Fix: ePSXe har sluttet å fungere

ePSXe er en PS2-simulator tilgjengelig for Windows, og den blir ofte nevnt som en av de beste emulatorene som er tilgjengelige for Windows. Noen brukere (for det meste Windows 10-brukere) har imidlertid rapportert at programmet begynte å krasje hver gang et spill ble kjørt med feilmeldingen " ePSXe.exe har sluttet å fungere ".

Problemet ble ikke akkurat løst av senere oppdateringer til programmet, og det er fortsatt tilgjengelig i den nyeste versjonen. Det har vært noen ganske vellykkede metoder nevnt av brukere som har jobbet for dem i deres scenario. Prøv dem nedenfor og sjekk ut om dette løste problemet ditt.

Hva får ePSXe til å slutte å fungere?

ePSXe krasjer av flere grunner, som noen ganger inkluderer ganske grunnleggende reparasjoner og noen ganger inkluderer mer avansert feilsøking. Sjekk ut hele listen nedenfor:

 • Den CPU overklokking alternativet er satt til mer enn x1 for brukere som ikke har overklokket sine CPUer. Det er rart at programmet automatisk setter dette alternativet til noe annet enn x1, men det får ePSXe til å krasje, og det bør endres.
 • Grafikkdrivere er også en vanlig årsak til problemet som var å forvente. Noen ganger er problemet forårsaket av utdaterte drivere, men oftere er det tilfellet med den nylig installerte driveren som ikke fullt ut støtter programmet.
 • Siden problemet nesten utelukkende oppstår for brukere av Windows 10 , bør du prøve å kjøre det i kompatibilitetsmodus for Windows 7.
 • Det er fullt mulig at problemet krevde administratorrettigheter for å kunne kjøre ordentlig, så sørg for at du gir dem.

Løsning 1: Sett CPU-overklokking til x1

Dette er sannsynligvis den mest kjente metoden for å løse dette problemet, og det er foreslått i mange foruminnlegg og videoer over Internett. Den kan brukes til å enkelt løse problemet som utløses når alternativet for CPU-overklokking tilgjengelig fra menyen i appen er satt til en verdi større enn x1.

Det er ikke kjent bare hvorfor dette er satt opp som standard, og mange brukere hadde en god del av problemene når de feilsøkte dette problemet, men metoden er velkjent, så sørg for at du prøver den.

 1. Finn ePSXe viktigste kjørbare og dobbeltklikk den for å kjøre den. Alternativt kan du søke etter det i Start-menyen.
 2. Etter at emulatorvinduet åpnes, klikker du Alternativer- knappen i menylinjen og navigerer musen mot oppgaven til CPU-overklokking .
 1. Forsikre deg om at du sjekker alternativet x1 ved å klikke på det. Sjekk om problemet fremdeles vises!

Løsning 2: Installer den siste driveren eller tilbakestill den siste

Siden Windows 10 noen ganger automatisk oppdaterer noen av driverne dine når en ny versjon av operativsystemet er installert, har brukere rapportert at den nyeste grafikkortdriveren var skyldige i skylden, og de foreslo at å gjenopprette en tidligere versjon faktisk hjalp dem med å feilsøke. Også, hvis driverne ikke har blitt oppdatert nylig, er det bra å se etter en oppdatering!

 1. Klikk på Start-menyknappen, skriv inn “ Enhetsbehandling ” etterpå, og velg den fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første. Du kan også trykke på Windows-tasten + R-nøkkelkombinasjonen for å få opp dialogboksen Kjør. Skriv inn “ devmgmt.msc ” i dialogboksen og klikk OK for å kjøre den.
 1. Siden det er skjermkortdriveren du vil oppdatere på datamaskinen din, utvider du delen Skjermkort , høyreklikker du på grafikkortet og velger Avinstaller enhet
 1. Bekreft eventuelle dialoger eller ledetekster som kan be deg om å bekrefte avinstalleringen av den gjeldende grafikkdriveren, og vent til prosessen er fullført.
 2. Se etter grafikkortdriveren på NVIDIA eller AMDs Inndat den nødvendige informasjonen om kortet og operativsystemet, og klikk på Søk .
 1. En liste over alle tilgjengelige drivere skal vises. Sørg for at du ruller ned til du kommer til ønsket oppføring, klikker på navnet og nedlastningsknappen etterpå. Lagre den på datamaskinen din, åpne den og følg instruksjonene på skjermen for å installere den. Sjekk om ePSXe fortsetter å krasje!

Alternativ: Rull driveren tilbake

For de som føler seg ukomfortable å lete etter driverne selv, da det kan være forvirrende for uformelle brukere, siden du trenger å legge inn informasjon om datamaskinen din og søke gjennom mange forskjellige drivere og installere dem manuelt, er det et alternativ. Det innebar å rulle tilbake grafikkortdriveren.

Denne prosessen vil se etter sikkerhetskopifiler av driveren som ble installert før de siste oppdateringene, og den driveren vil bli installert i stedet. Dette alternativet er ikke alltid tilgjengelig, men dette vil definitivt være enklere ettersom det fungerer både for NVIDIA- eller AMD-brukere:

 1. Først og fremst må du avinstallere driveren du har installert på maskinen din.
 2. Skriv “Enhetsbehandling ” i søkefeltet ved siden av Start-meny-knappen for å åpne vinduet Enhetsbehandling. Du kan også bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv inn devmgmt.msc i boksen, og klikk OK eller Enter-tasten.
 1. Utvid delen " Skjermkort ". Dette viser alle nettverkskort som maskinen har installert for øyeblikket.
 2. Høyreklikk på skjermadapteren du vil tilbakestille, og velg Egenskaper . Etter at Properties-vinduet åpnes, naviger til Driver- fanen og finn Roll Back Driver
 1. Hvis alternativet er nedtonet, betyr det at enheten ikke ble oppdatert nylig, eller at den ikke har noen sikkerhetskopifiler som husker den gamle driveren.
 2. Hvis alternativet er tilgjengelig for å klikke på, gjør du det og følg instruksjonene på skjermen for å fortsette prosessen. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet fremdeles oppstår ePSXe!

Løsning 3: Kjører som administrator og i kompatibilitetsmodus

Til slutt kan du bare prøve å tvinge den til å kjøre med administratorrettigheter slik det fungerte for noen mennesker. Siden Windows 7 vanligvis ikke klager over dette problemet i det hele tatt, bør du prøve å sjekke om kjøring av den kjørbare filen i kompatibilitetsmodus for Windows 7 løste problemet!

 1. Finn filen ePSXe.exe , og endre egenskapene ved å høyreklikke på oppføringen enten på skrivebordet, Start-menyen eller Søkeresultat-vinduet, og velg Egenskaper . Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper og merk av i boksen ved siden av Kjør dette programmet som administrator .
 1. Under delen Kompatibilitetsmodus merker du av i boksen ved siden av Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for og velger Windows 7 fra rullegardinlisten før du godtar endringene.
 2. Forsikre deg om at du bekrefter eventuelle dialoger som kan vises for deg å bekrefte med administratorrettigheter, og ePSXe skal starte med administratorrettigheter fra nå av. Åpne den ved å dobbeltklikke på ikonet og prøve å se om feilen fremdeles vises.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det