Hvordan løser jeg Windows Update-feil 0xc1900130?

Den Windows Update-feilkode 0xc1900130 oppstår når brukeren forsøker å installere en ventende oppdatering ved hjelp av automatiserte WU komponent. Denne spesielle feilkoden signaliserer at nettverkstilkoblingen mellom klientmaskinen og Windows Update-serveren på en eller annen måte er avbrutt.

Hva forårsaker Windows Update feilkode 0xc1900130?

 • Tredjeparts AV-interferens - Som det viser seg, kan en overbeskyttende AV-suite eller brannmur være ansvarlig for å fryse forholdet mellom klientmaskinen og Windows Update-serveren. AVG rapporteres oftest for å gjøre det lettere å oppdage denne feilkoden. Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne fikse problemet enten ved å deaktivere sanntidsbeskyttelsen mens oppdateringsinstallasjonen pågår, eller ved å avinstallere tredjepartspakken helt.
 • Konflikt mellom Intel RST Driver og Windows 10 - Det er en driverfil (iastorac.sys) som ofte rapporteres for å blokkere kommunikasjon med oppdateringsserveren. Denne Intel RST- filen er kjent for å være i konflikt med eldre Windows 10-bygninger, spesielt med bygg 1900 og eldre. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å gi nytt navn til iastora.sys-driveren, og tvinge Windows-installasjonen til å se bort fra den.
 • Korrupt WU-komponent - Som det er blitt bekreftet, kan denne spesielle feilkoden også oppstå på grunn av en feil eller en ødelagt avhengighet som ender med å bryte oppdateringsprosessen. Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å bruke den automatiserte WU-agenten til å tilbakestille alle relevante komponenter eller ved å gjøre det manuelt fra en forhøyet CMD-ledetekst .
 • Ulik tredjepartskonflikt - Det er også mulig at en nylig systemendring forårsaket av en delvis inkompatibel driver eller applikasjon ender med å forstyrre oppdateringskomponenten. I dette tilfellet bør du kunne løse problemet ved å bruke Systemgjenoppretting for å gjenopprette systemet til en sunn tilstand når dette problemet ikke oppstod.

Metode 1: Forebygge interferens fra tredjepart (hvis aktuelt)

Som det viser seg, er AVG en av de vanligste skyldige som vil gyte denne feilkoden. Vi klarte å identifisere mange brukerrapporter som hevdet at deres gratis AVG-installasjon blokkerte oppdateringen fra å bli installert.

Merk: Det kan være andre tredjeparts AV-pakker som også kan forårsake samme type oppførsel.

Berørte brukere har rapportert at de endelig klarte å installere oppdateringen uten å få feilen 0xc1900130 etter at de deaktiverte sanntidsbeskyttelsen. Imidlertid har andre brukere bekreftet at problemet bare forsvant etter at de avinstallerte sikkerhetspakken helt.

Hvis du bruker en tredjepartspakke og du mistenker at den kan være ansvarlig for dette problemet, bør du begynne med å deaktivere sanntidsbeskyttelsen og se om problemet vedvarer. Med de fleste sikkerhetssuiter vil du kunne gjøre dette direkte fra oppgavelinjemenyen:

Deaktivering av sanntidsbeskyttelse på Avast Antivirus

Når du har gjort dette, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet vedvarer ved å prøve å installere den problematiske oppdateringen igjen

Hvis 0xc1900130- feilen fortsatt utløses, fortsett med å avinstallere sikkerhetspakken helt og sørg for at du ikke etterlater noen resterende filer som fremdeles kan forårsake denne typen oppførsel. Hvis du ikke er helt sikker på hvordan du gjør dette, følg denne artikkelen ( her ) for trinnvise instruksjoner om hvordan du blir kvitt tredjeparts sikkerhetspakke sammen med eventuelle gjenværende filer.

Hvis denne metoden ikke var anvendbar, eller hvis du ikke fulgte den uten hell, kan du gå til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 2: Gi nytt navn til iastorac.sys-driveren

Som det viser seg, er den vanligste årsaken til at dette problemet oppstår i utgangspunktet en programvarekompatibilitet mellom Microsoft og Intel. Et problem med iastorac.sys- driveren kan ende opp med å effektivt blokkere Windows Update-komponenten på Windows 10-PCer ved hjelp av Intel RST-drivere.

Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å få tilgang til plasseringen til den motstridende driveren iastorac.sys og gi den nytt navn med utvidelsen ' .old ' for å tvinge operativsystemet til å se bort fra det.

Flere berørte brukere har bekreftet at etter å ha gjort dette og startet datamaskinen på nytt, kunne de endelig installere alle ventende oppdateringer uten problemer.

Her er en rask guide til å gjøre dette:

 1. Åpne File Explorer og sørg for at utvidelser er synlige ved å gå til Vis og sjekke om ruten som er tilknyttet filnavnutvidelser er aktivert. Hvis det ikke er ennå, aktiver det nå.Aktivere filnavnutvidelser fra File Explorer
 2. Deretter navigerer du til følgende sted:
  C: \ Windows \ System32 \ drivere
 3. Når du kommer til dette stedet, blar du gjennom listen over drivere og finner iastora.sys.
 4. Når du klarer å finne riktig driver, høyreklikker du på den og velger Gi nytt navn fra hurtigmenyen.
 5. Gi nytt navn til iastora.sys til iastora.sys.old for å tvinge Windows til å se bort fra det.

 6. Ved UAC (User Account Control) klikker du Ja for å gi administratortilgang slik at redigeringen kan finne sted.
 7. Start datamaskinen på nytt og vent til neste oppstart er fullført.
 8. Når oppstartssekvensen er fullført, kan du prøve å installere den problematiske Windows Update på nytt og se om problemet nå er løst.

Hvis du fremdeles støter på den samme feilkoden 0xc1900130 når du prøver å installere oppdateringen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Tilbakestille Windows Update-komponenten

Som det er blitt bekreftet av flere berørte brukere, kan dette problemet også oppstå på grunn av feil eller ødelagt avhengighet som ender med å bryte oppdateringsprosessen helt. Dette problemet er mye mer vanlig på Windows 8.1, men det kan også forekomme på Windows 10.

Hvis dette scenariet gjelder din nåværende situasjon, bør du kunne løse problemet ved å tilbakestille alle relevante WU-komponenter som er involvert i oppdateringsprosessen. Når det gjelder å gjøre dette, har du to måter fremover:

 • Tilbakestiller WU via automatisert WU-agent
 • Tilbakestiller WU manuelt via forhøyet CMD-vindu

Vi har forklart begge metodene nedenfor, så følg gjerne hvilken guide du føler deg mer komfortabel med:

Tilbakestiller WU via automatisert WU-agent

 1. Besøk denne offisielle Microsoft Technet-siden ( her ) og klikk på Last ned- knappen for å laste ned Reset Windows Update Agent-skriptet.Last ned Windows Update Reset Agent
 2. Når arkivet er lastet ned, bruker du et verktøy som WinRar, WinZip eller 7Zip for å trekke ut innholdet.
 3. Dobbeltklikk deretter på ResetWUENG.exe- filen, klikk Ja ved UAC (User Account Prompt) for å gi administrative rettigheter.
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre skriptet på datamaskinen. Når operasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om du kan installere oppdateringen etter at neste oppstartssekvens er fullført.

Tilbakestiller Windows Update manuelt via forhøyet CMD-vindu

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør dialogboks. Skriv deretter inn 'cmd' og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne et forhøyet CMD-spørsmål. Når du ser UAC (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Når du er inne i den forhøyede CMD-ledeteksten, skriver du inn følgende kommandoer i rekkefølge og trykker Enter etter hver kommando for å stoppe alle relevante Windows Update-tjenester:
  nettstopp wuauserv nettstopp cryptSvc nettstoppbiter nettstopp msiserver

  Merk: Bare slik at du forstår hva vi gjør, vil disse kommandoene midlertidig stoppe Windows Update Services, MSI Installer, Cryptographic-tjenester og BITS-tjenester.

 3. Når alle relevante tjenester er frosset, kjører du følgende kommandoer for å fjerne de to mappene som brukes av WU-komponenten ( SoftwareDistribution og Catroot2 ):
  ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old
 4. Når de to mappene er fjernet, kjører du følgende kommandoer og trykker Enter etter hver for å aktivere de tidligere deaktiverte Windows-tjenestene igjen:
  nettstart wuauserv nettstart kryptSvc nettstart bit nettstart msiserver
 5. Start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste oppstart av datamaskinen.

Hvis du fortsatt støter på den samme 0xc1900130- feilen mens du prøver å installere en ventende oppdatering, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 4: Bruke systemgjenoppretting

Hvis Windows-oppdateringskomponenten bare begynte å bryte nylig etter en driver eller tredjeparts appinstallasjon, er det veldig sannsynlig at det du installerer for øyeblikket forstyrrer operativsystemets evne til å installere nye ventende oppdateringer.

Flere berørte brukere har rapportert at iastorac.sys (en lastet driver) i deres tilfelle blokkerte installasjonen av nye oppdateringer. Hvis dette spesifikke scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å bruke Systemgjenoppretting til å gjenopprette datamaskinstatusen til en sunn tilstand når denne konflikten ikke oppstod.

Det er viktig å huske på at alle nyere Windows-versjoner (Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10) som standard er designet for å lagre nye gjenopprettingsbilder regelmessig (ved viktige systemhendelser). Med mindre du endret denne standardoppførselen, bør du ha mange gjenopprettingsbilder å velge mellom.

Merk : Før du begynner å følge instruksjonene nedenfor, må du huske at eventuelle endringer du gjorde etter at øyeblikksbildet ble opprettet, vil gå tapt når du monterer øyeblikksbildet ved hjelp av Systemgjenopprettingsverktøyet. Eventuelle applikasjoner, spill eller andre systemendringer du har gjort i løpet av den tiden, blir tilbakestilt.

Hvis du forberedte deg på å gå dette trinnet og forstår konsekvensene, begynner du å følge instruksjonene nedenfor for å bruke Systemgjenopprettingsverktøyet:

 1. Åpne opp en Kjør dialogboksen ved å trykke Windows-tast + R . Når du har klart å komme inn, skriver du 'rstrui' og trykker Enter for å åpne menyen Systemgjenoppretting.
 2. Når du er på det første skjermbildet Systemgjenoppretting, klikker du Neste for å gå videre fra den første menyen.
 3. Når du er på neste skjermbilde, starter du operasjonen ved å merke av i boksen som er tilknyttet Vis flere gjenopprettingspunkter . Deretter begynner du å sammenligne datoene for hvert lagrede gjenopprettingspunkt og velger den som er eldre enn utseendet til problemet.
 4. Når riktig systemgjenopprettingspunkt er valgt, klikker du på Neste for å gå videre til neste meny.
 5. Når du kommer så langt, er verktøyet klart til å gå. Alt du trenger å gjøre nå er å klikke på Fullfør for å starte denne gjenopprettingsprosedyren.
 6. Under neste oppstart håndheves neste gamle maskinstatus. Når oppstartsdelen er fullført, kan du prøve å installere oppdateringen som tidligere mislyktes med WU-komponenten og se om problemet nå er løst.

Hvis du fremdeles støter på den samme Windows Update 0xc1900130 feilkoden, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det