Hvordan få mikrofonforsterkningsalternativet i Windows 10

Noen brukere har klaget over at de mangler Microphone Boost- alternativet fra Microphone Properties- menyen. Selv om dette alternativet er tilgjengelig siden Windows 7, rapporterer flere Windows 10-brukere at de ikke finner noen Microphone Boost- glidebryter i Nivå- fanen i Mikrofonegenskaper . Andre berørte brukere rapporterer at bortsett fra Microphone Boost-glidebryteren, mangler også hele Enhancements-fanen.

Hva er Microphone Boost-funksjonen?

Siden Windows 7 inkluderte Windows en veldig nyttig funksjon kalt Microphone Boost . Denne funksjonen lar deg øke mikrofonnivåene mens du bruker tale-over-IP-tjenester som Skype, Discord. etc. Mikrofonforsterkning er en Windows-innstilling som øker volumet for å gjenopprette lydkvaliteten.

Så hvis du synes at mikrofonnivået til tider er for lavt, kan du bruke Microsoft Boost-funksjonen til å øke mikrofonvolumet under Windows 10. Men dette er bare tilgjengelig hvis du har dette alternativet ulåst. Hvis ikke, må du feilsøke problemet med metodene nedenfor.

Hva får Microphone Boost-alternativet til å forsvinne fra Windows 10?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier de brukte for å få Microphone Boost-alternativet tilbake. Som det viser seg, er dette problemet nesten alltid forårsaket av et driverproblem.

Som det viser seg, er det flere forskjellige vanlige scenarier som vil gjøre Microphone Boost-alternativet utilgjengelig i Windows 10:

 • Mikrofon koblet til feil port - Som noen brukere har rapportert, kan dette spesielle problemet også oppstå hvis du har klart å koble mikrofonen til feil port. Noen berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de koblet mikrofonen til en annen port.
 • Mikrofonen er deaktivert fra innstillingene - Mikrofonforsterkning kan også være utilgjengelig på grunn av noen innstillinger for lydopptak. I dette tilfellet kan du kanskje løse problemet ved å kjøre feilsøkingsprogrammet for lydopptak for å løse problemet automatisk.
 • Utdatert mikrofondriver - Dette spesielle problemet kan også oppstå hvis du jobber med en utdatert lydopptaksdriver. Flere berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de har oppdatert de nødvendige driverne via Windows Update eller Enhetsbehandling.
 • Maskinvare støtter ikke mikrofonforsterkning - Det er visse lydkort (spesielt integrerte løsninger) som ikke lar deg øke mikrofonnivået. Hvis dette scenariet gjelder, har du lite annet valg enn å investere i et dedikert PCI-lydkort.

Hvis du sliter med å løse dette spesielle problemet, har vi noen feilsøkingsmetoder som vil hjelpe deg med å bringe mikrofonforsterkningsalternativet tilbake til nivåvinduet. Nedenfor finner du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

For best resultat, følg metodene i den rekkefølgen de presenteres. En av de potensielle løsningene nedenfor er nødt til å løse problemet i ditt spesielle scenario.

Metode 1: Kjøre feilsøkingsprogrammet for innspilling av lyd

Hvis mikrofondriverne ikke er riktig eller noen innstillinger hindrer Windows i å kontrollere mikrofonnivåene dine, kan du kanskje løse problemet automatisk ved å kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet for lydopptak. Dette verktøyet vil automatisk bruke en samling reparasjonsstrategier som bare kan ende opp med å løse problemet automatisk.

Her er en rask guide til kjøring av feilsøkingsprogrammet for lydopptak:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn " ms-innstillinger: feilsøk " for å åpne feilsøking-fanen i Innstillinger- appen.
 2. I kategorien Feilsøk , bla ned til kategorien Finn og fikse andre problemer og klikk på Opptak av lyd . Klikk deretter på Kjør feilsøkingsprogrammet .
 3. Vent til den første analysesiden er over, og velg deretter mikrofonen du har problemer med , og trykk Neste.
 4. Vent til etterforskningen er fullført, og klikk deretter på Bruk denne løsningen hvis det finnes en mulig reparasjonsstrategi.
 5. Når prosedyren er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst når neste oppstart er fullført.

Metode 2: Endre porten som brukes til å koble til mikrofonen

En feil konfigurert Mic-port kan også gjøre dette alternativet utilgjengelig. Som det viser seg, kan dette alternativet være utilgjengelig i ditt tilfelle før du gjør endringen til en annen port.

Flere berørte brukere har rapportert at Microphone Boost-alternativet begynte å vises i Nivå-fanen etter å ha koblet mikrofonen fysisk fra den tilkoblede porten og koblet den til en annen.

Deretter, hvis du bruker en Realtek-driver, får du en melding om at du skal identifisere enheten som var koblet til. I dette tilfellet merker du av i boksen som er tilknyttet Mic In og trykker OK for å lagre endringene.

Hvis denne metoden ikke var anvendelig eller ikke tillot deg å få mikrofonalternativet tilbake, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Oppdatering av alle Windows- og lyddrivere

Flere brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de installerte hver ventende Windows-oppdatering og deretter brukte Enhetsbehandling til å oppdatere mikrofondriveren. Husk at du kan løse problemet etter at du har installert alle ventende oppdateringer hvis du har en ventende oppdatering for opptaksenhetene dine.

Her er en rask guide til installering av alle ventende Windows-oppdateringer og oppdatering av lyddriverne:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ ms-settings: windowsupdate ” og trykk Enter for å åpne fanen Windows Update i menyen Update & security settings.
 2. Inne i Windows Update-skjermen, klikk på Se etter oppdateringer , og følg deretter instruksjonene på skjermen for å installere alle ventende Windows-oppdateringer. Hvis du blir bedt om å starte på nytt før hver installasjon er fullført, gjør du det og sørg for å gå tilbake til denne menyen når neste oppstart er fullført for å sikre at hver oppdatering er installert.
 3. Hvis alternativet Mikrofonnivåer fortsatt ikke er til stede, fortsett nedover med trinnene nedenfor for å oppdatere mikrofondriveren.
 4. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Inne i kjøreboksen skriver du inn “ devmgmt.msc ” og trykker Enter for å åpne Enhetsbehandling.

 5. Inne i Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen knyttet til lydinnganger og -utganger . Høyreklikk deretter på mikrofonenheten og velg Egenskaper .
 6. Inne i Egenskaper-skjermen til mikrofonen din , gå til kategorien Driver og klikk på Oppdater driver .
 7. På neste skjermbilde, klikk på Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare .

  Merk: For at dette trinnet skal fungere skikkelig, trenger du en stabil internettforbindelse.

  Merk: Hvis du bruker et dedikert lydkort, anbefaler vi at du laster ned og installerer den nyeste driverversjonen fra produsentens nettsted.

 8. Hvis det blir funnet en ny driverversjon, følger du instruksjonene på skjermen for å installere den på datamaskinen. Når prosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om feilen er løst.

Hvis du har fulgt denne metoden og mikrofonforsterkningsalternativet fremdeles ikke er tilgjengelig i Nivå-delen, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Kjøpe et PCI-lydkort

Hvis du ikke har fulgt alle de andre metodene ovenfor, er det veldig sannsynlig at du må investere i et nytt PCI-lydkort for å få muligheten til å øke mikrofonnivået.

Enten du har Microphone Boost-alternativet i Nivåer-kategorien, bestemmes av lydkortdriveren. Windows 10 er nå i stand til å skille mellom lyddrivere og ekskludere visse alternativer hvis kravene ikke blir oppfylt. De fleste nyere integrerte lydkort har dette alternativet, men ikke alle.

Hvis du har mulighet til å gjøre det, er den raskeste måten å løse dette problemet på å investere i et PCI-lydkort. Alle av dem inkluderer enten proprietær programvare eller låser opp mikrofonforsterkningsalternativet i Windows-menyen, slik at du kan øke mikrofonen til et høyere volum.

Hvordan øke mikrofonvolumet i Windows

Hvis du fulgte reparasjonsmetodene ovenfor i rekkefølge, kommer vi til å anta at en av dem aktiverte alternativet Microphone Boost på nytt i nivåruten. Hvis dette scenariet er aktuelt, har vi laget en guide som vil hjelpe deg med å endre mikrofonforsterkningsnivået .

Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Deretter skriver du inn “ mmsys.cpl ” og trykk Enter for å åpne opp Sound vinduet.
 2. I kategorien Lyd klikker du på Opptak- fanen, velger mikrofonen du planlegger å øke volumet på og velger Egenskaper.
 3. Inne i skjermbildet for mikrofonegenskaper , gå til Nivåer- fanen, og du bør kunne justere glidebryteren for mikrofonforsterkning slik du vil.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det