Slik løser du problemer med Windows 7-frysing

Windows 7 kan betraktes som et av de beste operativsystemene fra Microsoft siden lanseringen av den legendariske Windows XP. De mislykkede anmeldelsene av Vista hadde Microsoft som mål å skape et operativsystem som hadde begge deler, den visuelle appellen til den nyere versjonen og funksjonaliteten til de eldre, mange effektive. Det har fortsatt vært noen problemer angående Windows 7, og en av de mest nevnte er at nedleggingsskjermen setter seg fast.

Den mest sannsynlige grunnen til at dette skjer, skyldes noen bakgrunnsprogrammer som ikke avsluttes veldig lett når avstengningssekvensen starter, noe som får datamaskinen til å vente til de svarer og deretter fortsette å slå av. Løsningen som ser ut til å være veldig populær blant mennesker er å holde nede strømknappen og slå den av manuelt, men det er omtrent som å ignorere det virkelige problemet. Nedenfor er noen metoder du kan bruke og se om problemet er løst eller ikke.

2016-08-21_181624

Løsning 1: Sjekk skadelig programvare og antivirusprogramvare

Antivirusprogrammer som Norton og McAfee kan bruke mye RAM og kan forårsake problemer når det er på tide å slå av.

Erstatt programvaren med annen lettere og mer effektiv programvare som Kaspersky, NOD32 eller Avast.

For de fleste mennesker fungerer Windows-brannmuren godt, og det er ikke nødvendig å tette dataminnet ved å installere unødvendig programvare.

Løsninger 2: Fjern virus / skadelig programvare

Kjør skadelig programvare / virus på PCen, og prøv å slå av. Det er en mulighet for at noen skadeprogrammer bruker RAM i bakgrunnen.

Løsning 3: Finn spesifikke problemer

Avstengingsskjermen indikerer ikke det spesifikke problemet som forårsaker at avslutningssekvensen stopper. Hvis du slår på feilsøkingen ved å gjøre følgende registerendringer, bør du kunne se hva som forhindrer at systemet slås av. Når du har identifisert årsaken, kan du enten deaktivere “tjenesten” eller “programmet” eller reparere / avinstallere den (hvis det er et program).

Åpne registereditor ved å trykke på “ Windows Key” og “R” og skriv inn “regedit.”

 1. Følg adressen:
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System
 2. Høyreklikk oppføringen “VerboseStatus” og klikk deretter endre. Endre verdien til 1.
 3. Hvis oppføringen ikke vises, høyreklikker du hvor som helst på det hvite rommet i vinduet,
 4. Velg " Ny " og deretter " DWORD (32-bit) verdi ."
 5. Opprett " VerboseStatus " -oppføringen og endre verdien til 1.
 6. Avstengingsskjermen viser nå meldinger som indikerer hvilket program som blir stoppet i hvilket øyeblikk.windows 7 henger ved nedleggelse
 7. Hvis et program tar for lang tid, sjekk det ved neste oppstart.

Løsning 4: Oppdater drivere

Avstengningssekvensen kan noen ganger blokkeres på grunn av utdaterte drivere.

 1. Trykk på "Windows-tasten" og deretter "R", skriv "hdwwiz.cpl" og trykk enter.
 2. Høyreklikk på maskinvareelementer som "DVD-DR"  og klikk på "egenskaper".
 3. Gå til Driver-fanen og klikk på oppdater driver hvis nødvendig.

2016-08-21_185331

Gjør dette for de fleste maskinvareenhetene på datamaskinen din. Programvaredrivere oppdateres vanligvis av Windows selv, men du kan fortsatt sjekke programvaredriverne for å være sikker på at de ikke forårsaker noen problemer.

Løsning 5: Kontroller maskinvaren for feil

Maskinvarekorrupsjon kan også føre til at vinduene sakte og til slutt fører til nedfrysingsproblemet.

 1. Trykk på "Window Key" og "E" for å åpne datamaskinvinduet.
 2. Høyreklikk på C: \ -stasjonen og velg Egenskaper.
 3. Bytt til "Verktøy" -fanen og bruk feilkontrollfunksjonen for å bestemme helsen til harddisken. Når du har klikket  Kontroller nå,  vil du kunne planlegge skanningen ved omstart. Etter at skanningen er planlagt, start PCen på nytt, la chkdsk skanne etter feil. Etter at feilene er reparert, kan du teste om problemet er løst. Hvis ikke, last ned Harddisk Sentinel  og bruk den til å skanne etter feil.
 4. Å fikse feil og kvitte deg med unødvendige filer og programvare på harddisken kan også gjøre datamaskinen raskere.

windows 7 fast ved avstenging

Løsning 6: Hvis du overklokker - stopp

Folk som overklokker CPU, GPU eller RAM, er helt klar over det, så hvis du ikke er det, hopp over denne metoden da den sannsynligvis ikke gjelder deg. Imidlertid, for de som er, kan du prøve å returnere maskinvaren til lageroperasjonsfrekvensene , og prøve å slå av. Hvis dette var problemet, bør Windows 7 slå av uten forsinkelser.

Løsning 7 : Lukk klistrelapper

Selv om du kanskje ikke tenker på det , kan det føre til at Windows henger når du legger igjen et åpent notat på skrivebordet, som er laget med Sticky Notes. Prøv å lukke alle notatene du har åpnet på skrivebordet, og du kan slå av datamaskinen raskt igjen.

Løsning 8 : Se etter en ødelagt sidefil

En ødelagt sidefil kan føre til at Windows henger, og dette løses enkelt ved å deaktivere og aktivere personsøk.

 1. Høyreklikk Min datamaskin og velg Egenskaper fra rullegardinmenyen. Klikk koblingen Avanserte systemegenskaper i navigasjonsruten til venstre.
 2. Fra ytelse header, velg Innstillinger.
 3. Trykk på Endre i Virtual Memory- overskriften .
 4. Velg Ingen personsøkerfil, og trykk på Sett. Hvis alternativet er nedtonet, fjerner du merket for Administrer automatisk sidestørrelse for alle stasjonene. Deretter aktiverer du bla ved å velge System klarte size . Reboot og Windows vil kunne slå av riktig nå.

Løsning 9: Kjør sfc / scannow fra en forhøyet ledetekst

Å kjøre en fullstendig systemskanning kan indikere om det er et problem med operativsystemet ditt, og fikse det hvis det er. Hvis de forrige metodene ikke fungerte, kan du prøve denne, da den også viser om det er andre problemer med operativsystemet ditt.

 1. Åpne Start- menyen ved å trykke på Windows- tasten på tastaturet, og skriv cmd. Høyreklikk på resultatet og velg Kjør som administrator for å åpne en forhøyet ledetekst .
 2. Skriv inn sfc / scannow i Hevet ledetekst og trykk Enter. Vent til skanningen er ferdig, ikke avbryt den. Start enheten på nytt når den er ferdig.

Løsning 10: Hvis det er en bærbar datamaskin, må du tømme den fysisk

Dette kan enkelt gjøres og kan veldig godt løse problemet ditt.

 1. Slå av datamaskinen. Vent til den lukkes , ikke skynd deg og gi den så lang tid som det tar.
 2. Ta ut batteriet . Batteriene kommer med knapper du kan trykke på for å frigjøre dem - ta dem ut.
 3. Hold på / av-bryteren i omtrent et minutt. Dette vil tømme datamaskinen. Du kan nå returnere batteriet og slå det på igjen, det fungerer.

Merk at dette bare kan gjøres med bærbare datamaskiner med avtagbare batterier, og du bør ikke demontere den bærbare datamaskinen fysisk for å gjøre dette.

Løsning 11: Se om du har gjort noen vesentlige endringer

Å gjøre ting som å installere ny programvare eller koble til en maskinvareenhet kan ha stor innflytelse på enheten din. Se om du har installert noe eller har en enhet koblet til det som kan ha forårsaket dette problemet, og prøv å avinstallere eller fjerne det for å se om det hjelper. Hvis det gjør det, kan du klandre enheten eller programvaren, og ikke operativsystemet ditt.

Selv om noen kanskje ikke en gang finner dette et problem hvis de ikke har det travelt, er det noe som ikke skal skje med operativsystemet ditt. Det er heldigvis mange mulige løsninger, og de er alle beskrevet ovenfor, så prøv å se hvilken som fungerer for deg.

Imidlertid, hvis problemet vedvarer selv etter at du har brukt alle disse mulige løsningene, er det en mulighet for at maskinvaren din trenger utskifting.

Løsning 12: Justering av strøminnstillinger

I noen tilfeller, hvis du bruker en bærbar datamaskin, kan systemet prøve å spare batteristrøm ved å redusere ytelsen og redusere ressursbruken. Derfor, i dette trinnet, vil vi tilpasse noen strøminnstillinger for å gi en jevnere opplevelse mens du bruker Windows 7. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne "Kjør" -prompten.
 2. Skriv inn "Kontrollpanel" og trykk "Enter".
 3. Sett "Vis av:" til "Store ikoner".
 4. Velg "Strømalternativer" -knappen fra listen over tilgjengelige alternativer.
 5. Klikk på knappen "Endre planinnstillinger" og velg " Endre avanserte strøminnstillinger " -knappen.
 6. Klikk på rullegardinmenyen " ATI Graphics Power Settings " og deretter på " ATI Powerplay Settings ".
 7. Endre begge verdiene til “ Maksimal ytelse ”.
 8. Nå, klikk på rullegardinmenyen “ PCI Express ” og velg “ Maksimal ytelse ” for den også.
 9. Klikk på "Apply" og deretter på "OK".
 10. Sjekk om problemet vedvarer.

Merk:  Når du i disse innstillingene prøver å endre hovedrullegardinmenyen fra "Balansert" til "Høy ytelse" og sjekke om det gjør noe for deg.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det