Fix: Kan ikke utvide zip-filen på Mac

ZIP er et arkivfilformat som støtter tapsfri datakomprimering. Denne filen, som andre arkivfilformater, er ganske enkelt en samling av en eller flere filer og / eller mapper, men er komprimert til en enkelt fil for enkel transport og komprimering. Noen brukere på Mac OS får imidlertid en feil når de prøver å dobbeltklikke zip-filen for å pakke ut. Feilmeldingen de får er " Kan ikke utvide filename.zip (Feil 1 - Drift ikke tillatt.)" Og den vises med dialogboksen Arkivverktøy.

Hva er årsakene som ikke kan utvides zip-filen?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte ble brukt til å feilsøke og løse problemet ved at brukere befant seg i en lignende situasjon. Basert på undersøkelsene våre er det flere forskjellige scenarier som er kjent for å utløse denne spesielle feilmeldingen:

 • Nedlastingsfilen er skadet - Når du laster ned filer i en nettleser på Mac OS, er det en sjanse for at filen ikke blir lastet ned riktig og fullstendig på grunn av at nettsteder lukkes før nedlastingen er fullført. Når dette skjer, vil du ikke kunne åpne zip-filen, selv om filen kan være til stede i Last ned mapper. I dette tilfellet kan du løse dette problemet ved å laste ned filen på nytt uten å lukke nedlastingsnettstedet eller ved å laste det ned via Terminal.
 • Zip-fil som inneholder en veldig stor fil - Et annet potensielt tilfelle der denne feilen oppstår, er når du pakker ut (dekomprimerer) en veldig stor fil. Flere brukere som befinner seg i en lignende situasjon, har rapportert at de klarte å løse problemet etter å ha brukt Terminal med utpakkekommandoen for å utvide zip-filen. Fordi Archive Utility ikke lar deg pakke ut store filer.
 • Tillatelse for zip-filene - I noen tilfeller kan tillatelsen til å lese / skrive eller katalog for zip-filen være ansvarlig for denne spesielle feilen. Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å bruke tredjepartsprogramvaren til å pakke ut filene.

Hvis du aktivt leter etter måter å løse denne eksakte feilmeldingen som hindrer deg i å bruke zip-filer, vil denne artikkelen gi deg en liste over feilsøkingstrinn av høy kvalitet. Nedenfor vil du oppdage en samling metoder som andre berørte brukere har brukt for å løse dette spesielle problemet.

Metode 1: Pakk ut filen ved hjelp av Terminal

Når den enkle dobbeltklikkingen ikke fungerer, kan du alltid prøve å pakke ut filene i Terminal. Noen ganger klarer ikke store filer å dekomprimere i arkivverktøyet, og det må dekomprimeres i Terminal. Det er en enkel kommando "pakke ut" som brukes i terminalen for zip-filene, for å få dem til å pakke ut. Når du bruker denne kommandoen, vil filen gå til brukerkonto-mappen. Følg trinnene nedenfor for å pakke ut en fil i Terminal:

 1. Hold Command og trykk Space for å åpne Spotlight, skriv Terminal for å søke og Enter
 2. Prøv nå å pakke ut kommandoen for zip-filen
  pakke ut filnavn.zip

  (Du kan dra og slippe zip-filen, slik at den også kan lime inn katalogen)

 3. Trykk på Enter og den begynner å pakke ut
 4. I de fleste tilfeller, hvis du ikke får noen slik katalogfeil eller ikke finner, kan du manuelt bruke " cd " -kommandoen for å komme inn i katalogen og pakke ut derfra, slik:
  cd Desktop unzip timer.zip

Hvis dette ikke løser problemet for deg, så ikke bekymre deg, du kan prøve neste metode nedenfor.

Metode 2: Bruke programvare for dekomprimeringsverktøy

Noen ganger kan det være problemer med tillatelsene dine eller å åpne zip-filen normalt. Men det er mange verktøyprogramvare på App Store og online, som kan hjelpe deg med å pakke ut zip-filene uten problemer. Du kan laste ned Stuffit Expander fra Mac App Store og prøve å bruke den til zip-filen. De fleste av brukerne klarte ikke å pakke ut filer selv ved å bruke Terminal, men ved hjelp av denne programvaren hjalp de dem med å løse problemet. Du kan sjekke trinnene nedenfor for å pakke ut ved hjelp av dette programmet:

 1. Åpne Mac App Store ved å klikke på ikonet i Dock

 2. Nå søker du etter appen “ Stuffit Expander ” i appbutikken
 3. Klikk på Get og deretter Installer , dette vil installere applikasjonen på Mac OS
 4. Etter installasjon, klikk på åpne eller gå til Spotlight ( Command + Space ) og søk etter “ Stuffit Expander ”, og åpne den
 5. Klikk nå på Stuffit Expander-ikonet for applikasjonen
 6. Finn zip-filen du vil pakke ut og åpne

 7. Velg deretter mappen der du vil pakke den ut
 8. Dette vil pakke ut den komprimerte filen for deg.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det