Hvordan fikser jeg Steam som ikke gjenkjenner installert spillproblem på Windows?

Denne feilen kan dukke opp fra ingensteds der du bare åpner Steam for å starte et spill bare for å se at det er oppført som avinstallert. I andre scenarier kan problemet vises hvis du installerer Steam på nytt og sikkerhetskopierer SteamApps-mappen for å flytte den tilbake etter installasjonen på nytt. Du forventer at spillene er tilbake etter at du har flyttet mappen bare for å se spillene som ikke er installert.

Det har vært mange forskjellige måter og metoder for å løse dette problemet, og vi har besluttet å liste de som faktisk hjalp folk her i denne artikkelen. Sjekk det ut og sørg for at du følger instruksjonene nøye.

Hva forårsaker at Steam ikke gjenkjenner installerte spill på Windows?

Det er ikke mange forskjellige årsaker som kan tilskrives dette spesifikke problemet. Det er likevel hyggelig å sjekke ut og finne årsaken som skal klandres i ditt eget scenario, da det kan hjelpe deg med å velge riktig metode for å løse problemet. Vi har utarbeidet en kortliste, så sjekk den nedenfor!

 • .acf-filer er feil, mangler eller utilgjengelige - Disse filene er ansvarlige for å oppbevare data om spillets nåværende tilstand, og de viser også informasjon om spillfiler. Hvis disse filene er ødelagte eller mangler, vises spillet som avinstallert. Også, hvis Steam ikke får tilgang til denne filen på grunn av tillatelsesproblemer, er det sannsynlig at problemet vil vises.
 • Steam-bibliotekmapper er ikke satt opp - Hvis du nylig har installert Steam på nytt, må du legge til Steam-bibliotekmappene du har brukt igjen hvis du vil at Steam skal finne spillene du har installert der.

Løsning 1: Administrer '.acf' filer

Det er visse filer i spillets installasjonsmapper som administrerer spillene som for øyeblikket er installert. Å flytte disse filene ut og inn igjen, kan bidra til å løse problemet som det gjorde for mange andre brukere som fulgte den samme guiden på Steam-forum. Følg instruksjonene nedenfor.

 1. Start Steam ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller ved å søke etter det i Start-menyen. Gå over til Bibliotek- fanen i Steam-vinduet ved å finne Bibliotek-fanen øverst i vinduet, og finn det problematiske spillet i listen over spill du eier i biblioteket ditt.
 1. Høyreklikk på oppføringen og velg Spill spill . Spillet skal være oppført som ikke installert, og nedlastingsprosessen skal starte. Forsikre deg om at du stopper nedlastingen midlertidig ved å holde musepekeren over fanen Bibliotek øverst i vinduet og klikke Nedlastinger. Klikk på pauseknappen ved siden av spillet.
 2. Klikk på Steam- alternativet øverst til venstre på Steam-klienten, og velg Avslutt for å avslutte Steam helt (ikke bare klikk på x-knappen øverst til høyre).
 1. Naviger til Steam-installasjonsmappen . Hvis du ikke har konfigurert noen endringer under installasjonsprosessen angående den nødvendige installasjonsmappen, bør det være Lokal disk >> Programfiler eller Lokal disk >> Programfiler (x86) .
 2. Men hvis du har snarveien til Steam-programmet på skrivebordet, kan du bare høyreklikke på det og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.
 1. Finn steamapps- mappen i hovedmappen, åpne den og finn den tilsvarende ACF- filen inne. Navnet er i formatet ACF der GAMEID-numrene representerer Steams app-ID, som du kan finne ut her.
 2. Høyreklikk på den og velg Flytt- alternativet fra hurtigmenyen som vises. Sørg for at du limer den inn et annet sted for oppbevaring.
 1. Åpne Steam igjen, og du bør se at spillet igjen vil vises som avinstallert. Gå straks ut av Steam og flytt filen tilbake til samme sted før du åpner Steam på nytt. Fortsett spillets oppdatering, og den skal raskt finne alle tilgjengelige filer!

Løsning 2: Administrer tillatelser for '.acf' filer

På et relatert varsel er det mulig at ikke .acf-filer blir åpnet riktig på grunn av tillatelser som er satt feil. I dette scenariet er ikke Steam i stand til å lese opp innholdet, og den antar at spillet faktisk er avinstallert. Hvis du stiller inn eier- og tillatelsesproblemer riktig, bør problemet løses.

 1. Åpne biblioteksoppføringen på PC-en, eller åpne en hvilken som helst mappe på datamaskinen, og klikk på Denne PC-alternativet fra menyen til venstre.
 2. Naviger til Steam-bibliotekmappen der det problematiske spillet som vises som avinstallert i Steam, ligger. Forsikre deg om at du gjentar den samme prosessen for hvert problematiske spill. Standardmappen er C: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps .
 1. Du må ta eierskap til spillets .acf-fil . Høyreklikk filen, klikk Egenskaper , og klikk deretter Sikkerhet Klikk Avansert- knappen. Vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger" vises. Her må du endre eier av nøkkelen.
 2. Klikk på Endre- koblingen ved siden av "Eier:" - etiketten. Vinduet Velg bruker eller gruppe vises.
 1. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier 'Angi objektnavnet du vil velge' og klikk OK. Legg til alle
 2. Hvis du vil endre eier av alle undermapper og filer i mappen, kan du velge avkrysningsruten " Erstatt eier på undercontainere og objekter " i vinduet " Avanserte sikkerhetsinnstillinger ".
 1. Klikk på Legg til- knappen nedenfor, og følg den opp ved å klikke på Velg en hovedknapp øverst. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier ' Angi objektnavnet du vil velge ' og klikk OK . Legg til alle
 2. Under delen Grunnleggende tillatelser , sørg for at du velger Full kontroll før du bruker endringene du har.
 1. Åpne Steam på nytt, fortsett med oppdateringen, og sjekk om Steam nå klarte å gjenkjenne installerte spill!

Løsning 3: Sett opp bibliotekmappene igjen

Hvis du har utført store endringer på datamaskinen eller Steam-installasjonen din, er det ganske mulig at Steam mistet oversikten over bibliotekmappene du bruker på datamaskinen din. Hvis du for eksempel installerer Steam på nytt, men fortsatt vil bruke de samme bibliotekmappene som du brukte før installasjonen, må du legge dem til igjen i Steam-klienten. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det!

 1. Åpne Steam PC-klienten din ved å dobbeltklikke på den på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen og klikke på det første tilgjengelige resultatet.
 1. Når Steam-klienten åpnes, klikker du på Steam- knappen øverst til høyre i vinduet og velger Innstillinger fra rullegardinmenyen. Naviger til kategorien Nedlastinger i Innstillinger-vinduet, og klikk på Steam-bibliotekmapper .
 2. Du bør kunne se standard installasjonsbane. Hvis du har brukt andre steder, må du klikke på Legg til biblioteksmappe og navigere til stedet der du vil ha et nytt bibliotek.
 1. Sjekk for å se om Steam nå gjenkjenner spillene som er tilgjengelige der!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det