier som er kjent for å utløse denne spesielle feilmeldingen:

 • Audiodriverfeil - Dette ser ut til å være en tilbakevendende feil med noen hovedkortmodeller. Berørte brukere har funnet forskjellige løsninger som løser problemet midlertidig, for eksempel å koble fra> koble til hodetelefonene, starte datamaskinen på nytt eller midlertidig deaktivere lyddriveren.
 • En konflikt mellom Windows Sound-driverne og ASIO-driveren - Dette problemet er bekreftet å vises i de situasjonene der brukerne bruker både Windows Sound-driveren og ASIO-driveren med forskjellige lydformatfrekvenser. I dette tilfellet er løsningen å synkronisere de to frekvensene.
 • Feil BIOS-versjon - På Dell-datamaskiner er problemet mest likt med en feilaktig programvareoppdatering. Siden Dell har løst feilen, bør oppdatering av BIOS-versjonen til den nyeste versjonen løse problemet helt.

Metode 1: Koble fra / koble til hodetelefoner

Så dumt som denne metoden kan høres ut, har mange berørte brukere rapportert at problemet ble løst etter at de koblet fra hodetelefonene og koblet dem til igjen. Dette trinnet er bekreftet å fungere med både jackhodetelefoner og USB (dongle eller fysisk i stand).

Så hvis du støter på dette problemet når du prøver å spille av en video på Youtube, kobler du bare hodetelefonkabelen fra deg hvis du har et par koblet til.

Merk: Husk at denne løsningen sannsynligvis bare er en midlertidig løsning. Med mindre du gjør noe annet med det, “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil vil komme tilbake til slutt.

Hvis denne metoden ikke gjelder, eller hvis du leter etter en mer varig løsning, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Start datamaskinen på nytt

Som antydet av feilmeldingen, kan det også hende du løser "Audio renderer error" ved å starte datamaskinen på nytt . Start datamaskinen på nytt. ” feil. De fleste berørte brukere rapporterer imidlertid at denne metoden (ligner på metode 1) bare er midlertidig. Noen brukere som støter på dette problemet rapporterte at de bare kan få 20-30 sekunder med lydavspilling før feilmeldingen kommer tilbake.

Så hvis du støter på dette problemet og metode 1 ikke har vært aktuelt, start datamaskinen på nytt og se om denne midlertidige løsningen hjelper. Hvis feilmeldingen kommer tilbake, eller hvis du leter etter en permanent løsning, går du ned til metode 3 .

Metode 3: Kjøre feilsøkingsverktøyet for lyd

En annen potensiell løsning som kan hjelpe deg med å komme deg rundt “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil er å kjøre den innebygde feilsøkingsverktøyet for lyd. Dette innebygde verktøyet inneholder i hovedsak en samling reparasjonsstrategier som behandler mange vanlige lydproblemer. Hvis feilen er forårsaket av et vanlig problem som Microsoft er klar over, bør kjøring av lydfeilsøkingsprogrammet løse problemet helt.

Følg trinnene nedenfor for å kjøre feilsøkingsverktøyet for lyd:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ ms-innstillinger: feilsøk ” og trykk Enter for å åpne kategorien Feilsøking i Innstillinger- appen.
 2. Inne i Feilsøk- fanen, bla ned til Kom i gang og klikk på Spille av lyd . Klikk deretter på Kjør feilsøkingsprogrammet for å åpne verktøyet.
 3. Vent til den innledende etterforskningsfasen er fullført. Velg deretter enheten du støter på “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil og trykk Neste .
 4. Vent til verktøyet analyserer lydenheten din for problemer. Hvis et problem blir funnet, vil du bli anbefalt en reparasjonsstrategi. Følg instruksjonene på skjermen (klikk 'Yes, Apply fix' eller 'Yes, Open * menu') og følg med anbefalingene.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om feilen ikke lenger oppstår når neste oppstart er fullført.

Hvis du fremdeles støter på “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil, flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Deaktivere og aktivere lyddriveren på nytt

Noen berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet uten å starte datamaskinen på nytt eller kjøre feilsøkingsprogrammet. Som det viser seg, kan du kanskje løse problemet ved å deaktivere alle lydadaptere i enhetsbehandleren og aktivere dem på nytt etter et par sekunder.

For mange flere berørte brukere, er denne tilnærmingen den mest brukte metoden når det gjelder å løse “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil. Her er en rask guide for å deaktivere og aktivere lyddriveren på nytt:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling.
 2. Indenfor Enhetsbehandling utvider du lyd-, video- og spillkontrollmenyen . Fortsett å deaktivere alle lydadaptere der inne ved å høyreklikke og velge Deaktiver enhet .
 3. Når alle lydadaptere under Lyd-, video- og spillkontrollere er deaktivert, vent et par sekunder før du aktiverer dem på nytt ved å høyreklikke og velge Aktiver enhet .
 4. Gjenta handlingen som tidligere utløste “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil og se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles støter på problemet, eller hvis du oppdager at problemet fortsatt kommer tilbake etter en stund, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 5: Å rulle tilbake / avinstallere lyddriveren

En annen mulig løsning for “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil er å rulle tilbake på lyddriveren. Å rulle tilbake til en tidligere lydversjon vil løse problemet hvis det tidligere var forårsaket av en programvarefeil. Avinstallering av lyddriveren vil også tvinge Windows til å installere lyddriveren på nytt, noe som vil eliminere feilen hvis du hadde å gjøre med noen ødelagte filer.

Her er en rask guide til å rulle tilbake lyddriveren:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
 2. Utvid lyd-, video- og spillkontrollere -rullegardinmenyen og dobbeltklikk på lydadapteren.
 3. Inne i egenskapene til lydadapteren, gå til kategorien Driver og klikk på Rull tilbake driver . Hvis denne handlingen ikke er tilgjengelig, klikker du på Avinstaller enhet .
 4. Start datamaskinen på nytt. Hvis du velger å avinstallere lyddriveren, installerer Windows automatisk den siste tilgjengelige versjonen av lydadapteren. Når oppstarten er fullført, gjentar du handlingen som tidligere forårsaket “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil og se om problemet er løst.

Metode 6: Angi samme samplingsfrekvens for både Windows Sound-driver og ASIO-driver

Hvis du bare støter på denne feilen mens Cubase åpnes, har du sannsynligvis en konflikt mellom Windows Sound-systemet og ASIO-driverinnstillingene. Hvis dette scenariet gjelder for din nåværende situasjon, er sjansen stor for at du vil kunne løse problemet ved å sørge for at både Windows Sound-driveren og ASIO-driveren er begge deler med samme samplingsfrekvens (f.eks. 44,1k mot 48k).

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ mmsys.cpl ” og trykk Enter for å åpne lydinnstillingsmenyen.
 2. Gå til kategorien Avspillinglydmenyen , velg lydenheten du støter på problemet med, og klikk på Konfigurer .
 3. Inne i Egenskaper- skjermen på lydenheten, går du til kategorien Avansert og endrer standardformat til 16 bit, 44100 (eller et annet standardformat du vil bruke). Klikk deretter Bruk for å lagre den nåværende konfigurasjonen.
 4. Deretter åpner du ASIO-driverinnstillingene og går til Audio- fanen. Når du kommer dit, endrer du samplingsfrekvensen til frekvensen som lydformatet du tidligere opprettet i trinn 3.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om konflikten er løst.

Hvis du fremdeles støter på den samme “Audio renderer error. Start datamaskinen på nytt. ” feil, flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 7: Oppdater BIOS (bare bekreftet på Dell-datamaskiner)

Noen brukere som støter på problemet på DELL-datamaskiner har rapportert at problemet ble løst for godt når de oppdaterte BIOS-fastvaren. Denne prosedyren kan være aktuelt med andre produsenter, men vi har bare kunnet bekrefte reparasjonen på Dell-datamaskiner.

Merk: Hvis du klarer å løse feilen ved hjelp av denne metoden i en annen konfigurasjon, gi oss beskjed i kommentarseksjonen nedenfor.

Advarsel: Husk at prosessen med å oppdatere BIOS-fastvaren kan være skadelig for PC-en din hvis du ikke følger instruksjonene til punkt og prikke. Hvis du bestemmer deg for å gå gjennom det, må du gjøre det på egen risiko.

BIOS-grensesnitt, så vel som de nøyaktige trinnene for oppdatering av BIOS på en DELL-PC, vil være forskjellige fra konfigurasjon til konfigurasjon. For å unngå forvirring, oppfordrer vi deg til å lese Dells BIOS-oppdateringssupportside ( her ) for å forstå fremgangsmåten.

Når du blir kjent med prosessen, følger du de spesifikke instruksjonene ( her ) for å lage et BIOS-installasjonsmedium og oppdatere BIOS til den nyeste versjonen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det