Hvordan fikse feil 0x8007016a & Cloud File Provider fungerer ikke & rsquo;

Flere Windows-brukere har fått feil 0x8007016A når de prøver å slette eller flytte mapper eller filer som ligger i OneDrive-mappen. Feilkoden ledsages av meldingen 'Cloud File Provider Is Not Working' . De fleste berørte brukere har rapportert at denne feilmeldingen forekommer med en oppdatert versjon av OneDrive. I de fleste tilfeller rapporteres problemet å forekomme på Windows 10.

Hva forårsaker feilen 0x8007016A: Cloud File-leverandøren kjører ikke?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategiene som oftest brukes til å løse dette problemet. Som det viser seg, er det flere forskjellige skyldige som kan føre til at dette problemet kommer til syne:

 • Dårlig Windows 10-oppdatering (KB4457128) - Som det viser seg, kan en dårlig Windows 10-oppdatering også være ansvarlig for denne feilen. For noen brukere endte sikkerhetsoppdateringen KB4457128 med å bryte autosynkroniseringsfunksjonen til OneDrive helt. Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å installere hurtigreparasjonen for feilen.
 • File on Demand er aktivert - I noen tilfeller ser problemet bare ut til å være mens OneDrive-funksjonen File On-demand er aktivert fra Innstillinger-menyen. Flere berørte brukere har klart å løse problemet ved å gå til innstillingsalternativene og deaktivere File on Demand.
 • Synkronisering er deaktivert for OneDrive - Manuell brukerintervensjon eller et tredjepartsverktøy som prøver å spare strøm, kan også være ansvarlig for denne feilen i tilfelle det ender med å deaktivere synkroniseringsfunksjonen til OneDrive. I dette tilfellet vil du kunne løse problemet ved å få tilgang til OneDrive-innstillingene og aktivere synkroniseringsfunksjonen på nytt.
 • PowerPlan begrenser synkroniseringsfunksjonen - En konservativ strømplan kan også være ansvarlig for dette problemet på en bærbar PC, bærbar PC eller ultrabook, da den har potensial til å deaktivere synkroniseringsfunksjonen fullstendig. Hvis dette scenariet er aktuelt, bør du kunne løse problemet ved å bytte til en balansert eller høy ytelsesorientert kraftplan.
 • Korrupte OneDrive-filer - Filkorrupsjon i OneDrive-installasjonsmappen kan også være ansvarlig for oppdagelsen av denne feilkoden. I dette tilfellet løses feilen etter at du tilbakestiller OneDrive-applikasjonen ved å kjøre en CMD-kommando.
 • Glitched OneDrive-mappe - En annen mulig årsak til denne feilen er en Onedrive-mappe som sitter fast i en halvsynkronisert tilstand. De fleste berørte brukere som har opplevd dette spesifikke scenariet, har klart å løse problemet enten ved å bruke en POwershell-kommando for å fjerne mappen med makt eller ved å utføre en reparasjonsinstallasjon.

Hvis du for øyeblikket søker etter en løsning på feilen 0x8007016A: Cloud File-leverandøren kjører ikke , vil denne artikkelen gi deg flere forskjellige feilsøkingstrinn. Nedenfor finner du en samling potensielle løsninger som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse dette problemet og gjenoppta normal funksjonalitet til OneDrive.

For å sikre at du forblir så effektiv som mulig, oppfordrer vi deg til å følge metodene i den rekkefølgen de presenteres og ignorere de potensielle løsningene som ikke gjelder for din nåværende situasjon. En av metodene nedenfor er nødt til å løse problemet uavhengig av den skyldige som forårsaker det.

Metode 1: Oppdatering av Windows 10 til den siste versjonen (hvis aktuelt)

Som det viser seg at hvis du bruker Windows 10, er sjansen stor for at problemet skyldes en dårlig oppdatering introdusert 12. oktober. Denne oppdateringen endte effektivt med å bryte synkroniseringsfunksjonen til Onedrive for mange brukere. Heldigvis var Microsoft ganske raskt i å gi ut en hurtigreparasjon for problemet og gjorde den tilgjengelig for alle via WU (Windows Update).

Imidlertid, hvis du installerte den dårlige oppdateringen (KB4457128), men ikke klarte å installere hurtigreparasjonen for den, kan du støte på dette problemet som et resultat. Hvis dette tilfellet gjelder din nåværende situasjon, bør du kunne løse problemet ved å installere hurtigreparasjonen. Den enkleste måten å gjøre dette på er å la WU installere alle ventende oppdateringer som er tilgjengelige.

Her er en rask guide for å tvinge WU til å installere hver ventende oppdatering på Windows 10:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'ms-innstillinger: windowsupdate' i tekstboksen og trykk Enter for å åpne Windows Update- fanen i Innstillinger- appen.
 2. Når du er inne i Windows Update-fanen, flytt til høyre side og klikk på Se etter oppdateringer for å inspisere om noen ventende oppdateringer er tilgjengelige.
 3. Hvis nye oppdateringer blir identifisert, følger du instruksjonene på skjermen for å installere alle oppdateringer som venter.

  Merk: Hvis du blir bedt om å starte på nytt under denne prosedyren, må du gjøre det, men sørg for å gå tilbake til dette skjermbildet etter neste omstartsekvens og fortsette med installasjonen av de gjenværende Windows-oppdateringene.

 4. Når hver tilgjengelige oppdatering er installert, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst når neste oppstartssekvens er fullført.

Hvis du fremdeles støter på feilen 0x8007016A: Cloud File-leverandøren som ikke jobber med bestemte filer eller mapper i OneDrive-tjenesten, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering av File-On Demand

De fleste berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet ved å deaktivere Files On-Demand fra OneDrive-innstillingsmenyen og deretter slette den halvsynkroniserte filen fra OneDrive. Denne prosedyren er effektiv i tilfeller der en fil ikke er fullstendig synkronisert - den har et miniatyrbilde, men filstørrelsen leser 0 KB.

Etter å ha gjort dette og startet datamaskinen på nytt, har de fleste berørte brukere rapportert at feilen 0x8007016A: Cloud File-leverandøren som ikke fungerer, ikke lenger oppstod da de prøvde å åpne eller slette en fil eller mappe i OneDrive. Dette har vært en tilbakevendende feil med OneDrive i et par år nå, og den forblir fortsatt upatchet når du skriver dette.

Her er en rask guide til krevende File-On Demand fra OneDrives innstillinger og sletting av den halvsynkroniserte filen fra den delte mappen:

 1. Forsikre deg om at hovedtjenesten til OneDrive kjører. Hvis det ikke er det, starte datamaskinen på nytt eller trykk på Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter 'cmd' og trykk Enter for å åpne et ledetekstvindu .
 2. Inne i den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommando for å starte hovedtjenesten OneDrive automatisk:
  start% LOCALAPPDATA% \ Microsoft \ OneDrive \ OneDrive.exe / client = Personal

  Merk: Hvis OneDrive-tjenesten allerede er aktivert, hopper du over de to første trinnene og hopper rett til trinn 3.

 3. Når du har forsikret deg om at OneDrive-tjenesten er aktivert, går du til nederst til høyre på skjermen og finner OneDrive-ikonet. Når du ser det, høyreklikker du på det, klikker du deretter på Mer- ikonet og klikker deretter på Innstillinger fra hurtigmenyen.

  Merk: Hvis du ikke kan se OnDrive-ikonet fra farten, klikker du på Vis skjulte ikoner-pilen på oppgavelinjen for å gjøre OneDrive-ikonet synlig.

 4. Når du er inne i Microsoft OneDrive-egenskapene, velger du Innstillinger- fanen, og deretter blar du ned til Files On-Demand- delen og merker av i boksen som er tilknyttet Save space og laster ned filer mens du bruker dem .
 5. Klikk Ok for å lagre endringene og vent til OneDrive-tjenesten starter på nytt.
 6. Klikk på ikonet for OneDrive-oppgavelinjen, og klikk deretter på Åpne mappe fra den nylig viste menyen.
 7. Finn mappen du støter på problemet med (den som kaster 0x8007016A- feilen). Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Slett.
 8. Når den halvsynkroniserte mappen er slettet, start datamaskinen på nytt for å tvinge operativsystemet til å starte tjenestene og avhengighetene til OneDrive på nytt.
 9. Når neste oppstart er fullført, kan du se om problemet er løst ved å prøve å flytte, slette eller gi nytt navn til filer i OneDrive-mappen.

Hvis du fremdeles støter på den samme feilmeldingen, selv etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Fortsett synkronisering

Det er også mulig at du støter på dette problemet på grunn av at OneDrive-synkronisering er midlertidig deaktivert i innstillingsmenyen. Dette kan skje som et resultat av manuell brukerintervensjon eller etter at en strømplan eller et annet tredjepartsprogram har deaktivert synkroniseringsprosessen for å spare strøm.

Flere berørte brukere har klart å løse problemet ved å få tilgang til OneDrive-innstillingene og gjenoppta synkroniseringsprosessen. Etter å ha gjort det og startet tjenesten på nytt, har de fleste berørte brukere rapportert at problemet er løst.

Her er en rask guide for å gjenoppta OneDrive-synkronisering på Windows 10:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “cmd” og trykk Enter for å åpne en ledetekst.
 2. Inne i ledetekstvinduet skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å sikre at OneDrive-tjenesten kjører:
  start% LOCALAPPDATA% \ Microsoft \ OneDrive \ OneDrive.exe / client = Personal
 3. Når prosessen er startet, klikker du på Onedrive oppgavelinje-ikonet, og deretter klikker du på Mer fra den nylig viste menyen.
 4. Fra den nylig viste kontekstmenyen, klikk på Fortsett synkronisering for å gjenoppta normal funksjonalitet til OneDrive og la den synkronisere filen fritt.
 5. Når du har gjort dette, åpner du mappen som tidligere utløste 0x8007016A-feilen, og prøv å replikere problemet.

Hvis den samme feilmeldingen fremdeles vises selv etter at du har forsikret deg om at synkronisering er aktivert, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Endring av kraftplan (hvis aktuelt)

Som flere forskjellige brukere har rapportert, kan dette spesielle problemet også oppstå hvis du bruker en restriktiv strømplan som faktisk stopper synkroniseringsfunksjonen for å spare batteristrøm. Dette kan åpenbart bare forekomme på bærbare datamaskiner og andre bærbare PC-er.

Flere berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet ved å gå til menyen Strømalternativer og gjøre bryteren til en strømplan som ikke inkluderer stopp av filsynkronisering.

Her er en rask guide for å endre strømplanen på Windows-datamaskinen din for å sikre at operativsystemet ditt ikke blokkerer synkroniseringsfunksjonen til OneDrive:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ powercfg.cpl ” i tekstboksen og trykk Enter for å åpne menyen Strømalternativer .
 2. Når du er inne i strømalternativplanen , flytt over til høyre rute og endre den aktive strømplanen fra Strømsparer til Balansert eller Høy ytelse.
 3. Når den aktive kraftplanen er endret, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst når neste oppstartssekvens er fullført.

Hvis den samme 0x8007016A- feilen fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Tilbakestille OneDrive

En annen metode, men en som kan få deg til å miste noen brukerpreferanser, er å tilbakestille Onedrive til fabrikkinnstillingene. Dette kan gjøres enkelt fra en Kjør-dialogboks, men husk at når du gjør det, vil du miste de lagrede påloggingsinformasjonene dine, og andre lokale hurtigbufrede data brukes til å lagre innstillinger for brukerinnstillinger.

Flere berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet ved å bruke en serie kommandoer for å tilbakestille og starte OneDriver-tjenesten på nytt. Men husk at denne prosedyren også synkroniserer alle OneDrive-filene dine.

Hvis du bestemmer deg for å gå denne ruten, er det en rask guide til å utføre en OneDrive-tilbakestilling:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn følgende kommando og trykk Enter for å tilbakestille OneDrive-tjenesten:
  % localappdata% \ Microsoft \ OneDrive \ onedrive.exe / reset
 2. Etter et par sekunder blir OneDrive tilbakestilt. Hvis tjenesten ikke starter på nytt automatisk, kan du starte den manuelt ved å åpne en annen Kjør-dialogboks og kjøre følgende kommando:
  % localappdata% \ Microsoft \ OneDrive \ onedrive.exe 
 3. Når tjenesten er startet på nytt, kan du prøve å slette, flytte eller redigere filen som tidligere kastet feilen 0x8007016A: Cloud File-leverandøren og se om problemet er løst.

Hvis den samme feilen fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Fjerne den feilete mappen med makt med Powershell

Hvis du er en teknologisk avanserte bruker og ingen av metodene ovenfor har hjulpet deg til å bli kvitt den 0x8007016A feilen, bør denne metoden gjør det mulig å tvangs fjerne mappen som ender opp som utløser feilen inne i OneDrive mappen.

Flere berørte brukere har bekreftet at denne metoden var effektiv for å la dem rense OneDrive-mappen for feilete mapper som vi produserer feil 0x8007016A: Cloud File-leverandøren hver gang de prøvde å slette, flytte eller gi dem nytt navn.

Her er en rask guide for fjerning av en feil mappe med makt med et forhøyet Powershell-vindu:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn "powershell" i tekstboksen og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne et forhøyet Powershell- vindu. Når du blir bedt om det fra UAC (User Account Control) -meldingen, klikker du Ja for å gi administratorrettigheter til Powershell-vinduet.Kjør dialog: powershell Trykk deretter på Ctrl + Shift + Enter
 2. Når du er inne i det forhøyede Powershell-vinduet, skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å kvitte deg med Onedrive-mappen som forårsaker problemet:
  Fjern-element "OneDrive-mappenavn" -Recurse -Force

  Merk: Husk at “OneDrive-mappenavn” bare er en plassholder for det nøyaktige navnet på mappen du prøver å slette. Gjør endringene tilsvarende før du kjører denne kommandoen.

 3. Når kommandoen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste systemstart.

Hvis den samme feilen 0x8007016A: Cloud File-leverandøren fortsatt forekommer, flytt ned til den endelige metoden nedenfor.

Metode 7: Utføre en reparasjonsinstallasjon

Hvis ingen av metodene ovenfor har hjulpet deg med å løse problemet, bør den endelige metoden løse alle mulige tilfeller der feilen vil oppstå som et resultat av en feil, feil eller systemkorrupsjon. Et par brukere har bekreftet at utførelse av en reparasjonsinstallasjon på Windows 10-datamaskinen har hjulpet dem med å løse feil 0x8007016A: Cloud File-leverandøren.

Denne prosedyren vil oppdatere alle Windows-komponenter, inkludert OneDrive uten å berøre noen av dine personlige filer (personlige data, applikasjoner, spill, brukerpreferanser og annet). Det er bedre enn en ren installasjon, men har til slutt samme grad av effektivitet når det gjelder å løse ødelagte filer som kan forårsake feil av denne typen.

For å utføre en reparasjonsinstallasjon på Windows 10-datamaskinen din, følg trinnene i denne artikkelen (her) .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det