Fix: Høy CPU-bruk av Sppsvc.exe & lsquo; programvarebeskyttelse plattformtjeneste & rsquo;

Å ha høy CPU-bruk på et Windows-operativsystem er ikke noe nytt. Det er mange tilfeller der forskjellige prosesser bremser PCen ved å forbruke mye av ressursene dine. Noen ganger kan disse prosessene til og med gjøre PCen ubrukelig.

Høy bruk av “sppsvc.exe” er litt forskjellig fra andre prosesser. Det forekommer i to tilfeller; i en ekte Windows-kopi og i en kopi aktivert med tredjepartsapplikasjoner (som KMS osv.). Det som må merkes av brukerne er at hvis du ikke har offisielle vinduer, vil KMS mest sannsynlig kjøre i bakgrunnen og komme i konflikt med sppsvc, som er autentiseringsmekanismen som er tilstede i Windows. I tilfeller av en ekte Windows-kopi, er det mest sannsynlig en feil med tredjepartsapplikasjon og løses ved å sjekke systemet i en sikker / ren oppstart.

Merk: Det er mulig at du har en ekte Windows-kopi, men en piratkopi av andre Microsoft-verktøy (for eksempel Microsoft Office) som aktiveres ved bruk av tredjepartsprogrammer.

I begge tilfeller, hvis vi deaktiverer tjenesten som en siste utvei for å avslutte CPU-bruken, vil den frembringe vannmerket "Windows er ikke aktivert" nederst til høyre på skjermen.

Løsning 1: Kjører feilsøking for systemvedlikehold

Vi kan prøve å kjøre feilsøkingssystemet for systemvedlikehold og se etter eventuelle feil og avvik i operativsystemet ditt.

  1. Trykk Windows + R , skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. Skriv “ feilsøk ” i søkefeltet på kontrollpanelet øverst til høyre i vinduet.

  1. Velg " Feilsøking " fra listen over returnerte resultater.

  1. Når du er i feilsøkingsmenyen, klikker du på " Vis alle " i navigasjonsruten til venstre i vinduet. Nå vil Windows fylle ut alle feilsøkingsprogrammene som er tilgjengelige på datamaskinen din.

  1. Finn " System Maintenance " fra listen over tilgjengelige alternativer, og klikk på den.

  1. Nå starter feilsøkingsverktøyet for systemvedlikehold. Klikk på Avansert i feilsøkingsprogrammet, og klikk deretter på alternativet " Kjør som administrator ". Sjekk også alternativet " Bruk reparasjoner automatisk ".

  1. Nå vil Windows se etter feil og avvik i systemet ditt og varsle deg hvis det fant noen. Det vil også forsøke å reparere disse feilene av seg selv.

  1. Hvis det ble identifisert og fikset feil, start datamaskinen på nytt.

Løsning 2: Kontroller i sikkermodus og ren oppstart

Vi kan sjekke om prosessen fortsatt bruker alle disse ressursene i en sikker eller ren oppstart. Begge metodene starter datamaskinen med et minimum sett med tjenester og drivere, slik at du kan identifisere og isolere programmet / applikasjonen som gir deg problemer.

Start datamaskinen i sikkermodus, og hvis du ikke kan identifisere problemet ved hjelp av sikkermodus , kan du gå videre til ren oppstart av systemet ditt og sjekke om du lykkes med å isolere problemet.

  1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ msconfig ” i dialogboksen og trykk Enter.

  1. Naviger til kategorien Tjenester som er til stede øverst på skjermen. Sjekk linjen som sier " Skjul alle Microsoft-tjenester ". Når du klikker på dette, blir alle Microsoft-relaterte tjenester deaktivert og etterlater alle tredjeparts tjenester.
  2. Klikk nå på " Deaktiver alt " -knappen som er tilstede nederst på venstre side av vinduet. Alle tredjepartstjenestene blir nå deaktivert.
  3. Klikk Bruk for å lagre endringene og avslutte.

  1. Gå nå til oppstartsfanen og klikk på alternativet " Åpne oppgavebehandling ". Du vil bli omdirigert til oppgavebehandling der alle applikasjonene / tjenestene som kjører når datamaskinen starter blir oppført.

  1. Velg hver tjeneste en etter en, og klikk " Deaktiver " nederst til høyre i vinduet.

  1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om CPU-bruken fortsatt er som før. Hvis ikke, betyr det at det var et eksternt program som forårsaket problemet. Søk gjennom de installerte programmene dine og finn ut hvilket program som forårsaker problemer.

Løsning 3: Kjører systemfilkontroll

System File Checker (SFC) er et verktøy som er til stede i Microsoft Windows som lar brukerne skanne datamaskiner for korrupte filer i operativsystemet. Dette verktøyet har vært der i Microsoft Windows siden Windows 98. Det er et veldig nyttig verktøy for å diagnostisere problemet og kontrollere om noe skyldes korrupte filer i Windows.

Vi kan prøve å kjøre SFC og se om problemet vårt blir løst. Du får ett av de tre svarene når du kjører SFC.

  • Windows fant ingen brudd på integriteten
  • Windows Resource Protection fant korrupte filer og reparerte dem
  • Windows Resource Protection fant korrupte filer, men klarte ikke å fikse noen (eller alle) av dem
  1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter for å starte datamaskinens oppgavebehandling.
  2. Klikk nå på Filalternativ øverst til venstre i vinduet og velg " Kjør ny oppgave " fra listen over tilgjengelige alternativer.

  1. Skriv nå " PowerShell " i dialogboksen og sjekk alternativet under som sier " Opprett denne oppgaven med administrative rettigheter ".

  1. En gang i Windows Powershell, skriv “ sfc / scannow ” og trykk Enter . Denne prosessen kan ta litt tid ettersom hele Windows-filene dine skannes av datamaskinen og blir sjekket for korrupte faser.

  1. Hvis du støter på en feil der Windows oppgir at den fant en feil, men ikke klarte å fikse dem, bør du skrive " DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth " i PowerShell. Dette vil laste ned de korrupte filene fra Windows-oppdateringsserverne og erstatte de korrupte. Vær oppmerksom på at denne prosessen også kan ta litt tid i henhold til internettforbindelsen din. Ikke avbryt på noe tidspunkt og la det gå.

Hvis en feil ble oppdaget og løst ved hjelp av metodene ovenfor, start datamaskinen på nytt og sjekk om prosessen begynte å fungere normalt.

Løsning 4: Skanner etter skadelig programvare

Noen ganger er denne uvanlige oppførselen forårsaket av skadelig programvare eller virus på maskinen din. Mange brukere rapporterte at mange virus forkledde seg som Microsoft-prosessen og fortsatte å konsumere systemressursene.

Skann datamaskinen din ved hjelp av antivirusprogrammet og sørg for at PC-en er ren. Hvis du ikke har noe spesifikt antivirusverktøy installert, kan du bruke Windows Defender-verktøyet.

  1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " Windows Defender " og åpne det første resultatet som kommer frem.

  1. På høyre side av skjermen ser du et skannealternativ. Velg full skanning og klikk på Skann Denne prosessen kan ta litt tid ettersom Windows skanner alle datamaskinens filer en etter en. Vær tålmodig og la prosessen fullføres tilsvarende.

  1. Hvis det var skadelig programvare på datamaskinen din, la verktøyet fjerne og starte datamaskinen på nytt før du starter oppgavebehandling.

Merk: Du kan også kjøre Microsofts sikkerhetsskanner siden den har de nyeste virusdefinisjonene og sjekke om den finner avvik.

Løsning 5: Oppdatere KMS eller deaktivere det

For brukere som bruker KMS-programvare for å aktivere Windows-produkter, sjekk om du har den nyeste KMS-programvaren installert på PC-en. Når du har oppdatert KMS-aktivering, start PCen på nytt helt og sjekk om problemet fortsatt vedvarer. Hvis det fremdeles gjør det, kan du enten deaktivere KMS eller stoppe sppsvc.exe. Ved å deaktivere “sppsvc.exe” vises vannmerket “Windows er ikke ekte” på låseskjermen (dekket i løsning 6). Men hvis du har en ekte kopi av windows og har brukt KMS til aktivering av annen programvare, kan du prøve å deaktivere KMS.

  1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ Task Scheduler ” i dialogboksen og trykk Enter.

  1. Når du er i oppgaveplanleggeren, utvider du " Task Scheduler Library " og åpner KMS-prosessen. På høyre side vil du se forskjellige applikasjoner som KMS er aktivert for og fungerer for. Høyreklikk på hver av oppføringene og velg “ Deaktiver ”. Dette vil deaktivere prosessene fullstendig.

  1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Løsning 6: Deaktivering av tjenesten (sppsvc)

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du prøve å deaktivere tjenesten fullstendig ved hjelp av Registerredigering. Vær oppmerksom på at denne løsningen kan hente vannmerket "Windows er ikke aktivert" på startskjermen.

Merk: Registerredigering er et kraftig verktøy og bør alltid brukes med forsiktighet. Ikke endre oppføringer du ikke har kunnskap om. Dette kan gjøre datamaskinen ubrukelig.

  1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ regedit ” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. En gang i registereditoren, naviger til følgende filsti:
Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ sppsvc
  1. En gang i " sppsvc " -katalogen, søk etter nøkkelen " Start " til stede på høyre side av vinduet.
  2. Dobbeltklikk på den for å åpne verdien og sett den til “ 4 ”. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte.

  1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden er løst.

Et annet middel er å stoppe tjenesten fra tjenestevinduet. Dette fungerer kanskje ikke hele tiden, men det er fortsatt verdt et skudd.

  1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “services.msc” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. Søk nå etter tjenesten “Software Protection”. Når du har funnet den, høyreklikker du på den og velger:
Alle oppgaver> Stopp

Dette vil umiddelbart stoppe tjenesten og alle relaterte oppgaver for programvarebeskyttelse fra datamaskinen din.

Løsning 7: Deaktivering fra planlegger (sppsvc)

Hvis programvarebeskyttelsen (sppsvc) ikke stoppes av løsning 6, kan vi prøve å deaktivere den ved hjelp av oppgaveplanleggeren.

  1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ Task Scheduler ” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. En gang i oppgaveplanleggeren utvider du “ Oppgaveplanleggerbiblioteket ” og åpner følgende bane:
Microsoft> Windows
  1. På høyre side av skjermen ser du noen få oppføringer. Søk gjennom dem til du finner “ SvcRestartTask ”. Høyreklikk på den og velg “ Deaktiver ”.

Hvis det også er andre oppføringer, deaktiver hver av dem for å sikre at tjenesten ikke starter på nytt. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 8: Oppdaterer de nyeste Windows-oppdateringene

Windows lanserer viktige oppdateringer som er rettet mot feilrettinger i operativsystemet. Hvis du holder tilbake og ikke installerer Windows-oppdateringen, anbefaler vi på det sterkeste at du gjør det. Windows 10 er det nyeste Windows-operativsystemet, og nye operativsystemer tar mye tid å bli perfekte i alle henseender.

Det er mange problemer som fortsatt venter med operativsystemet, og Microsoft lanserer hyppige oppdateringer for å målrette disse problemene.

  1. Trykk på Windows + S- knappen for å starte startmenyens søkefelt. Skriv “ Windows update ” i dialogboksen . Klikk på det første søkeresultatet som kommer frem.

  1. Når du er i oppdateringsinnstillingene, klikker du på knappen som sier " Se etter oppdateringer ". Nå vil Windows automatisk sjekke for tilgjengelige oppdateringer og installere dem. Det kan til og med be deg om en omstart.
  2. Start datamaskinen på nytt etter oppdatering og sjekk om problemet ditt ble løst.

Løsning 9: Oppdatere Windows

Hvis alle ovennevnte løsninger ikke løser problemet, kan du prøve å oppdatere Windows med en fersk kopi. Du kan også prøve å gjenopprette Windows fra et tidligere gjenopprettingspunkt (hvis laget) og sjekke om problemet fortsatt vedvarer. Hvis ikke, kan du installere en ny kopi av windows etter at du har sikkerhetskopiert alle dataene dine.

  1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " gjenopprett " i dialogboksen og velg det første programmet som kommer i resultatene.

  1. Når du er i gjenopprettingsinnstillingene, trykker du Systemgjenoppretting til stede i begynnelsen av vinduet under fanen Systembeskyttelse.

  1. Nå åpnes en veiviser som navigerer deg gjennom alle trinnene for å gjenopprette systemet. Trykk på Neste og fortsett med alle de videre instruksjonene.

  1. velger gjenopprettingspunkt fra listen over tilgjengelige alternativer. Hvis du har mer enn ett systemgjenopprettingspunkt, vil de bli oppført her.

  1. Nå vil windows bekrefte handlingene dine for siste gang før det starter systemgjenopprettingsprosessen. Lagre alt arbeidet ditt og sikkerhetskopier viktige filer bare i tilfelle og fortsett med prosessen.

Post-1709 oppdatering:

Det ser ut til at Microsoft til slutt tok igjen KMS-programvaren. Den høye CPU- / diskbruken av programvarebeskyttelse vil ikke forsvinne hvis du bruker KMS-programvare før ytterligere utgivelser er utviklet av KMS-programvareutviklerne som målretter dette. Inntil da er det ingen løsninger, men å enten kjøpe en ekte kopi av Windows eller rulle tilbake til hvilken som helst versjon før 1709.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det