Fix: Logitech Unifying Receiver fungerer ikke

Logitech Unifying Receiver er en maskinvare som brukes av Logitech-enheter for å synkronisere alle Logitech-produktene og gjøre dem brukbare trådløst med datamaskinen. Det er som en liten USB-enhet som kan kobles til USB-porten, og er vanligvis en plug and play-løsning for enhetene dine.

Spesielt etter en Windows Update (KB4074588) rapporterte flere brukere at deres Logitech Unifying Receiver sluttet å fungere, og at de ikke kunne bruke den til å koble til Logitech-periferiutstyret som var koblet til datamaskinen.

Hva får Logitech Unifying Receiver til å ikke fungere?

I tillegg til en potensiell Windows-oppdatering, er det også flere andre grunner til at mottakeren ikke fungerer. Noen av grunnene til at Logitech Unifying Receiver ikke fungerer, er men ikke begrenset til:

 • Windows Update: Global opprør startet etter at en Windows Update brøt mottakeren og den ikke kunne synkronisere enheter. En enkel løsning er å avinstallere oppdateringen.
 • Unifying Software: Det kan hende datamaskinen din trenger Unifying-programvaren som ble gitt ut av Logitech for å få modulen til å fungere skikkelig.
 • Driverfil: Det er mulig at datamaskinen ikke har driverfilen installert, noe som kan føre til at mottakeren ikke fungerer.
 • Motstridende applikasjoner: Flere tredjepartsapplikasjoner kan komme i konflikt med mottakeren.
 • Feil konfigurasjon: Mottakeren kan ha en feil konfigurasjon som kan føre til at den ikke fungerer. Vi kan utføre en hard tilbakestilling og se om dette gjør susen.

Før vi begynner med løsningene, må du sørge for at du har administratortilgang på datamaskinen din og at Unifying Receiver ikke er ødelagt fysisk. Videre må du sørge for at alle brikkesettdrivere er installert. Sjekk også om systemets firmware / BIOS er oppdatert til den siste versjonen.

Sjekk også om dongelens tilkoblinger ikke er løse. Fremgangsmåten kan oppsummeres som:

 1. Ta av den sorte hetten på dongelen.
 2. gjør kontaktpunktene nærmere enten ved å stikke et stykke papir på innsiden eller ved å trykke punktene
 3. Fest deretter hetten på dongle.

Løsning 1: Installer Unifying-programvare

Det første og fremste trinnet du bør prøve er å installere den samlende programvaren på datamaskinen din. For å garantere problemfri drift, spesifikt Logitech en programvare som sørger for at det er riktige drivere installert i tillegg til at enheten synkroniseres ordentlig.

 1. Naviger til det offisielle Logitech Unifying Software-nettstedet og last ned applikasjonen for Windows på et tilgjengelig sted.
 2. Etter at du har lastet ned den kjørbare filen, installerer du den på datamaskinen.
 3. Start programmet på nytt etter at programmet er installert. Etter omstart, høyreklikk på applikasjonen og velg Kjør som administrator .

Prøv nå å koble til Logitech-periferiutstyr og sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Kopier driverfilen

Hvis den samlende mottakeren ikke fungerer, bør du sjekke om du har driverfilen installert på datamaskinen din. Hver versjon av Windows har en skikkelig USB-driver som gjør at kommunikasjonsenheter som Logitech Unifying Receiver kan fungere på datamaskinen din. Hvis disse driverne mangler, vil du ikke kunne betjene enheten.

 1. Trykk på Windows + E og naviger til følgende filsti:
C: \ Windows \ INF
 1. Søk nå etter de to driverne på datamaskinen din:
  usb.inf usb.PNF

  Hvis disse filene allerede er til stede, kan du fortsette feilsøking.

  Hvis de ikke er til stede eller du mistenker at de er korrupte, kan du klippe / lime dem inn på et tilgjengelig sted (i tilfelle vi trenger å erstatte dem) og laste ned nye drivere fra (her).

 2. Start datamaskinen på nytt etter installasjon og sjekk om problemet er løst.

Løsning 3: Avinstaller problematisk programvare

Det var også flere tilfeller der brukere rapporterte at andre tredjepartsapplikasjoner var i konflikt med mottakermodulen og tvang den til ikke å fungere. Dette kan omfatte applikasjoner som ligner på Unifying-programvare.

En merkbar applikasjon var MotioninJoy . Du kan også feilsøke ved å avinstallere andre lignende applikasjoner fra datamaskinen din.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i applikasjonsbehandling, høyreklikker du på programvaren som du mener er i konflikt og velger Avinstaller .
 3. Start datamaskinen på riktig måte og sjekk om problemet er løst.
 4. Hvis ikke, bør du slette driverfilene til de motstridende appene. Du kan følge instruksjonene i henhold til den motstridende appen, vi vil lede deg gjennom avinstallasjonen av drivere som er installert av MotionInJoy-applikasjonen.
 5. Trykk på Windows- tasten og skriv Enhetsbehandling . Klikk deretter på Enhetsbehandling i resultatene som vises .
 6. Finn nå alle enheter relatert til MotioninJoy, høyreklikk på enhetene en etter en og avinstaller  dem.
 7. Når du avinstallerer, klikker du i avmerkingsboksen for Slett driverprogramvaren for denne enheten, og deretter klikker du på Avinstaller .
 8. Trykk nå Windows- tasten og skriv inn Regedit . Nå i resultatene, høyreklikker du på Registerredigering og velger Kjør som administrator .
 9. I registereditoren klikker du på Rediger- menyen og deretter på  Finn .
 10. I registerredigeringssøket, skriv DS3 og trykk Enter .
 11. Høyreklikk nå på alle DS3- filene en etter en, og klikk deretter på Slett .
 12.  Nå Trekk Logitech dongle og starte systemet.
 13. Etter at systemet er startet på nytt, plugger du inn Logitech-donglen og sjekker om den fungerer bra.

Løsning 4: Bruk SetPoint

En annen løsning som fungerer for noen brukere, brukte SetPoint-programvaren fra Logitech. SetPoint er et program som lar folk tilpasse museknapper og tastaturtaster i tillegg til å konfigurere andre enhetsinnstillinger. Ifølge dem oppdaget installering av SetPoint automatisk de tilkoblede periferiutstyrene.

 1. Naviger til det offisielle Logitech SetPoint-nettstedet og last ned applikasjonen.
 2. Start datamaskinen på nytt etter installasjonen. Høyreklikk nå på applikasjonen og klikk Kjør som administrator . Forhåpentligvis vil du høre en lyd om at nye enheter er koblet til. Deretter blir du bedt om å bruke musen på og av ved å bruke instruksjonene på skjermen.

Løsning 5: Syklus på datamaskinen

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å sykle datamaskinen riktig. Power Cycling er en handling som tømmer datamaskinens strøm helt, slik at alle midlertidige konfigurasjoner kan tilbakestilles. Dette løser problemet hvis datamaskinen din er i feiltilstand.

 1. Slå av datamaskinen din normalt ved å slå av.
 2. Ta nå ut alle eksterne enheter som er koblet til systemet ditt. Dette inkluderer også USB-nav.
 3. Ta nå ut strømkabelen til datamaskinen og trykk på strømknappen i minst 30 sekunder. Hvis du bruker en bærbar datamaskin, må du ta av batteriet i 30 sekunder.
 4. Vent nå i 5 - 10 minutter før du kobler alt til igjen. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 6: Avinstaller problematisk Windows Update

Hvis du har brukt opp alle mulige løsninger for Logitech Unifying Receiver, kan vi fortsette og avinstallere den problematiske Windows Update. Det var mange brukere som klaget over at enheten deres ble ubrukelig etter at en Windows Update ble installert på datamaskinen.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i applikasjonsbehandling, klikker du på Vis installerte oppdateringer til venstre på skjermen.
 3. Søk nå etter følgende oppdatering på den installerte listen.
KB4074588

Hvis du ser oppdateringen, høyreklikker du på den og velger Avinstaller .

Etter at du har avinstallert oppdateringen, start datamaskinen på riktig måte. Sjekk om du kan bruke Unifying-enheten din riktig. Hvis du kan, kan du gå til Microsofts offisielle nettsted og laste ned en hurtigreparasjon for å forhindre at driveroppdateringer installeres på nytt.

Forsikre deg om at du kjører hurtigreparasjonen ved hjelp av administratorrettigheter.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det